ثبات نرخ ارز فرصت تولید و قدرت صادرات را می‌گیرد

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران ثبات نرخ ارز فرصت تولید و قدرت صادرات را می‌گیرد عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: با ثابت ماندن نرخ ارز، نه تنها فرصت و قدرت در صادرات و تولید گرفته می‌شود، بلکه به واردات غیررسمی (قاچاق) فضای بیش‌تری داده می‌شود. محمد لاهوتی در گفت‌وگو با فارس گفت: علی‌رغم […]

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران

ثبات نرخ ارز فرصت تولید و قدرت صادرات را می‌گیرد

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: با ثابت ماندن نرخ ارز، نه تنها فرصت و قدرت در صادرات و تولید گرفته می‌شود، بلکه به واردات غیررسمی (قاچاق) فضای بیش‌تری داده می‌شود.

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با فارس گفت: علی‌رغم افزایش هر ساله نرخ تورم، از زمان روی کارآمدن دولت یازدهم، نرخ ارز تقریباً ثابت مانده و تغییری نداشته است.

وی افزود: با ثابت ماندن نرخ ارز، نه تنها فرصت و قدرت رقابت در صادرات و تولید گرفته می‌شود، بلکه به واردات و مخصوصا واردات غیررسمی (قاچاق) فضای بیش‌تری داده می‌شود.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به قانون برنامه پنجم که دولت در آن موظف شده تا متناسب با تورم، نرخ ارز را هر ساله تغییر دهد، بیان‌کرد: بنابراین بنظر می‌رسد، دولت در تک نرخی کردن نرخ ارز باید به مقوله واقعی کردن آن توجه داشته باشد.

لاهوتی گفت: البته این اتفاق در هیچ‌کدام از دولتی‌های هشتم، نهم و دهم نیفتاد و حتی در دولت یازدهم هم که خود را مجری و پایبند قانون می‌داند این قانون به اجرا در نیامد و تنها اجازه رشد ۵ درصدی نرخ ارز داده شد.

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران با بیان این‌که قانون برنامه پنجم در رابطه با نرخ ارز باید اجرا شود، گفت: از طرفی ناظران هم باید بر این مسأله نظارت دقیق داشته باشند و در این مورد باید با افراد متخلف برخورد شود.

وی با بیان این‌که با این اقدام دولت نرخ ارز را سرکوب کرد و فرصت را از صادرات گرفت، تصریح‌کرد: تعیین نرخ ارز نیازمند بررسی و توجه به فاکتورهای تشکیل دهنده آن است.

لاهوتی افزود: برای تک نرخی شدن ارز، نرخ ارز مبادله‌ای باید به نرخ ارز آزاد برسد.

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به این‌که افزایش نرخ ارز ممکن است منجر به افزایش تورم شود، گفت: به همین دلیل دولت‌‌ها معمولاً در این رابطه محتاطانه عمل می‌کنند.

وی با تأکید بر این‌که بخشی از تولید کشور وابسته به کالاهای وارداتی است، بیان‌کرد: این موضوع هم عامل دیگری است که باعث می‌شود، دولت‌‌ها نسبت به واقعی کردن نرخ ارز محتاطانه‌تر رفتار کنند.

لاهوتی با اشاره به این‌که دولت قبل نرخ ارز را به صورت غیرواقعی پایین نگه داشت، تصریح‌کرد: این اقدام باعث شد که قیمت ارز یک‌شبه به ۳ برابر افزایش یابد.

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران بیان‌کرد: هرگاه قیمت نفت به‌طور غیرواقعی پایین‌ نگه داشته شود، بالاخره فنر قیمت آن ر‌ها می‌شود و ضرر و زیان آن به اقتصاد کشور وارد می‌شود.

 

وی گفت: دولت باید بپذیرد و در جامعه فرهنگ‌سازی کند که تا زمانی که نرخ ارز متناسب با تورم افزایش نیابد، قدرت رقابت در تولید و حضور در بازارهای صادراتی را از دست می‌دهیم.