صادرات گندم به زودی آغاز می‌شود

صادرات گندم به زودی آغاز می‌شود مدیرعامل شرکت مادر تخصص بازرگانی دولتی ایران از صادرات گندم از ایران به کشورهای همسایه در آینده نزدیک خبر داد. به گزارش ایسنا، علی‌قنبری در آیین تودیع و معارفه مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی در بجنورد اظهار کرد: هم اکنون در حال پیگیری هستیم تا مجوزهای […]

صادرات گندم به زودی آغاز می‌شود

مدیرعامل شرکت مادر تخصص بازرگانی دولتی ایران از صادرات گندم از ایران به کشورهای همسایه در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی‌قنبری در آیین تودیع و معارفه مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی در بجنورد اظهار کرد: هم اکنون در حال پیگیری هستیم تا مجوزهای لازم برای صادرات دو تا ۳ میلیون گندم را از وزارت خانه اخذ کنیم.

وی با اشاره به این‌که در سال ۱۳۹۲، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم تولید و شش میلیون تن از این محصول به کشور وارد شد، ادامه داد: این درحالی است که در سال جاری ۱۴٫۵ میلیون تن گندم تولید، ۱۱٫۵ میلیون تن خرید شد و مبلغ گندم خریداری شده ۱۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است.

او ضمن عذرخواهی از کشاورزان بابت دیرکرد پرداخت پول گندم اظهار کرد: تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان وجه بابت خرید گندم به گندم کاران پرداخت شده است و۴۲۰۰ میلیارد تومان باقی مانده است و طلب کشاورزان تا اواخر مهر ماه سال جاری پرداخت خواهد شد.

قنبری تصریح کرد: طی سال جاری میزان تولید گندم افزایش یافت این درحالی است که با کاهش سطح زیرکشت این محصول مواجه بوده‌ایم و استفاده از روش‌های بهبود عملکرد موجب شد تا میزان تولید گندم در سال جاری افزایش یابد.

وی در خصوص کشت و خرید دانه‌های روغنی نیز بیان کرد: ایران برای واردات روغن مصرفی تا ۹۹ درصد به سایر کشور‌‌ها وابسته است اما سیاست‌های کنونی جهاد کشاورزی در خصوص این محصولات این بوده تا طی چند سال آینده تا ۷۰ درصد به خودکفایی برسیم.

معاون وزیر کشاورزی توضیح داد: در سال جاری ۶۶ هزار تن دانه‌های روغنی همچون کلزا خریداری و بابت آن ۱۶۰ میلیارد تومان پول به کشاورزان پرداخت شد و درصدد هستیم تا دانه‌های روغنی سویا را نیز خریداری کنیم.

وی تأکید کرد: با تولید و خرید دانه‌های روغنی در سال جاری ۷ درصد نیاز کشور تأمین شد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصص بازرگانی دولتی ایران درباره محصول شکر نیز بیان کرد: میزان مصرف شکر در کشور دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولید در داخل کشور تولید و حدود ۷۰۰ هزار تن وارد می‌شود.

وی با بیان این‌که میزان واردات شکر در سال جاری به کشور کاهش یافته است، تصریح کرد: این امر سبب شد تا گلوی دلالان که شکر را وارد می‌کنند فشرده شود در نتیجه شاهد نوسان قیمت شکر در کشور بودیم.

قنبری گفت: اما شرکت بازرگانی با ورود حدود ۴۰۰ هزار تن شکر با بازار توسط قیمت این کالا را تثبیت کند.

وی در خصوص برنج نیز بیان کرد: میزان مصرف برنج در کشور ۳ میلیون و ۲۰۰ تن است که دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن در داخل تولید و یک میلیون تن نیز وارد می‌شود.

معاون وزیر کشاورزی تصریح کرد: در سال جاری درصدد هستیم تا جلوی سودجویی برخی از سودجویان گرفته شود و میزان واردات این محصول کاهش یابد.

وی با اشاره به این‌که تعداد کارخانه‌های آرد در کشور زیاد است و این کارخانه‌ها با ۵۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند، گفت: تلاش می‌کنیم تا مقداری از این گندم‌‌ها در این کارخانه‌ها تبدیل به آرد شده و سپس آن‌‌ها را به کشورهای همسایه صادر کنیم.

 

قنبری بیان کرد: بخش خصوصی می‌تواند از همین اکنون بازاریابی‌های خود را انجام دهد و نسبت به اخذ مجوز برای صادرات این محصول اقدام کند.