گروه اجتماعی- استادیوم آزادی استادیوم خاطرههاست؛ استادیومی که میلیونها نفر از ایرانیان در طول سالها در آن حضور داشتند و همچنان نیز بهرغم گذشت چند دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، استادیومی همسو با آن در کشور وجود ندارد! مردم بیش از ۵۲ سال خاطره با این استادیوم دارند اما طی این سالها نه تنها استادیوم […]
گروه اجتماعی- استادیوم آزادی استادیوم خاطرههاست؛ استادیومی که میلیونها نفر از ایرانیان در طول سالها در آن حضور داشتند و همچنان نیز بهرغم گذشت چند دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، استادیومی همسو با آن در کشور وجود ندارد! مردم بیش از ۵۲ سال خاطره با این استادیوم دارند اما طی این سالها نه تنها استادیوم دیگری برای کاهش فشار بر این استادیوم ساخته نشد، بلکه برای مرمت جدی آن نیز اقدام درخوری صورت نگرفت! همین امر باعث شد تا نگرانیها نسبت به آینده این استادیوم بیشتر شود. به عبارت بهتر نگرانیها بابت حضور دهها هزار تماشاگر موضوعی بود که مورد توجه رسانهها قرار گرفت. پس از آن نیز انتشار تصاویری از خرابیها استادیوم آزادی از سوی تماشاگران سرخابی نگرانیها را بیشتر کرد. کار حتی به جایی رسید که در جریان بازی ایران با روسیه که اوایل فروردین ماه امسال در این استادیوم برگزار شد، خبرنگاران روسی از وضعیت این استادیوم قدیمی ابراز تعجب کردند و در گزارشهایشان اعلام کردند که پس از بارش باران در تهران، از همه جا آب میچکید! با وضعیت فعلی باید برگزاری دیدارهای ملی و باشگاهی با حداکثر ظرفیت ورزشگاه صدهزارنفری آزادی را فراموش کرد و هر تصویر و تصوری را که از ورزشگاه مملو از تماشاگر آزادی داریم به بایگانی تاریخ سپرد! مدتهاست که برخی کارشناسان و مسؤولان درباره وضعیت نامناسب ورزشگاه آزادی و احتمال نشست و ریزش آن هشدار میدهند.
مناقصه بازسازی
چندی پیش بحث بازسازی استادیوم آزادی جدی شد و وقتی سیدحمید سجادی؛ در نشستی خبری با سؤالی درباره وضعیت مجموعه آزادی و ورزشگاه صدهزارنفری مواجه شد، چنین گفت: «اسناد مناقصه و نقشههای طرح مناسبسازی و بهسازی ورزشگاه آزادی براساس بخش بندی در دستور کار قرار دارد و سکوهای بتنی شامل ۱۵ زون که شش زون در طبقه فوقانی و ۹ زون در طبقه تحتانی قرار دارد، مدنظر قرار گرفته است. بقیه کار نیازمند زمانبندی است و براساس تأییدیه مجموعه وزارت راهوشهرسازی در راستای نبود مشکل در بهرهبرداری از پروژه، خطر تخریب وجود ندارد و تأییدیهها دریافت شده و نیازمند تأمین منابع برای مناسبسازی و بهسازی هستیم.
بودجه هزار میلیاردی برای بازسازی
سعید ابوالفتحی؛ معاون فنی و مهندسی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور نیز، با تشریح آخرین وضعیت ورزشگاه آزادی چنین میگوید: برای نوسازی، بازسازی و بهسازی تمام بخشهای مجموعه ورزشی آزادی و همه سکوهای استادیوم به مبلغی نزدیک به یک همت (هزار میلیارد تومان) بودجه نیاز است. از نیمه اول سال گذشته تا امروز آزمایشهای مختلفی روی سکوهای ورزشگاه آزادی انجام شد و با نهادهای مرتبط که در مورد ایمنی و سازه مجموعه صاحبنظر هستند از جمله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ارتباط بودیم. تأییدیههای مختلف درخصوص این ورزشگاه اخذ شد و مشاور پروژه همزمان بحث برآورد مالی را برای بهسازی استادیوم آزادی آماده و به شرکت توسعه ارائه کرد. در ادامه برای افزایش طول عمر سازه، بحث تقویت سازه را در دستور کار قرار دادیم. در انتهای سال گذشته پس از برگزاری دو مرحله مناقصه، پیمانکار انتخاب شد و در ۱۷ زون از ۷۲ زون استادیوم آزادی برای بهسازی و سبکسازی سکوها شروع به فعالیت کرد. امروز بخش اعظمی از تخریب سکوها انجام شده و همه تلاش ما بر این است که ظرف یک ماه آینده بحث تخریب سکوها پایان یافته و وارد مرحله ساخت سکوهای جدید شویم.
دیدگاه بسته شده است.