گروه اجتماعی- به دنیا آمدن فرزند در یک روز خاص! موضوعی که برای بسیاری از خانوادههای مهم شده اما مضرات این کار برای فرزندی که در حال به دنیا آمدن است و همچنین مادری که میخواهد فرزندش در تاریخ خاص و رُندی به دنیا بیاید، بسیار زیاد است. در سالهای اخیر متأسفانه شاهد افزایش معنادار […]
گروه اجتماعی- به دنیا آمدن فرزند در یک روز خاص! موضوعی که برای بسیاری از خانوادههای مهم شده اما مضرات این کار برای فرزندی که در حال به دنیا آمدن است و همچنین مادری که میخواهد فرزندش در تاریخ خاص و رُندی به دنیا بیاید، بسیار زیاد است. در سالهای اخیر متأسفانه شاهد افزایش معنادار سزارینهای غیرضروری (پیش از موعد) تاریخهای مناسبتی و تقویمی در برخی بیمارستانهای ایران هستیم که این امر میتواند علاوه بر تحمیل هزینه اضافی به خانوادهها و بخش درمان، عوارض جسمانی و حتی خطرناک برای مادر و جنین داشته باشد. همچنین طبق بیانیه سازمان جهانی بهداشت انجام سزارین بهعنوان یک روش تولد برای نجات مادر و نوزاد در حد ۱۰ تا ۱۵ درصد منطقی است و بیش از این میزان نه تنها منفعتی برای مادر و نوزاد ندارد، بلکه برعکس مادر و نوزاد را در معرض مخاطرات قرار میدهد. آمارها نشان میدهند که بسیاری از نوزادانی که در تاریخهای خاص به دنیا آمدهاند، دچار مشکلات عدیدهای شدهاند. از سوی دیگر مادرانی نیز که تن به این نوع تولد میدهند، در خطر و آسیبهای جدی بدنی قرار میگیرند. اما بهرغم این خطرات، تاکنون خانوادههای بسیاری تن به این کار دادهاند تا فرزندانشان دارای تاریخ تولد خاصی باشد. فرزندانی که آینده مشخصی ندارند اما لااقل شناسنامهای خاص دارند! ۰۲/۰۲/۱۴۰۲ در تقویم امسال روزی خاص و تقویمی به حساب میآید و از حالا بسیاری از خانوادهها به دنبال دنیا آمدن فرزندشان در این روز خاص هستند.
نظارت بر سزارینهای تقویمی
معاون درمان وزارت بهداشت، در نامهای به معاونین درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور، خواستار برخورد با سزارینهای تقویمی شد. در بخشهایی از نامه سعید کریمی؛ به معاونین درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور آمده است: پیرو ابلاغ بخشنامههای قبلی درخصوص تأکید بر کنترل سزارینهای غیراورژانس تقویمی و مناسبتی در بیمارستانها و اعمال مقررات با بیمارستانهای متخلف و همچنین پزشکان ترویجکننده و دارای آمار بالای سزارین در ایام خاص تقویمی، به استحضار میرساند همچنان گزارشهایی از عدم کنترل موضوع و ادامه این روند در بعضی از بیمارستانها دریافت میگردد و حتی در شبکههای خبری صداوسیما نیز بهعنوان یک چالش به آن پرداخته میشود. با توجه به اینکه ادامه این موضوع میتواند در زمینه تأمین زایمان ایمن و حفظ سلامت مادر و نوزاد آسیبهای جدی ایجاد کند و اختلال در گردش کار عادی بیمارستانها و اتاقهای عمل و اشغال غیرضرور تختهای NICU و حتی تأمین و توزیع خون و فرآوردههای خونی (با استناد به اعلام سازمان انتقال خون) فراهم نماید، ضروری است از هماکنون با توجه به دریافت شواهدی از تعیین نوبت توسط متخصصین زنان و زایمان در بیمارستانهای خصوصی و عمومی غیردولتی برای تاریخ ۰۲/۰۲/۱۴۰۲، اقدامات پیشگیرانه لازم در راستای کنترل و نظارت بر افزایش نامتعارف سزارینهای الکتیو غیرضرور و فاقد اندیکاسیون از طریق ابلاغ این بخشنامه به کلیه بیمارستانهای تحت پوشش انجام پذیرد. علاوه بر ابلاغ بخشنامه و تأکید بر اقدامات کنترلی توسط مسؤولین فنی بیمارستانها، لازم است نسبت به انجام بازدیدهای نظارتی از بیمارستانهای با سابقه آمار سزارین تقویمی بالا اقدام شده و در صورت تأیید آمار افزایشی سزارینهای فاقد اندیکاسیون در تاریخ پیشرو (به ویژه۰۲/۰۲/۱۴۰۲) با بیمارستان و پزشک مربوطه اعمال مقررات منطبق با مفاد بخشنامههای فوقالذکر انجام و گزارش اقدامات آن معاونت به مرکز نظارت و اعتباربخشی اعلام گردد. بدیهی است؛ در صورتی که در این زمینه بیمارستانی دارای سه نوبت تذکر ماده ۳۳ آییننامه بیمارستان است، میبایست مستندات آن را جهت اعمال کاهش درجه اعتباربخشی به مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان این معاونت ارسال نمایند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.