شناسایی ۶۰ برند تجاری معتبر در صنعت پوشاک ایران

رییس اتحادیه پوشاک مطرح کرد شناسایی ۶۰ برند تجاری معتبر در صنعت پوشاک ایران رییس اتحادیه پوشاک تاکنون دست‌کم ۶۰ نشان تجاری معتبر در صنعت پوشاک ایران شناسایی شده است. ابوالقاسم شیرازی در حاشیه برگزاری اولین همایش آموزشی و در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما اظهارکرد: این اتحادیه در قالب ‌تفاهم‌نامه‌های آموزشی با دانشگاه‌های […]

رییس اتحادیه پوشاک مطرح کرد

شناسایی ۶۰ برند تجاری معتبر در صنعت پوشاک ایران

رییس اتحادیه پوشاک تاکنون دست‌کم ۶۰ نشان تجاری معتبر در صنعت پوشاک ایران شناسایی شده است.

ابوالقاسم شیرازی در حاشیه برگزاری اولین همایش آموزشی و در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما اظهارکرد: این اتحادیه در قالب ‌تفاهم‌نامه‌های آموزشی با دانشگاه‌های معتبری از جمله ایتالیا‌، فرانسه ‌و آلمان اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی برای فعالان صنعت پوشاک کرده است.

وی با بیان این‌که در حال حاضر نمایندگان تعدادی از نشان‌های تجاری صنعت پوشاک ایران در نخستین همایش آموزشی با حضور استادانی از فرانسه شرکت کرده‌اند، گفت: برگزاری این دوره آموزشی برای طراحان و تولید‌کنندگان ایرانی را سبب ساماندهی وضع تولید پوشاک در ایران خواهد شد.

شیرازی خاطرنشان ‌کرد‌: طراحان و تولید‌کنندگان ایرانی در پایان این دوره طراحی‌های ارایه شده خارجی را در کشور بومی‌سازی و براساس ایده‌های ایرانی اسلامی به مصرف‌کننده داخلی عرضه خواهد کرد.

وی اجرایی شدن این تفاهم‌نامه‌ها را سبب ساماندهی وضعیت تولید پوشاک در ایران دانست و گفت: در این همایش آموزشی روش‌های تولید برتر و با کیفیت‌، نحوه تولید صادرات محور‌، افزایش بهره‌وری‌، کاهش هزینه‌ها و ایجاد ارزش افزوده در صنعت پوشاک‌، آموزش داده می‌شود.

رییس اتحادیه پوشاک برگزاری این همایش‌های آموزشی را سبب افزایش توان رقابت تولید‌کنندگان داخلی با همتایان خود در سراسر جهان اعلام کرده تصریح ‌کرد: این اتفاق و اشتیاق تولید‌کنندگان ایرانی برای حضور در دوره آموزشی شروع دوباره صادرات محصولات ایرانی با معیارهای برندهای معروف جهان در بازارهای بین‌المللی است.

رییس اتحادیه پوشاک ابراز امیدواری کرد: پوشاک ایرانی با حمایت‌های دولت دوباره بروز و در جایگاه خود قرار خواهد گرفت.

 

سرعت در ترخیص کالا و تعرفه مناسب گمرکی، صنعت پوشاک را از قاچاق بی‌نیاز می‌کند

پیشکسوت صنعت پوشاک گفت: تجهیز و ساماندهی گمرکات برای تسریع در ترخیص کالاهای وارداتی مورد نیاز مردم ضروری است.

سیدعبدالغفور توانا در گفت‌و‌گو با پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران اظهار کرد: تعرفه بالای واردات پوشاک و همچنین معطلی در گمرکات برای واردات رسمی سبب شده تا کم‌تر کسی تمایل به واردات از طریق قانونی داشته باشد لذا رغبت به واردات از مبادی غیررسمی افزایش یافته است.

وی ادامه ‌داد: زمان برای واردات پوشاک بسیار اهمیت دارد اما اکنون زمان ترخیص کالای پوشاک از مبادی رسمی تا دو ماه طول می‌کشد در حالی که پوشاک وارداتی فقط برای فصل مورد نظر است که مدت زمانی طولانی‌ ترخیص‌، آن را برای عرضه در بازار بی‌اثر می‌کند.

توانا همچنین بر لزوم مبارزه با قاچاق کالا از مبادی ورودی شامل گمرکات و مناطق آزاد تأکید کرد و گفت‌: همه صنوف علاقه‌مند به واردات رسمی هستند اما باید شرایطی همچون سرعت در ترخیص کالا و تعرفه مناسب فراهم شده باشد.

وی افزود: هیچ تولیدی رشد نمی‌کند مگر این‌که رقابت وجود داشته باشد لذا پیشنهاد این است که تعرفه گمرکی واردات پوشاک به حدود ۴۰ درصد برسد تا با افزایش واردات رسمی، هم درآمد دولت افزایش می‌یابد و هم قاچاق بشدت کاهش یابد. همچنین لازم است ترخیص پوشاک از گمرکات حداکثر تا دو هفته انجام شود.

توانا گام بعدی را حرکت به سمت ایجاد رقابت و حمایت و تشویق تولیدکنندگان پوشاک ‌برشمرد‌ و گفت: اصلاح قانون کار و بیمه تأمین‌اجتماعی، پرد اخت تسهیلات ارزان، تأمین مواد اولیه و همچنین استفاده از تجهیزات و ماشین‌آلات روز از جمله شیوه‌های رقابت در صنعت پوشاک است.

وی ادامه ‌داد: برای رونق صنعت پوشاک، باید از صاحبان این حرفه کمک گرفت لذا باید تولیدکنندگان پوشاک در ایران مورد حمایت‌های لازم قرار گیرند اما برخوردهای کنونی باعث می‌شود که سرمایه‌ها از صنعت پوشاک خارج شود.

توانا از جمله حمایت‌ها از صنعت پوشاک را تأمین نقدینگی از طریق پرداخت تسهیلات ارزان و به روز کردن تجهیزات کارخانه‌های نساجی دانست و گفت: اکنون بیش از ۸۰ درصد پوشاک مورد نیاز قشرهای مختلف مردم به خصوص جوانان از طریق واردات غیررسمی تأمین می‌شود.

وی ورود رسمی مدل‌های پوشاک به ویژه از کشورهای مسلمان را از دیگر راه‌های رقابت صنعت پوشاک دانست و افزود: وجود تعرفه‌های بیش از ۱۰۰ درصد، قاچاق‌، بستن گمرکات و‌… برای پوشاک، باعث می‌شود که تولید داخلی رونق نگیرد.

این پیشکسوت تصریح‌ کرد: با انجام اقدامات یاد شده، بعد از یک پروسه زمانی دوساله مسأله‌ای به نام قاچاق در حوزه پوشاک نخواهیم داشت.

توانا همچنین تولید پوشاک را یک کار هنری خواند و گفت: واردات برای تأمین پوشاک مردم اکنون یک‌نیاز است، چون فعلاً امکان تأمین همه نیاز داخل در کشور وجود ندارد که این کار با رقابت امکان‌پذیر می‌شود.

وی اظهار‌ کرد: هیچ تولیدکننده و فروشنده‌ای در صنعت پوشاک موافق قاچاق نیست اما برخوردهایی که با کسبه و بازاریان شروع شده، اصناف را از ادامه فعالیت کاسبی نگران کرده و حتی اثرات بدی بر خانواده‌های آنان گذاشته است.

وی با بیان این‌که برخورد غیراصولی با قاچاق علاوه بر ایجاد ناامنی برای کسبه و بازاریان‌، سبب افزایش قیمت انواع کالاهای خارجی از جمله پوشاک شده است، گفت: از حدود دو ماه پیش که شیوه‌های غیرمنطقی برای برخورد با قاچاق شروع شده است، بهای انواع پوشاک خارجی در بازار حداقل ۲۰ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه ‌داد: صنعت پوشاک در ایران قدمتی دیرینه دارد و در گذشته حتی تولیدات نساجی و پوشاک ایران به خارج از کشور هم صادر می‌شد اما به دلیل نبود حمایت‌های لازم، رشد این صنعت متوقف و به واردکننده تبدیل شدیم.

وی افزود: وقتی واردات آزاد باشد، تولید هم رونق می‌گیرد همچون کشور ترکیه که اکنون وارداتش آزاد است و سبب شده تا صنعت پوشاک ترکیه رشد بالایی داشته باشد.

 

وی در پایان گفت: اکنون دغدغه دولت و بازار در صنعت پوشاک‌، قاچاق است اما برای مبارزه جدی با قاچاق باید به سمت رشد تولید داخلی حرکت کرد‌؛ لذا از سیاست‌گذاران، دولت، اتاق اصناف و دیگر دستگاه‌های ذی‌ربط انتظار داریم به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که آرامش فکری و امنیت در بازار حفظ شود.