گروه اجتماعی- وضعیت داروخانهها مساعد نیست؛ از یکسو تولیدکنندگان دارو شرایط خوبی ندارند و از سوی دیگر بسیاری از داروها کمیاب شدهاند. البته اینها تنها بخشی از داستان دارو است و طرح دارویار فشار مضاعفی به داروخانهها وارد کرده است. در واقع طرح دارویاری که از ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱ آغاز بهکار کرد که براساس آن […]
گروه اجتماعی- وضعیت داروخانهها مساعد نیست؛ از یکسو تولیدکنندگان دارو شرایط خوبی ندارند و از سوی دیگر بسیاری از داروها کمیاب شدهاند. البته اینها تنها بخشی از داستان دارو است و طرح دارویار فشار مضاعفی به داروخانهها وارد کرده است. در واقع طرح دارویاری که از ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱ آغاز بهکار کرد که براساس آن تعهدات دولت در پوشش قیمت دارو بالا رفته و از ۷۰ درصد به ۹۵ درصد افزایش یافت و بیش از ۳۰۰ قلم دارویی که مشمول بیمه نبودند، در این طرح وارد بیمه شدند، اما تجربهای که از عملکرد در حوزه دارو و در قالب طرح دارویاری داریم، نشان میدهد که معمولاً بسیار دیر پرداختها انجام میشود. در عین حال تأخیری که در پرداخت مطالبات داروخانههای بخشخصوصی وجود دارد، منجر به از بین رفتن بخشخصوصی میشود. بهطوری که در قدم اول داروخانهها آسیب میبینند و بعد از داروخانه شرکتهای پخش، کارخانههای داروسازی و همه نهادهایی که وابسته به منابع ریالی دارو هستند، آسیب میبینند و تحت فشار قرار میگیرند. این شرایط باعث شده که داروخانهها بهخصوص داروخانههای خصوصی شرایط بدتری را تجربه کنند.
اقتصاد نامساعد داروخانههای خصوصی
در همین رابطه، نائبرئیس انجمن داروسازان استان تهران، در واکنش به اخباری درباره تأسیس داروخانههای آموزشی، به گردش مالی نابرابر داروخانههای خصوصی در مقایسه با داروخانههای دولتی اشاره کرد و گفت: انجمن داروسازان بهشدت مخالف تأسیس این نوع داروخانههاست؛ چراکه این امر سبب فربهتر شدن بخش دولتی خواهد شد و تاکنون نیز این موضوع آسیبهای زیادی برای بخشخصوصی به دنبال داشته است. بهمن صبور؛ در گفتوگو با ایسنا، درباره اخباری مبنی بر تأسیس داروخانههای آموزشی با هدف رفع کمبود این نوع از داروخانههای وابسته به دانشگاه، گفت: ما در انجمن داروسازان به شدت مخالف این موضوع هستیم؛ چون این امر سبب فربهتر شدن بخش دولتی خواهد شد هرچند که تاکنون نیز این موضوع آسیبهایی برای بخشخصوصی به دنبال داشته است. از طرفی هم فربه شدن دولت مغایر فرمایش مقاممعظمرهبری و تأکید ایشان بر حمایت از بخشخصوصی است. او با اشاره به اینکه این مشکل با داروخانههای دولتی، هلالاحمر و داروخانههای نظامی وجود دارد، اظهار کرد: حال سؤال اینجاست که در این شرایط داروخانههای بخشخصوصی باید چه کنند؟ متأسفانه حمایت درستی از داروخانههای بخشخصوصی انجام نمیشود. این قبیل داروخانههایی که نام بردم آنقدر بزرگ شدند که نمیتوان با آنها رقابت کرد. وی افزود: در استان تهران بیش از ۳۰۰۰ داروخانه خصوصی در کنار پنج یا شش مورد داروخانه دولتی، دانشگاهی و نظامی وجود دارد که گردش مالی این پنج یا شش داروخانه، ۶۰ درصد گردش مالی داروخانههای بخشخصوصی است. محال است در این فضای نابرابر، بخشخصوصی بتواند با این داروخانهها رقابت کند و این اجحاف در حق بخشخصوصی است. نائب رئیس انجمن داروسازان استان تهران، با اشاره به اینکه به دنبال آزاد شدن نرخ ارز دارو، شرایط اقتصادی داروخانههای خصوصی اصلاً مساعد نیست، گفت: متأسفانه پس از اجرای طرح دارویاری برخی بیمهها اصلاً خوشقول نبودند و مطالبات داروخانهها به موقع پرداخت نمیشود و از طرفی برخلاف مصوبه مجلس شورای اسلامی برای تخصیص هشت هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات داروخانهها این رقم هنوز پرداخت نشده است.
دیدگاه بسته شده است.