تجلی زیبای گردشگری مذهبی در زنجان

تجلی زیبای گردشگری مذهبی در زنجان حسینیه اعظم زنجان به عنوان یک الگو و برند در سطح جهان اسلام مطرح شده است و برای تبدیل شدن شهر زنجان به قطب گردشگری مذهبی باید زیرساخت‌های لازم فراهم شود. به گزارش مهر، حسینیه اعظم زنجان، دارای قدمتی ۵۰۰ ساله ریشه در اعتقادات و ارادت به اهل بیت […]

تجلی زیبای گردشگری مذهبی در زنجان

حسینیه اعظم زنجان به عنوان یک الگو و برند در سطح جهان اسلام مطرح شده است و برای تبدیل شدن شهر زنجان به قطب گردشگری مذهبی باید زیرساخت‌های لازم فراهم شود.

به گزارش مهر، حسینیه اعظم زنجان، دارای قدمتی ۵۰۰ ساله ریشه در اعتقادات و ارادت به اهل بیت عصمت و طهارت دارد، قدمتی که نه در تحلیل زمانی بلکه در قلب‌های اهالی زنجان می‌توان نفوذ آن را دید.

ماه محرم به اقتضای زمانی و حال و هوایی که دارد برنامه‌های خاصی در این دهه در مساجد، تکایا و حسینیه‌ها برگزار می‌شود و فضای شهری سیاه‌پوش می‌شود و همه دل در گرو یار دارند ولی برنامه‌های عزاداری‌های شهر زنجان جلوه خاصی دارد و همه به عشق عزاداری‌های دهه محرم خود را از چندین روز مانده به ماه محرم آماده شرکت در این عزاداری‌ها می‌کنند.

در این میان حسینیه اعظم زنجان، توانسته است طی سال‌ها روند رو به رشد و برنامه‌ریزی شده در برگزاری برنامه‌های عزاداری را داشته باشد به نحوی که می‌توان گفت دارای یک سیستم کاملاً کارشناسی در زمینه برنامه‌ریزی و اجرا در برنامه‌های مختلف به‌خصوص برنامه‌های دهه محرم است.

قدمت حسینیه اعظم زنجان طبق اسناد تاریخی به دست آمده بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال قمری تخمین زده می‌شود. در کتاب تاریخ دارالعرفان خمسه که سرگذشت حاکمان قبلی زنجان بوده و با دستور فتحعلی شاه قاجار گردآوری گردیده، به اتفاقات محله حسینیه زنجان در دوران سلطنت افشاریه در ۴ جا اشاره مستقیم شده است.

در این حسینیه غبارروبی با حضور صد‌ها عاشق امام حسین زن و مرد آغاز می‌شود و همچنین جلسه توجیهی خادمین از برنامه‌هایی است که برای ورود به محرم جزو برنامه‌های حسینیه اعظم زنجان است.

 حسینیه می‌تواند به عنوان یک برند و الگو در سطح کشورهای اسلامی مطرح شود که این امر مستلزم همکاری است و پس از چند سال مراسم عزاداری در تابستان خواهد بود و از این لحاظ در حسینیه برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته و باید زیرساخت‌های لازم تهیه شود تا گردشگران مذهبی بتوانند در استان حضور داشته باشند.

حسینیه اعظم زنجان یکی از مساجد شاخص در سطح استان زنجان و کشور است و دهه محرم هر سال گردشگران مذهبی زیادی در برنامه‌های این حسینیه حضور دارند، حسینیه اعظم زنجان دومین قربانگاه در جهان تشیع است و در روز هشتم ماه محرم هزاران گوسفند در دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان ذبح می‌شود.

رییس هیأت امنای حسینیه اعظم زنجان همچنین به اسناد موجود در خصوص تاریخچه حسینیه اعظم زنجان نیز اشاره کرد و گفت: کتاب تاریخ دارالعرفان خمسه قدیمی‌‌ترین منبع موجود که نام حسینیه زنجان در آن آمده «تاریخ دارالعرفان خمسه» تألیف «رستم الحکما» است.

جواد غم‌پرور افزود: دومین سند تاریخچه حسینیه اعظم بر مبنای اشیای تاریخی، عَلَمی فلزی بوده که در حسینیه موجود است و به نام «علم اصلی» معروف و اندازه آن از سایر علم‌‌ها کوچک‌تر بوده و تاریخ ساخت ۱۲۲۱ق بر روی آن حک شده و ۲۱۶ سال می‌گذرد.

وی ادامه داد: سومین سند، سنگ نوشته‌ای بوده که در ذیل اشعار آن تاریخ ۱۲۶۱ هجری قمری حک شده و این تاریخ مربوط به تعمیر برخی از دیوار‌ها و فضای عمومی حسینیه است.

رییس هیأت امنای حسینیه اعظم زنجان گفت: برنامه‌های دهه اول محرم از ۱۱ مهرماه شروع و تا ۲۳ یعنی شب ۱۳ادامه دارد.

رییس هیأت امنای حسینیه اعظم زنجان گفت: حسینیه اعظم زنجان به عنوان یک الگو و برند در سطح جهان اسلام مطرح شده است، اگر زیرساخت‌های لازم آماده نشود، در سال‌های آتی زنجان با مشکلات زیادی برای جذب گردشگر مذهبی مواجه خواهد شد.

غم‌پرور با اشاره به این‌که طی سال‌های آینده ماه محرم در فصل تابستان و بهار خواهد بود، افزود: برای جذب گردشگر مذهبی در دهه نخست محرم باید زیرساخت‌هایی چون اسکان زائران و امکانات عمومی شهر افزایش یابد و مسایل موجود در این بخش حل شود.

 

حسینیه اعظم زنجان در دهه محرم و صفر و ایام عید نوروز گردشگران زیادی را دارد که در این میان باید زیرساخت‌های لازم همچون هتل‌ها و مسافرخانه‌ها برای این امر در دستور کار قرار گیرد.