تأثیر تابلو مناقصات در بورس کالا

سلطانی‌نژاد در گفت وگوی اختصاصی با مناقصه‌مزایده تشریح کرد تأثیر تابلو مناقصات در بورس کالا مسعود طاهری- مدیرعامل بورس کالا گفت: تأثیر تابلو مناقصات در شفاف‌سازی قیمت‌ها مؤثر و مثبت خواهد بود. سلطانی‌نژاد در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار مناقصه‌مزایده به تشریح ارایه پیش‌نویس دستورالعمل تابلو مناقصات در بورس کالا پرداخت و گفت: نقش تابلو مناقصات […]

سلطانی‌نژاد در گفت وگوی اختصاصی با مناقصه‌مزایده تشریح کرد

تأثیر تابلو مناقصات در بورس کالا

مسعود طاهری- مدیرعامل بورس کالا گفت: تأثیر تابلو مناقصات در شفاف‌سازی قیمت‌ها مؤثر و مثبت خواهد بود.

سلطانی‌نژاد در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار مناقصه‌مزایده به تشریح ارایه پیش‌نویس دستورالعمل تابلو مناقصات در بورس کالا پرداخت و گفت: نقش تابلو مناقصات بسیار مثبت خواهد بود. به عنوان مثال کسی که می‌خواهد ساختمان‌سازی انجام دهد و دنبال مصالح زیاد است می‌تواند از طریق بورس کالا اقدام به خرید محصول خود به بهترین قیمت نماید و بورس کالا می‌تواند نقش تأثیرگذاری در ارایه قیمت‌های معقول ایفا کند.

وی ادامه داد: تاکنون بورس کالا محلی برای مزایدات بوده و اصل کار بورس کالا مزایدات است اما به تازگی با تصویب هیأت مدیره بورس کالا، طرح پیش نویس دستورالعمل تابلو مناقصات ارایه شده تا بتواند تأثیر خود را در بازار هر چه بیش‌تر نشان دهد.

مدیرعامل بورس کالا در ادامه در خصوص اقدامات و نتایج راهبردی بورس کالا در نیمه نخست امسال گفت: صدور رأی نهایی شورای رقابت مبنی بر ادامه یافتن معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران، دریافت مصوبه دستورالعمل بازارگردانی از سازمان بورس اوراق بهادار، دریافت مصوبه دستورالعمل پذیرش صندوق‌های کالایی از سازمان بورس و اوراق بهادار، ارایه پیش‌نویس دستورالعمل تابلوی مناقصه جهت تسویه در سازمان بورس و اوراق بهادار، پیشی گرفتن ارزش معاملات بوس کالا از سایر بازارها، راه‌اندازی معاملات آنلاین گواهی سپرده کالایی، صدور ۱۳۹ مجوز جدید فعالیت به شرکت‌های کارگزاری، تعامل با سازمان امور مالیاتی در راستای برطرف کردن ابهامات مالیاتی گواهی سپرده کالایی، افزایش سرمایه شرکت بورس کالا به ۹۰۰ میلیارد ریال و تعامل با فعالان بازار آهن و زمینه‌سازی برای حضور آن‌ها در بورس کالا از اهم این اقدامات در مدت یاد شده هستند.

وی در ادامه در خصوص برنامه‌های این بورس تا پایان امسال یادآورشد: راه‌انداز معاملات قرارداهای اختیار معامله بر روی محصولاتی چون سکه و ذرت، راه‌اندازی معاملات قرادرادهای آتی بر روی پی‌وی‌سی، راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی محصولات صنعتی و پتروشیمی، راه‌اندازی تابلوی مناقصه و معاملات زنجیره‌ای سلف، زمینه‌سازی برای راه‌اندازی معاملات تهاتری، افزایش ساعات معاملات بازارهای قراردادهای آتی و پیگیری عرضه ۳ میلیون تن گندم توسط شرکت بازرگانی دولتی از جمله اهدافی است که تا پایان سال در بورس کالا دنبال خواهد شد.

مدیرعامل بورس کالای ایران همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر مخالفت‌های موجود در زمینه عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا به بهانه مهیا نبودن زیرساخت‌های لازم گفت: ورود شورای رقابت به این موضوع به دلیل انحصاری بودن بحث عرضه محصولات پتروشیمی است.

وی افزود: بر این اساس جلسات گوناگونی با شورای رقابت، مسؤولان صنایع بالا و پایین‌دستی پتروشیمی‌ها، مدیرعاملان شرکت‌های پتروشیمی و سایر کارشناسان داشتیم و بر این اساس قرار شد شرکت‌های پتروشیمی ملزم به عرضه محصولات خود در بورس کالا شوند.

وی با بیان این‌که مکانیزم‌های عرضه محصولات شرکت‌های پتروشیمی در بورس کالا در نظر گرفته شده است، تأکیدکرد: تمامی زیرساخت‌ها برای عرضه این محصولات در بورس کالا فراهم است و به تمامی درخواست‌ها در این زمینه پاسخ می‌دهیم.

 

سلطانی‌نژاد گفت: در حال حاضر حدود ۳۰۰ نوع محصول پتروشیمی در بورس کالا عرضه می‌شود که تعداد کمی از محصولات و شرکت‌های پتروشیمی در آن حضور ندارند که بر این اساس در حال انجام مراحل قانونی و پذیرش آن‌ها در بورس کالا هستیم.