عبور صادرات معدن و صنایع معدنی از ۳٫۴ میلیارد دلار در نیمه نخست

کاهش ۲۵درصدی واردات و رشد ۱۵درصدی صادرات عبور صادرات معدن و صنایع معدنی از ۳٫۴ میلیارد دلار در نیمه نخست ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در نیمه نخست سال ۹۵ از مرز ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار عبور کرد که نشان از رشد بیش از ۱۵درصدی صادرات نسبت به مدت مشابه سال […]

کاهش ۲۵درصدی واردات و رشد ۱۵درصدی صادرات

عبور صادرات معدن و صنایع معدنی از ۳٫۴ میلیارد دلار در نیمه نخست

ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در نیمه نخست سال ۹۵ از مرز ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار عبور کرد که نشان از رشد بیش از ۱۵درصدی صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل داد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، از ابتدای فروردین تا پایان شهریور سال جاری در حالی ارزش صادرات این بخش به ۳٫۴ میلیارد دلار رسید که در مدت مشابه سال گذشته این رقم به ۲٫۹ میلیارد دلار رسیده بود. در این مدت ۲۵٫۵ میلیون تن مواد معدنی و صنایع معدنی صادر شد در شرایطی که در ۶ ماه ابتدای سال ۹۴ تناژ صادرات به ۲۰٫۴ میلیون تن رسید.

 در این مدت بیش‌ترین میزان رشد به زنجیره مس اختصاص داشت به‌طوری که از ۸۰ میلیون دلار ۶ ماه ابتدای سال قبل به بیش از ۴۶۳ میلیون دلار افزایش پیدا کرد که حالی از رشد ۴۷۲درصدی است. همچنین زنجیره فولاد بیش‌ترین ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی را تصاحب کرد به‌طوری که افزون بر ۱٫۳ میلیارد دلار از این محصولات روانه بازارهای هدف شد. این رقم ۱۱درصد بیش از ارزش صادرات زنجیره فولاد در نیمه نخست سال قبل است.

در مدت مورد بررسی ارزش صادرات سنگ‌آهن به ۳۲۷ میلیون دلار، انواع سنگ به ۱۵۱ میلیون دلار و زنجیره سرب به ۱۰۳ میلیون دلار رسید. دیگر مواد معدنی، سهمی زیر ۱۰۰ میلیون دلار در صادرات این گروه داشتند.

کاهش ۲۵درصدی واردات

در ۶ ماه سال جاری، بخش واردات معدن و صنایع معدنی روند نزولی را طی کرد به‌طوری که با واردات ۱٫۸ میلیارد دلاری، اقتصاد کشور شاهد کاهش ۲۵درصدی ارزش ورود این محصولات نسبت به مدت مشابه سال گذشته شد. در مدت مشابه سال قبل ۲٫۴ میلیارد دلار انواع تولیدات معدنی و صنایع معدنی روانه کشورمان شده بود.

تناژ وارداتی در ۶ ماه ۹۵ در این بخش، به ۲٫۷ میلیون تن رسید در حالی که در نیمه نخست سال گذشته ۴٫۴ میلیون تن از این کالا‌ها وارد کشور شده بود.

 

در این مدت بیش‌ترین سهم در واردات این گروه، به سرب اختصاص داشت که با واردات ۱۲ میلیون دلاری رشد ۴۱۵درصدی را تجربه کرد. همچنین میزان واردات مولیبدن و کروم به ترتیب با رشد ۱۸۸ درصد و حدود ۹۰درصدی همراه شد. ارزش واردات مولیبدن به ۲۶۰هزار دلار و زنجیره کروم به ۴٫۷ میلیون دلار رسید.