پولدار‌ترین کشورهای ولخرج دنیا کدامند؟

پولدار‌ترین کشورهای ولخرج دنیا کدامند؟ نظرسنجی رقابت‌پذیری جهانی مجمع جهانی اقتصاد به بررسی سلامت مالی و ریسک‌های متوجه کشورهای سرتاسر جهان پرداخته است. به گزارش ایسنا، یکی از جالب‌ توجه‌‌ترین نکات این گزارش چگونگی هزینه‌کرد پول مالیات‌دهندگان از سوی دولت‌هاست. مجمع جهانی اقتصاد در «نظرسنجی رقابت جهانی»، زیرشاخه‌ای را درباره این‌که دولت‌‌ها تا چه اندازه […]

پولدار‌ترین کشورهای ولخرج دنیا کدامند؟

نظرسنجی رقابت‌پذیری جهانی مجمع جهانی اقتصاد به بررسی سلامت مالی و ریسک‌های متوجه کشورهای سرتاسر جهان پرداخته است.

به گزارش ایسنا، یکی از جالب‌ توجه‌‌ترین نکات این گزارش چگونگی هزینه‌کرد پول مالیات‌دهندگان از سوی دولت‌هاست. مجمع جهانی اقتصاد در «نظرسنجی رقابت جهانی»، زیرشاخه‌ای را درباره این‌که دولت‌‌ها تا چه اندازه درآمد عمومی را به شکل کارآمد هزینه می‌کنند منتشر کرده که حداکثر امتیاز آن ۷ بوده است.

امتیاز یک دولت‌ها را فوق‌العاده غیرکارآمد و امتیاز ۷ بی‌نهایت کارآمد در فراهم‌کردن کالا‌ها و خدمات را نشان می‌دهد. بنابراین هرچه امتیاز پایین‌تر باشد، کشور مورد نظر از نظر اسراف هزینه‌کرد در وضعیت وخیم‌تری قرار دارد. هیچ یک از ۱۳۶ کشور مورد بررسی امتیاز ۷ را کسب نکرد با این همه قطر و امارات متحده عربی به‌طور مشترک امتیاز ۶ و سنگاپور ۵٫۹ را به دست آوردند.

پایگاه خبری بیزینس‌اینسایدر به بررسی ۱۷ کشور ثروتمند در سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی (OECD) پرداخته که هزینه دولتی آن‌ها بیش‌ترین اسراف را دارد.

۱ -ایتالیا ۱٫۹– این کشور بر سر یک دو راهی قرار دارد و مردمش با یکی از مهم‌ترین رأی گیری‌های تاریخ این کشور روبه‌رو هستند. مردم ایتالیا قرار است درمورد اصلاحات قانونی اساسی رأی دهند که کل دولت و مالیه عمومی را ممکن است تغییر دهد.

۲ – اسلوونی ۲٫۲– دولت اسلوونی همچنان حدود ۵۰ درصد از اقتصاد این کشور را از طریق شرکت‌ها و خدمات ملی شده در کنترل دارد. این کشور وعده داده است مدیریت شرکت‌های دولتی را بهبود بخشیده و مالیه عمومی را برای کارآمدتر شدن تحکیم کند.

۳ – یونان ۲٫۲– با وجود سال‌ها تدابیر ریاضتی دشوار، یونان یکی از ولخرج‌‌ترین دولت‌‌ها را دارد که به ارزش ۵۵ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور هزینه می‌کند. با اینهمه یونان همچنان در آستانه فروپاشی قرار دارد، زیرا باید میلیارد‌ها یورو بدهی را باز پس دهد.

۴ – جمهوری اسلوواکی ۲٫۳ – اسلوواکی یکی از ناکارآمد‌ترین برنامه‌های هزینه دولتی را دارد، زیرا پول زیادی را صرف خدمات عمومی و نظم اجتماعی می‌کند، اما در مقایسه با سایر کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، هزینه کم‌تری را برای آموزش، صنعت، تحقیقات و توسعه و حمل‌ونقل صرف می‌کند.

۵ – اسپانیا ۲٫۵ – هزینه اسپانیا عملاً خارج از کنترل شده، زیرا از اواخر سال ۲۰۱۵ این کشور هیچ دولت نداشته که بر این کشور حکومت کند.

۶ – مکزیک – ۲٫۶ – دولت مکزیک اوایل سال جاری اعلام کرد قصد دارد هزینه را به میزان ۱۰ میلیارد دلار کاهش دهد، زیرا تلاش می‌کند میزان هزینه را کنترل کرده و در بحبوحه رشد اقتصادی ضعیف کارآمدتر شود.

۷ – مجارستان – ۲٫۶ – دولت مجارستان در همه‌پرسی اخیر درباره رد کردن سهمیه تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا درباره شمار مهاجرانی که پذیرفته می‌شوند هزینه محدودی داشت. اما در حالی‌که بیش از ۹۰ درصد رأی‌دهندگان با موضع دولت موافقت کردند، صحت این رأی‌گیری، تأیید نشد، زیرا کم‌تر از ۵۰ درصد مردم در رأی‌گیری شرکت کردند.

۸ – پرتغال – ۲٫۸– پرتغال تلاش می‌کند هزینه خود را تحت کنترل درآورد، اما عمدتاً هزینه را در بخش‌هایی مانند بهداشت و درمان کاهش می‌دهد که به شمار وسیعی از این مردم کشور لطمه می‌زند.

۹ – لهستان ۲٫۹– فقدان رشد اقتصادی این کشور به همراه هزینه‌های اجتماعی هنگفت لهستان را در خطر نقض محدودیت کسری مالی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۷ قرارداده است.

۱۰ – لاتویا – ۳ – لاتویا ممکن است در هزینه‌های دولتی در منطقه یورو در رتبه نسبتاً پایینی قرار بگیرد، اما طبق نظرسنجی مجمع جهانی اقتصاد، این کشور در نحوه هزینه‌کرد پول کاملاً ناکارآمد عمل می‌کند.

۱۱ – رژیم صهیونیستی – ۳ – دولت این رژیم در گزارش مجمع جهانی اقتصاد به ناکارآمدی در نحوه هزینه‌کرد خود متهم شده است. رژیم صهیونیستی مبلغ عظیمی را صرف ارتش خود کرده و همچنین طی یک دهه، ۳۸ میلیارد دلار کمک نظامی از آمریکا دریافت کرده است.

۱۲ – آمریکا – ۳٫۱– آمریکا در این فهرست جا گرفته زیرا منتقدان مدعی هستند که دولت میزان زیادی از پولی که هزینه می‌کند را هدر می‌دهد. در پایان ماه گذشته کنگره آمریکا، پس از تصویب لایحه بودجه کوتاه‌مدت مانع تعطیلی دولت شد.

۱۳ – فرانسه – ۳٫۱ – هزینه دولتی به اندازه‌ای یک مسأله داغ به‌شمار می‌رود که نیکولاس‌سارکوزی برای گرفتن قدرت از فرانسوا اولاند، رییس‌جمهور کنونی فرانسه، وعده داده است هزینه عمومی را به میزان ۱۰۰ میلیارد یورو و مالیات‌ها را به مقدار ۴۰ میلیارد یورو کاهش می‌دهد.

۱۴ – جمهوری کره (کره‌جنوبی) – ۳٫۲ – این کشور پول زیادی را برای زیرساخت عمومی و توسعه هزینه می‌کند، اما منتقدان می‌گویند هزینه دولت ناکارآمد است. کره‌جنوبی در پی آمار اقتصادی ناامید کننده، وعده داده است پول بیش‌تری را هزینه کند.

۱۵ – بلژیک – ۳٫۳ – این کشور شاهد اعتراضاتی خیابانی در ماه گذشته بود و حدود ۴۵ هزار کارگر و حامیان آن‌ها به این مسأله اعتراض داشتند که با وجود هزینه بالا، دولت از پول مالیات‌دهندگان به شکل مؤثر استفاده نمی‌کنند، زیرا بلژیک همچنان تدابیر ریاضتی را اجرا می‌کنند.

۱۶ – اتریش – ۳٫۴– دولت اتریش پول زیادی را هزینه می‌کند، اما ظاهراً مردم با توجه به پولی که برای خدمات عمومی هزینه می‌شود، نتایج خوبی نمی‌بینند.

 

۱۷ – استرالیا – ۳٫۵ – این کشور به تازگی ۲۵ سال بدون رکود اقتصادی را پشت سر گذاشته است، اما طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد، از جمله کشورهای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است که یکی از ناکارآمد‌ترین هزینه‌های دولتی را دارد.