صادرات تجهیزات نفتی ایرانی به کشورهای منطقه رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به آغاز فعالیت مرکز توسعه سرمایهگذاری و فناوری در کیش، از تلاش این مرکز برای ایجاد همکاری بین شرکتهای داخلی و خارجی خبر داد و گفت: تجهیزاتی که با همکاری این شرکتها ساخته میشود، علاوه بر استفاده داخلی، به کشورهای […]
صادرات تجهیزات نفتی ایرانی به کشورهای منطقه
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به آغاز فعالیت مرکز توسعه سرمایهگذاری و فناوری در کیش، از تلاش این مرکز برای ایجاد همکاری بین شرکتهای داخلی و خارجی خبر داد و گفت: تجهیزاتی که با همکاری این شرکتها ساخته میشود، علاوه بر استفاده داخلی، به کشورهای منطقه صادر خواهد شد.
رضا خیامیان در گفتوگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت از انجام هرگونه اقدامی در جهت حمایت از ساخت داخل رضایت دارد، اظهارکرد: هدف این انجمن رانت نیست، این انجمن به دنبال این نیست که مصرفکننده حتماً کالاهای ایرانی را با کیفیت پایین خریداری کند، اما اعتقاد دارد کالاهایی که از نظر کیفیت با نمونه خارجی مطابقت میکند و سازنده آن بتواند همه موارد را رعایت کند، باید از داخل خریداری شود.
وی از همکاری شرکتهای ایرانی با خارجی برای ساخت تجهیزات صنعت نفت خبر داد و گفت: یکی از اهداف ما این است که شرکتهای ایرانی با شرکتهای خارجی برای ساخت تجهیزات با کیفیت همکاری کنند تا شرکتهای داخلی با انتقال تکنولوژی که به آنها انجام میشود در اشل بینالمللی قرار بگیرند تا نه تنها نیازهای صنعت نفت را تأمین کنند، بلکه قادر باشند به منطقه نیز صادرات داشته باشند.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با بیان اینکه پساتحریم فضای تعامل با خارجیها را در کشور فراهم کرده است، اظهارکرد: در راستای ایجاد فضای مذکور، دو الی ۳ هفته پیش مرکزی در کیش به نام «مرکز توسعه سرمایهگذاری و فناوری» راهاندازی شد که از ماه جاری آغاز بهکار کرده است. این مرکز تلاش میکند تا شرایط مذاکره و تشکیل جلسه شرکتهای داخلی و خارجی را فراهم کند تا سرمایهگذاریهای مشترک صورت بگیرد و تجهیزاتی که تولید میشود در داخل و خارج مورد استفاده قرار بگیرد.
خیامیان در ادامه با اشاره به صادرات تجهیزات نفتی به کشورهای همسایه گفت: وظیفه شرکتهای خارجی انتقال تکنولوژی و ماشینآلات به ایران و وظیفه شرکتهای ایرانی ایجاد بسترهای تولید از جمله کارخانه است. در حال حاضر نیز اکثر واحدها دارای کارخانه هستند، در این شرایط میتوان تجهیزات تولید شده را به کشورهای منطقه صادر کنیم. آذربایجان، ترکمنستان، عراق، کشورهایی هستند که میتوان تجهیزات نفتی را به آنها صادر کنیم که در این میان، بازار عراق بزرگترین بازار محسوب میشود.
وی با بیان اینکه اکثر کشورها برای همکاری با ایران در زمینه ساخت تجهیزات نفتی اعلام آمادگی کردهاند، توضیح داد: یک شرکت آلمانی تولید لوله نفتی و یک شرکت فرانسوی برای همکاری با شرکتهای ایرانی اعلام آمادگی کردهاند، همچنین با یک شرکت هلندی مذاکره کردهایم و با صنایع نفت و معدن ایتالیا تفاهمنامه امضا کردهایم. از سوی دیگر با شیرسازهای ایتالیا برای انتقال تجارب مذاکره شده و با شرکتهای کرهای در زمینههای مختلف مذاکرات خوبی صورت گرفته است.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در ادامه با اشاره به ممنوعیت واردات ۶۰ قلم کالای صنعت نفت اظهارکرد: واردات این کالاها برای شرکتهای دولتی ممنوع شده است و پیمانکاران خصوصی میتوانند این کالاها را خریداری کند. البته هنوز راهکارهای نظارت برای این کار وجود ندارد و باید ایجاد شود. البته کارفرماها و شرکتها اعلام کردهاند که این کالاها خریداری نشود و این دستور باید رعایت شود زیرا حتماً سازندگان ایرانی توانایی ساخت کالاهای مذکور را دارند و کیفیت کالایی که میسازند مشابه نمونه خارجی آن است.
خیامیان تأکیدکرد: ما به عنوان سازندگان تجهیزات وظیفه داریم که روز به روز دانش خود را ارتقا دهیم، کیفیت را بالا ببریم و کالا در زمان مقرر تحویل دهیم. از طرف دیگر در حال حاضر تعداد بیشماری فارغالتحصیل بیکار در جامعه وجود دارد که صنعت نفت میتواند بسیاری از این فارغ التحصیلان را جذب کند و تجهیزاتی که مورد نیاز صنایع نفت کشور است داخل کشور تولید شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.