رایزنی‌های اقتصادی برای ورود سرمایه‌گذاران ترکیه

گزارش دستاوردهای اجلاس جهانی پست رایزنی‌های اقتصادی برای ورود سرمایه‌گذاران ترکیه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در اجلاس جهانی پست در استانبول ترکیه، برای عضویت در شورای راهبری اتحادیه جهانی پست، رایزنی کرد. به گزارش مهر، اجلاس وزیران کشورهای عضو اتحادیه جهانی پست (UPU) به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی بیست‌و‌ششمین کنگره جهانی […]

گزارش دستاوردهای اجلاس جهانی پست

رایزنی‌های اقتصادی برای ورود سرمایه‌گذاران ترکیه

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در اجلاس جهانی پست در استانبول ترکیه، برای عضویت در شورای راهبری اتحادیه جهانی پست، رایزنی کرد.

به گزارش مهر، اجلاس وزیران کشورهای عضو اتحادیه جهانی پست (UPU) به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی بیست‌و‌ششمین کنگره جهانی پست، با حضور وزرای پست بیش از ۵۰ کشور جهان در استانبول ترکیه برگزار شد. براساس قوانین و مقررات اتحادیه جهانی پست، ترکیه به عنوان میزبان بیست‌وششمین کنگره جهانی پست، تا سال ۲۰۲۰ میلادی ریاست شورای اداری آن را که نهاد اصلی UPU است، عهده دار خواهد شد.

در این کنگره که بیش از ۲۵۰۰ نماینده از ۱۹۲ کشور جهان حضور دارند بر شعار «توسعه پایدار، ارتباط شهروندان، کسب و کار‌‌ها و قلمروها» تأکید شده و قرار است، استراتژی جهانی پست برای دوره ۲۰۲۰- ۲۰۱۷ مشخص شود.

در اجلاس وزیران بیست‌وششمین کنگره جهانی پست که تا هفتم اکتبر ادامه دارد، وزرای شرکت‌کننده در خصوص حمایت از توسعه از طریق دسترسی به خدمات پایه و خدمات پست مالی، تسهیل و رونق تجارت، استفاده بهینه از ظرفیت‌های پستی در اقتصاد دیجیتال نقطه نظرات کشور متبوع خود را تبیین کردند.

محمودواعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان نیز در این اجلاس، برای عضویت ایران در شورای راهبری اتحادیه جهانی پست با کشورهای حاضر رایزنی کرد.

پیشنهاد پستی ایران پذیرفته شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از تصویب پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در رابطه با پست و تجارت الکترونیک در این اجلاس خبر داد.

وی گفت: پست در سال‌های اخیر همگرایی خوبی با پست الکترونیک و فناوری اطلاعات داشته است، بر همین اساس ایران پیشنهادی در این رابطه در اجلاس مطرح کرد که مورد تصویب کشورهای شرکت‌کننده قرار گرفت. این اظهارات درحالی است که جزییاتی از این پیشنهاد از سوی وزیر ارتباطات اعلام نشده است.

واعظی با بیان این‌که این اجلاس ۴ سال یک‌بار برگزار می‌شود و در هر دوره دبیر کل، کمیته‌ها و شوراهای آن تغییر می‌کند، ادامه داد: تصمیم‌هایی که در این اجلاس گرفته می‌شود در تمام کشور‌‌ها در طول ۴ سال پس از تصویب مجالس کشور‌‌ها باید اجرایی شود، در ایران نیز تصمیمات دوره قبل پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی، اجرایی شد.

در این مراسم ایران کاندیدای هیأت اجرایی دبیرخانه و عضویت در شورای راهبری اتحادیه جهانی پست شد.

اتحادیه جهانی پست زمینه همکاری‌های پستی کشور‌‌ها را فراهم کند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با ابراز امیدواری نسبت به نقش آفرینی اتحادیه جهانی پست به عنوان یکی از نهادهای تخصصی سازمان ملل در ایجاد روحیه تعامل و همکاری در زمینه ارایه سرویس‌های پستی، اظهار داشت: برای تحقق این هدف، با بهره‌گیری از رویکردهای نوآورانه و ابتکاری و همچنین استفاده از فناوری‌های پیشرفته توسط نیروی انسانی متعهد و کارآمد، می‌توان به بسیاری از موانع و محدودیت‌ها غلبه کرد.

واعظی با اشاره به سابقه ایران در زمینه ارتباطات گفت: کشور من افتخار دارد که تقریباً از ۲۵۰۰ سال پیش مهد سیستم پستی بوده که براساس زنجیره‌ای از ایستگاه‌هایی به نام چاپارخانه در فواصل بسیار طولانی، برای ارایه سریع خدمات و مقابله با تلاش مأمورین بنا نهاده شده بود.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون نیز سیستم پستی در ایران، شبکه‌ای از دفاتر پستی حتی در دورافتاده‌‌‌ترین نقاط کشور است و ما در حال اجرای سیستم استاندارد‌سازی آدرس پستی(GNAF) برای افزایش بهره‌وری هستیم.

واعظی رشد سریع تجارت الکترونیک به عنوان یک اکوسیستم مورد استفاده در ایران را یک چالش و در عین حال یک فرصت عنوان کرد و گفت: ما متعهد به آینده‌ای درخشان برای سیستم پستی ایران که در آن تجارت الکترونیک جایگاه ویژه و ممتازی دارد، هستیم و همه تلاش خود را برای تحقق آن به عمل می‌آوریم.

وزیر ارتباطات افزود: در حال حاضر، سیستم پستی در ایران جزیی لاینفک از سرویس‌های دولتی متعدد از جمله توزیع گذرنامه، گواهینامه رانندگی، اسناد و املاک، سرویس‌های مالی و سایر اسناد دولتی است.

رایزنی‌های اقتصادی واعظی در حاشیه اجلاس پست

واعظی در حاشیه بیست‌وششمین کنگره اتحادیه جهانی پست در استانبول، دیدارهایی با مسؤولان اقتصادی کشور ترکیه، دبیر کل اتحادیه جهانی پست و چند تن از وزرای کشورهای خارجی داشت.

وزیر ارتباطات در دیدار با بشارحسین،‌ دبیرکل اتحادیه جهانی پست، در زمینه همکاری ایران با این اتحادیه تأکید کرد.

در حاشیه دیدار واعظی با احمداصلان، وزیر حمل و نقل و ارتباطات ترکیه نیز، سند همکاری‌های مشترک پستی در زمینه تجارت الکترونیک میان دو کشور امضا شد.

وزیر ارتباطات و فناوری کشورمان با رامین‌قلی‌زاده، وزیر ارتباطات و فناوری جمهوری آذربایجان نیز دیدار و گفت‌و‌گو کرد و خواستار امضای سند جامع همکاری‌های مشترک دو کشور در حوزه‌های ارتباطی و پستی شد.

 

در همین حال، واعظی با هدف رایزنی برای سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی ترکیه در ایران، با اردال‌باغچه‌بان، رییس اتاق صنایع استانبول دیدار و در خصوص همکاری‌های صنعتی و سرمایه‌گذاری‌های متقابل شرکت‌های ایرانی و ترکیه‌ای بحث و تبادل نظر کرد.