مدیر عامل ایمیدرو خبر داد

استفاده از توانمندی دانش‌بنیان‌ها در تولید کالاهای وارداتی

رئیس هیأت عامل ایمیدرو، اعلام کرد: برنامه این سازمان برای تأمین اقلام راهبردی وارداتی محصولات معدنی و صنایع‌معدنی، استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان است. به گزارش مناقصه‌مزایده، وجیه‌ا… جعفری؛ اظهار داشت: ایمیدرو در راستای اجرای ماده (۱) «قانون جهش تولید دانش‌بنیان» مبنی بر ارائه فهرست اقلام راهبردی وارداتی با ارزبری بالای یک میلیون دلار، توانایی‌های […]

رئیس هیأت عامل ایمیدرو، اعلام کرد: برنامه این سازمان برای تأمین اقلام راهبردی وارداتی محصولات معدنی و صنایع‌معدنی، استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان است. به گزارش مناقصه‌مزایده، وجیه‌ا… جعفری؛ اظهار داشت: ایمیدرو در راستای اجرای ماده (۱) «قانون جهش تولید دانش‌بنیان» مبنی بر ارائه فهرست اقلام راهبردی وارداتی با ارزبری بالای یک میلیون دلار، توانایی‌های فناورانه داخلی و نیز برآورد ارزش و زنجیره تأمین آن‌ها، فهرستی از این نوع اقلام راهبردی را تعیین کرد. وی افزود: این فهرست در دو بخش «اقلام راهبردی ایمیدرو» مشتمل بر سیلیس پر عیار، منگنز، تیتانیوم، لیتیوم، پتاسیم، وانادیوم، کبالت، نیکل، قلع، عناصر نادر خاکی، بور و گرافیت و نیز «عناصر دارای فرصت ویژه» شامل سنگ‌آهن، زغال‌سنگ حرارتی و کک شو، کرومیت، مولیبدن، بیتومین، بوکسیت، سرب و روی و طلا است.

حضور ۱۰ شرکت بزرگ معدنی و صنایع‌معدنی در برنامه تأمین اقلام راهبردی

رئیس هیأت عامل ایمیدرو، با بیان اینکه ۱۰ شرکت بزرگ معدنی و صنایع‌معدنی در برنامه تأمین اقلام راهبردی حضور دارند، خاطرنشان کرد: با توجه به اصل۴۴ و واگذاری شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع‌معدنی، این شرکت‌ها به صورت مستقل، برنامه‌ریزی‌های لازم را برای اقلام راهبردی احصا و اعلام شده، انجام خواهند داد. وی ادامه داد: این شرکت‌ها شامل فولادخراسان، فولاد خوزستان، فولادمبارکه، ذوب‌آهن اصفهان، چادرملو، گل‌گهر، گهر زمین، آلومینیوم جنوب و شرکت ملی مس است.

برنامه‌های اجرایی ایمیدرو برای تأمین اقلام راهبردی

جعفری؛ با اشاره به برنامه‌های اجرایی این سازمان در زمینه تأمین اقلام راهبردی تا پایان سال ۱۴۰۶ در قالب فعالیت‌های تحقیق و توسعه و برنامه‌های اجرایی، تصریح کرد: بررسی وضعیت معادن و ذخایر و محصولات مرتبط تولیدی، تعیین چالش‌های فنی و عملیاتی برای بهره‌برداری از ذخایر داخلی و عارضه‌یابی طرح‌های مرتبط به این حوزه در گذشته، از جمله این برنامه‌هاست. وی ادامه داد: تعیین راهکارهای پیشنهادی برای ایفای نقش توسعه‌ای ایمیدرو، بررسی برنامه‌های در دست اجرای بخش‌خصوصی و دولتی و تعیین نیاز صنعتی کشور در سال‌های آتی با هدف پرهیز از فعالیت‌های موازی و استفاده بهینه از منابع، بررسی حوزه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری و فعالیت توسعه‌ای با در نظرگیری مسائل اقتصادی و تجاری، سیاسی و اجتماعی و نیز استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای ایفای نقش در حوزه اجرای طرح‌های فناورانه و تولید نخستین‌بار، از دیگر برنامه‌های پیش‌رو است.

اولویت‌های فناورانه بخش معدن و صنایع‌معدنی

رئیس هیأت عامل ایمیدرو، با اشاره به فهرست اولویت‌های فناورانه بخش معدن و صنایع‌معدنی، گفت: این اولویت‌ها شامل به‌کارگیری فناوری‌های تولید محصولات معدنی مورد استفاده در صنایع پیشرفته از قبیل تجهیزات انرژی‌های تجدیدپذیر، خودروهای الکتریکی، باتری‌های قابل شارژ و… و نیز به‌کارگیری فناوری‌های مرتبط با «هوشمندسازی معادن و صنایع‌معدنی» و «بهبود شرایط زیست‌محیطی، کاهش آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای» است. وی افزود: استفاده از فناوری‌های نوین برای «ارتقای بهره‌وری فرآیندهای تولید»، «تکمیل زنجیره ارزش فلزات»، «بخش اکتشاف به ویژه به منظور شناسایی ذخایر عمیق و پنهان»، «فرآوری و استحصال مواد معدنی با تأکید برمواد معدنی مواد معدنی حیاتی، کم‌عیار، باطله‌ها و منابع ثانویه» و «کاهش مصرف آب و انرژی» و همچنین، توسعه معدنکاری سبز، تولید فولاد سبز، آلومینیوم سبز و غیره و ایجاد و توسعه پایلوت‌های بار اولی استحصال مواد معدنی و توسعه آزمایشگاه‌های مرجع، بخش دیگری از این اولویت‌هاست.