پرند امکانات آتش‌نشانی مناسبی ندارد

پرند امکانات آتش‌نشانی مناسبی ندارد  مدیران اجرایی پایتختِ مسکن مهر ایران با بیان دغدغه‌های موجود در شهر جدید پرند بر استقرار دفتر فرمانداری، معین ویژه و مدیریت یکپارچه شهر تأکید کردند. به گزارش مهر نبود امکانات و تجهیزات در مرکز آتش‌نشانی پرند موجب شده است تا هر چه آتش‌سوزی در پایتخت مسکن مهر ایران رخ […]

پرند امکانات آتش‌نشانی مناسبی ندارد

 مدیران اجرایی پایتختِ مسکن مهر ایران با بیان دغدغه‌های موجود در شهر جدید پرند بر استقرار دفتر فرمانداری، معین ویژه و مدیریت یکپارچه شهر تأکید کردند.

به گزارش مهر نبود امکانات و تجهیزات در مرکز آتش‌نشانی پرند موجب شده است تا هر چه آتش‌سوزی در پایتخت مسکن مهر ایران رخ می‌دهد با تخریب کامل همراه شود.

آتش‌سوزی گسترده شهر بازی کودکان، آتش‌سوزی دو باب مغازه در مسکن مهر آفتاب، آتش‌سوزی شهرک صنعتی پرند و آتش‌سوزی هفته گذشته مسکن مهر مپسا از این دست حوادث در پرند هستند.

در برج‌های مسکونی پرند تدبیری برای مقابله با اطفای حریق اندیشیده نشده است .پژمان ملکی، مدیر آتش‌نشانی شهر جدید پرند با اشاره به این‌که حوادث ناگواری در کمین ۱۲۰ هزار واحد مسکن مهر در پرند است، گفت: بیش‌تر مسکن‌های مهر شهر پرند که به مردم واگذار شده است، بدون تأییدیه ایمنی از سوی مرکز آتش‌نشانی بوده و حتی فازهای ۶ و برخی از ساختمان‌های فاز ۴ که تازه تحویل داده شده‌اند نیز بدون تأییدیه سازمان‌های مربوطه است و ضروری است تا نهادهای دولتی برای تجهیز این ساختمان‌های مسکونی، اقداماتی همچون ساخت ایستگاه‌های آتش‌نشانی و یا قراردادن کپسول‌های اطفای حریق را انجام دهند.

مدیر آتش‌نشانی پرند با اشاره به این‌که چنان‌چه طبقات نخست برج‌های مسکونی مهر آتش بگیرند، باقی طبقات هم آسیب‌پذیر هستند، افزود: دود حاصله از آتش‌سوزی از طبقات پایین‌تر باعث می‌شود تا افرادی که در طبقات بالا زندگی می‌کنند، دچار تنگی نفس شوند چرا که پنجره این ساختمان‌ها غیراصولی نصب شده و نیم‌متر پایین‌تر از سقف است و این امر باعث انباشته شدن دود در راهرو‌ها و منازل مسکونی می‌شود.

واگذاری ۵ قطعه زمین برای توسعه آتش‌نشانی در پایتخت مسکن مهر ایران عملیاتی نشد

 وی افزود: در این موقع است که ساکنان باید از پله‌های اضطراری فرار کنند ولی وجود وسایل و تجهیزات دست دوم که ساکنین در راهروهای خود انباشته‌اند این امر را مشکل می‌سازد، اگرچه سال گذشته نسبت به پاک‌سازی راهرو‌ها از وسایل اقدام کردیم، ولی باز هم این خروجی‌ها تبدیل به انباری شده و بهتر است تا مدیران بلوک‌ها به نظافت راهرو‌ها توجه و نظارت بیش‌تری داشته باشند و شرکت عمران هم حداقل تجهیزات اطفای حریق را برای ساختمان‌ها ایجاد کند.

ملکی همچنین در خصوص غیراستاندارد بودن محوطه‌های مسکن مهر در شهرک آفتاب و دیگر فازهای مسکن مهر پرند گفت: اگر حادثه‌ای در شب برای مجتمع‌های مسکونی رخ دهد، قدرت مانور مأموران اطفای حریق برای مقابله با حوادث کم‌تر می‌شود و این به دلیل وجود خودروهای ساکنین است که برای استراحت به منازل خود مراجعه کردند و خودرو‌ها را مقابل بلوک‌ها پارک می‌کنند، هر چند نباید تجاری کردن زمین‌های نزدیک به بلوک‌ها را هم نادیده گرفت، تجاری کردن این زمین‌ها باعث می‌شود تا اگر حادثه غیرمترقبه‌ای رخ دهد، خسارت بیش‌تری به مردم وارد شود، چرا که فضای کم‌تری برای مانور و گروه‌های امداد و نجات مهیا است.

تجاری کردن فضای زمین‌های اطراف برج‌های مسکونی در پرند اشتباهی است که از سوی شرکت عمران صورت گرفته و در زمان بروز حادثه نمی‌توان به راحتی کمک رسانی کرد. این مدیر نمونه آتش‌نشان استان تهران با انتقاد از عملکرد شرکت عمران در توسعه نیافتن زیرساخت‌های آتش‌نشانی در مسکن‌های مهر، یادآور شد: مدیریت شرکت عمران پرند در آذرماه ۹۴ وعده مصوب شده واگذاری ۵ قطعه زمین برای توسعه آتش‌نشانی در پایتخت مسکن مهر ایران را داد و علاوه بر آن تأکید کرد که تجهیزات لازم برای این امر اختصاص پیدا می‌کند که این وعده‌ها عملیاتی نشد، در حالی که آتش‌نشانی پرند نیازمند ساخت ایستگاه در فازهای ۴، ۵ و ۶ مسکن مهر است تا بهتر بتواند با حوادث روبه‌رو شود و مردم بیش از این متضرر نشوند.

 ملکی با بیان این‌که تنها مرکز آتش‌نشانی پرند از سال ۸۵ و به صورت پیمانکاری فعالیت خود را شروع کرده است، گفت: هر چند واحدهای آتش‌نشانی در همه شهر‌ها زیر نظر شهرداری است ولی تنها مرکز آتش‌نشانی پرند از همان ابتدای شروع فعالیت خود و با داشتن ۳۰ پرسنل به صورت پیمانکاری اداره می‌شد و تغییر و تحولات اداری در پرند اجازه نداد تا این واحد خدماتی بتواند مسیر درست خود را طی کند، چرا که هر شخص مسؤول به نوعی در برگزاری مناقصه‌های آتش‌نشانی خرده می‌گرفت و در نهایت امروز شاهد هستیم که پرسنل آتش‌نشانی بیمه نیستند و چند ماه است بدون حقوق به تلاش خود ادامه می‌دهند.

وی در این خصوص که چگونه با نبود امکانات به مبارزه با اطفای حریق می‌روید، اظهارداشت: درست است که تجهیزات لازم برای مبارزه با حریق را نداریم، ولی در حریق‌های بزرگ مثل حریقی که در شهرک صنعتی پرند رخ داد، موفق شدیم با انجام تدابیری، از گستردگی آن در دیگر واحدهای تولیدی و وقوع فاجعه‌ای بزرگ جلوگیری کنیم، اما نباید فراموش کرد، داشتن تجهیزات به خصوص نردبان بالابر یکی از نیازهای مبرم در اطفای حریق در پایتخت مسکن مهر ایران است.

 

از سوی دیگر سعید بیات، فرماندار رباط کریم با اشاره به این‌که مشکلات موجود در پایتخت مسکن مهر ایران را با نگاه ویژه‌ای دنبال می‌کنیم، گفت: با تأسی از فرمایشات مقام معظم رهبری و امکانات و منابع محدود، تلاش می‌کنیم تا مشکلات موجود در شهر جدید پرند همچون تجهیز مرکز آتش‌نشانی آن مرتفع شود.