اعلام آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای رونق بخش معدن در اردبیل

اعلام آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای رونق بخش معدن در اردبیل در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل برگزار شد مدیران ۴ دستگاه اجرایی استان اردبیل برای اکتشاف معدن و صدور موافقت‌های مورد نیاز اعلام آمادگی کردند تا بخش معدن استان به راه بیفتد. به گزارش […]

اعلام آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای رونق بخش معدن در اردبیل

در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل برگزار شد مدیران ۴ دستگاه اجرایی استان اردبیل برای اکتشاف معدن و صدور موافقت‌های مورد نیاز اعلام آمادگی کردند تا بخش معدن استان به راه بیفتد.

به گزارش فارس مجید خدابخش، استاندار اردبیل گفت: ۴ پهنه معدنی استان با همکاری و مشارکت شرکت‌های سرمایه‌گذاری فعال و مرحله اکتشاف و استخراج نهایی آن‌ها انجام خواهد شد.

خدابخش اظهارکرد: توجه به صنایع معدنی به ویژه استخراج و اکتشاف ۴ پهنه معدنی جزو چهار مگاپروژه‌‌ مطرح شده‌ای بود که ما به جد به دنبال آن هستیم تا با جذب سرمایه‌گذاران بتوانیم توسعه منابع معدنی را در استان شاهد باشیم.

وی بیان‌کرد: این کار مستلزم ریسک بالایی بوده که شرکت‌های سرمایه‌گذار در ۴ پهنه معدنی حدود دو سالی است که کارهای مطالعاتی و مقدماتی را آغاز کرده و با محدود کردن فضای مطالعاتی به مرحله خوبی در صدور پروانه اکتشاف رسیدند.

استاندار اردبیل گفت: ۴ پهنه معدنی استان اردبیل با همکاری و مشارکت شرکت‌های سرمایه‌گذاری فعال و مرحله اکتشاف و استخراج نهایی آن‌ها آرام آرام انجام خواهد شد.

خدابخش ضرورت همکاری همه دستگاه‌های متولی را در این زمینه یادآور شد و گفت: مرحله به مرحله باید این کار را به پیش ببریم و قطعاً با حفر چاه‌های آزمایشی میزان ذخایر معدنی مشخص شده و به تدریج شاهد استخراج مواد معدنی و سپس توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در این حوزه خواهیم بود.

وی با بیان این‌که در مرحله صدور پروانه بهره‌برداری بسیاری از الزامات زیست‌محیطی، منابع طبیعی و میراث فرهنگی مورد توجه قرار می‌گیرد، افزود: کار ارزشمندی که در استان اردبیل در بخش معدن انجام شده است باید با قوت و قدرت ادامه پیدا کند و سرمایه‌گذار را نباید با سخت‌گیری‌های احتمالی در نگاه خود به عنوان یک ریسک حقیقی در این زمینه به مخاطره بیندازیم.

استاندار اردبیل افزود: قطعاً سرمایه‌گذار تنها برای اکتشاف و خالص‌سازی مواد معدنی در این استان حاضر نشده بلکه به فکر توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات معدنی خواهد بود که در این زمینه ضرورت دارد یک نگاه ویژه به توسعه صنایع معدنی، تبدیلی و تکمیلی در این زنجیره را شاهد و ناظر باشیم.

خدابخش تصریح‌کرد: امیدواریم با انجام اقدامات خوب در این حوزه بتوانیم زمینه اشتغال مناسب برای بیکاران به ویژه در بخش صنایع معدنی را فراهم کرده و بیش از هر زمان دیگر فضایی را فراهم کنیم تا بخش معدن استان که مغفول مانده متحول شده و به حالت تحرک جدی درآید.

در ادامه شهامت هدایت، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل اظهارکرد: ما در مسیر توسعه استان برای صدور مجوز به طرح‌های مختلف مشکلی نداریم و با طی مراحل قانونی می‌توانیم موافقت‌های اولیه و نهایی را صادر کنیم.

هدایت افزود: ما انتظار داریم محدوده به شکل دقیق در بخش استخراج و اکتشاف معادن مشخص شود تا با راهکارهایی بتوانیم در صورت وجود ممنوعیت‌هایی با اخذ مجوز از سطح ملی به شکل مناسب در توسعه بخش معدن همکاری‌های نزدیکی را با دستگاه‌های متولی داشته باشیم.

وی ضرورت برداشت تونلی را به عنوان یک روش مناسب در اکتشاف معادن یادآور شد و گفت: متأسفانه در گذشته برخی از معادن بدون مطالعه و دقت نظر خاص به افراد سودجویی واگذار شده به‌طوری که تا عمق بسیار پایینی عملیات استخراج را انجام داده و به منابع طبیعی و اراضی ملی ضربه وارد کردند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل ادامه داد: امیدواریم در اکتشاف ۴ پهنه معدنی مهم استان زمینه برای بهره‌برداری درست و مطلوب فراهم ‌آید.

در این جلسه کریم حاجی‌زاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اظهارکرد: در صورت تداخل مناطق معدنی با محدوده‌های تاریخی و باستانی و گردشگری با مطالعه دقیق سعی می‌کنیم تا موافقت‌های اولیه را به دست آوریم اما هرگونه عملیات حفاری و اکتشاف در آثار تاریخی به ثبت رسیده ملی ممنوعیت جدی وجود دارد.

حاجی‌زاده ادامه‌داد: ما به صورت استانی می‌توانیم در محدوده‌های تعریف شده اقدامات مطلوبی را انجام دهیم و هیچ مشکلی برای صدور مجوز در مسیر گردشگری و یا خارج از مسیرهای آثار تاریخی و ابنیه‌های باستانی وجود ندارد.

در پایان محمد خداپرست، مدیرکل محیط‌زیست استان اردبیل نیز گفت: اگر محدوده‌های تعیین شده در خارج از محوطه حفاظتی و شکار ممنوع باشد با رعایت فواصل مورد نظر هیچ محدودیتی وجود ندارد.

 

خداپرست تصریح‌کرد: ما قطعاً به استعلامات طبق ضوابط جواب خواهیم داد که البته بررسی‌ها و بازدیدهای میدانی نیز در این زمینه مدنظر و مورد توجه است.