معرفی شرکتهای حاضر در بورس کالا، پتروشیمی مارون بورس کالا سالهاست که محل مطمئنی برای شرکتها جهت عرضه کالا و شفافیت در فروش محصولاتشان است. این بورس به شرکتها کمک میکند تا محصولاتشان را با بهترین قیمت به فروش برسانند. لذا جهت آشنایی هر چه بهتر شما خوانندگان محترم روزنامه مناقصهمزایده با شرکتهای حاضر […]
معرفی شرکتهای حاضر در بورس کالا، پتروشیمی مارون
بورس کالا سالهاست که محل مطمئنی برای شرکتها جهت عرضه کالا و شفافیت در فروش محصولاتشان است. این بورس به شرکتها کمک میکند تا محصولاتشان را با بهترین قیمت به فروش برسانند. لذا جهت آشنایی هر چه بهتر شما خوانندگان محترم روزنامه مناقصهمزایده با شرکتهای حاضر در بورس کالا همچون هفتههای گذشته در اولین روز هر هفته به معرفی یکی از شرکتهای حاضر در بورس کالا میپردازیم. با ما همراه باشید.
پتروشیمی مارون
شرکت پتروشیمی مارون در تاریخ ۰۱/۱۱/۱۳۷۷ برای اجرای الفین هفتم تأسیس گردید. با اجرای این طرح که یا ظرفیت تولید سالیانه ۱٫۱میلیون تن پلیاتیلن در زمره بزرگترین الفینها در جهان میباشد، برای اولین بار در کشور +۲C (اتان) از گاز طبیعی استحصال شده، طی فرایندهایی به مواد الفینی، فرآوردههای پلیمری و شیمیایی تبدیل میشود.
موقعیت جغرافیایی
شرکت پتروشیمی مارون در زمینی به مساحت ۱۰۲٫۵ هکتار و در دو منطقه جغرافیایی زیر احداث گردیده است.
۱) منطقه کریت کمپ اهواز
۲) واحد بازیابی اتان در زمینی به مساحت ۹٫۵ هکتار در کلیومتر ۱۵ جاده اهواز – ماهشهر احداث شده است. در این واحد خوراک واحد الفین تولید و با خط لوله به طول ۹۵ کیلومتر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ارسال میشود.
۲) منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی
واحد الفین به همراه واحدهای پلیاتیلن سنگین، پلی پروپیلن، اتیلن اکساید و اتیلن گلایکول و سرویسهای جانبی و آفسایت در زمینی به مساحت ۹۳ هکتار در سایت ۲ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) احداث شده است.
شرکت پتروشیمی مارون در تاریخ ۰۱/۱۱/۷۷ تأسیس گردید، در سال ۱۳۸۵ به بهرهبرداری رسید و در سال ۱۳۸۷ به بخش خصوصی واگذار شد.
شرکت پتروشیمی مارون با دارا بودن کارخانه بازیابی اتان، با بازیافت اتان از گاز طبیعی آن را برای تولید محصولات شیمیایی و پلیمری بهکار میبرد.
این شرکت با توانایی تولید سالانه ۱۱۰۰۰۰۰تن اتیلن، ۲۰۰۰۰۰ تن پروپیلن، ۳۰۰۰۰۰ تن پلی اتیلن سنگین، ۳۰۰۰۰۰ تن پلی پروپیلن و بیش از ۴۴۳۰۰۰تن انواع گلایکول یکی از بزرگترین شرکتهای پتروشیمی در ایران و جهان میباشد.
کارخانه بازیابی اتان
کارخانه بازیابی اتان به عنوان نخستین واحد تولیدی در زنجیره تولیدات شرکت پتروشیمی مارون به عنوان تأمینکننده خوراک اصلی واحد الفبن میباشد. در این کارخانه با بهکارگیری آخرین تکنولوژیهای روز دنیا، پس از دریافت گاز طبیعی از واحدهای NGL، با جدا کردن اتان و گازهای سنگینتر از گاز طبیعی – که تا قبل از این تنها به عنوان سوخت استفاده میشد – محصولی به حجم ۱۹۰۸۷۲۰ تن در سال با ارزش افزوده بسیار بالا برای تولید مواد ارزشمند پتروشیمیایی به واحد الفین ارسال میشود.
واحد الفین
واحد الفین شرکت پتروشیمی مارون با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و یکصدهزار تن اتیلن یکی از معدود مگا الفینهای به بهرهبرداری رسیده جهان میباشد. این واحد عظیم با تولید سالیانه ۱۱۰۰۰۰۰ تن اتیلن و ۲۰۰۰۰۰ تن پروپیلن به عنوان محصولات اصلی در تبدیل هیدروکربنها به مواد پلیمری و پتروشیمیایی نقش اساسی دارد. محصولات ارزشمند دیگری نظیر بنزین پیرولیز، heavy c3+، متان و هیدروژن نیز به عنوان محصولات جانبی در واحد الفین تولید میشود.
واحد اکسید اتیلن/واحد اتیلن گلایکول
اکسید اتیلن یکی از مهمترین فرآوردههای واسطهای است که بهطور وسیعی برای تهیه ترکیبات مختلف کاربرد دارد. بخش عمده اکسید اتیلن تولیدی در واحد E O، با مولکولهای آب ترکیب شده، و برای تولید ۴۴۳۰۰۰ تن انواع گلایکولها در واحد اتیلن گلایکول بهکار میرود. ماده پر ارزش اتیلن گلایکول تولید شده در شرکت پتروشیمی مارون در تهیه الیاف مصنوعی، فیلم و انوار، ضد یخ، رزینهای پلی استر غیراشباع، فیبر، کاغذ، پوششهای حفاظتی، و جوهر چاپ بهکار میرود. همچنین اکسید اتیلن را میتوان برای ساخت سموم دفع آفات گیاهی، ضد عفونیکنندهها و صدها مصرف دیگر بهکار برد.
واحد پروپیلن
واحد پروپیلن شرکت پتروشیمی مارون با ظرفیت تولید ۳۰۰۰۰۰ تن در سال توانایی تولید توانایی تولید انواع گریدهای پلی پرولین را دارد. ارزش این حجم از تولید زمانی مشخص خواهد شد که گفته شود میزان تولید پروپیلن در شرکت پتروشیمی مارون با مجموع تولید این محصول در ۴ شرکت ایرانی مشابهـ که پیش از این به بهرهبرداری رسیده بودند -برابری میکند. گرید Hi fax inpact که در صنایع اتومبیلسازی کاربرد فراوانی دارد برای اولین بار در کشور، در واحد پروپیلن شرکت پتروشیمی مارون تولید میشود. سایر محصولات این واحد در تولید لوله، الیاف نساجی، لوازم خانگی، اسباب بازی، قطعات الکترونیکی، لوازم تحریر، پوشش کابل، تور و وسایل ماهیگیری، مبلمان و هزاران استفاده دیگر کاربرد فراوان دارند.
واحد پلیاتیلن سنگین
واحد پلیاتیلن سنگین شرکت پتروشیمی مارون برای تولید سالیانه ۳۰۰۰۰۰ تن پلی اتیلن سنگین طراحی شده است. این واحد توانایی تولید ۲۱ گرید مختلف پلیاتیلن سنگین را دارد که محصولات پرارزش آن برای ساخت جعبههای مختلف، صندوقهای حمل مواد، بطری، مواد آرایشی و بهداشتی، ظروف روغن، فیلمهای کشسان، الیاف با مقاومت بالا، عایق کابل، لولههای فشار بالا و انواع فیلمهای بستهبندی کاربرد فراوان دارد.
سرمایهگذارهای مارون
مشارکت در طرح پتروشیمی بوشهر
شرکت پتروشیمی بوشهر در زمینی به وسعت ۶۲ هکتار در فاز ۲ منطقه ویژه اقتصادی عسلویه احداث میشود و توانایی تولید یک میلیون تن اتیلن در سال را خواهد داشت. بازیابی بیش از یک میلیون تن اتان از گاز طبیعی، تولید یک میلیون و ۶۵۰ تن متانول و بیش از ۵۵۰ هزار تن گلایکول (MEG) در سال، تولید ۳۰۰ هزار تن اسید استیک، ۳۰۰ هزار تن VCM و ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن سبک و سنگین خطی از محصولات مهمی است که در آینده نزدیک در شرکت پتروشیمی بوشهر تولید خواهد شد. گاز ترش مورد نیاز شرکت پتروشیمی بوشهر، به میزان ۳۲۰ میلیون فوت مکعب از فازهای ۶، ۷، ۸ پارسجنوبی تأمین خواهد شد تا با تبدیل این میزان از گاز به مواد پلیمری و شیمیایی، مفهوم شعار صنایع پتروشیمی ایران، (پتروشیمی صنعت ارز آفرین) جلوه دیگری پیدا کند. پتروشیمی بوشهر از آن منظر حایز اهمیت است که با تولید بیش از ۳٫۵ میلیون تن در سال با سرمایه بخش خصوصی، خامفروشی گاز و نفت پایان داده میشود و بهجای آن تولید مواد با ارزش افزوده بالا توسعه مییابد. با برنامهریزی انجام شده، آب، برق، هوای ابزاردقیق، بخار و سایر احتیاجات جانبی پتروشیمی بوشهر از پتروشیمی دماوندی مجری یوتیلیتی فاز ۲ پتروشیمی عسلویه تأمین خواهد شد.
مشارکت در طرح پتروشیمی ایلام :
با احداث پالایشگاه گاز ایلام به منظور پالایش گاز میادین گازی تنگ بیجار و کمان کوه واقع در استان ایلام, طرح مجتمع پتروشیمی ایلام جهت استفاده از محصولات اتانC3+ و C5+ این پالایشگاه, پس از مطالعات اقتصادی در نهصد و چهل و هفتمین جلسه هیأت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی در تاریخ ۱۸/۰۴/۱۳۸۱ مورد تصویب قرار گرفت و متعاقباًدر تاریخ ۱۰/۰۶/۸۱ در شورای عالی اقتصاد به تصویب رسید.
از این رو شرکت پتروشیمی ایلام در تاریخ ۱۵/۰۴/۸۲ تأسیس و مراحل احداث مجتمع، در زمینی به وسعت ۱۲۲ هکتار در بخش چوار به فاصله ۱۸ کیلومتری شمال غربی شهرستان ایلام آغاز گردید.
مشارکت در طرح پتروشیمی سلمان فارسی:
مجتمع پتروشیمی سلمان فارسی به منظور تولید سالانه ۴۵۰ هزار تن پروپیلن تا پایان سال ۹۴ در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر به بهرهبرداری میرسد این طرح به منظور تأمین زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی و تأمین خوراک واحدهای تولید پلی پروپیلن، فنل، اکریلونیتریل و …در حال احداث میباشد.
تا انتهای تیر ماه ۹۴ کلیه مدارک اولیه مهندسی تفصیلی شامل standard drawingها و specification در همه دیسیپلینها تأیید و نهایی گردیدند و data sheetهای کلیه package unitها و تجهیزات که عملاً جزو اقلام زمان بر خرید و سفارش محسوب میشوند، نهایی گردیده و درخواست خرید اکثر آنها تهیه گردیده و تعدادی نیز تا پایان ماههای آتی تهیه خواهد شد و همچنین نقشههای اجرایی بخش Piping، Civilو ابزاردقیق در حال تکوین و پیشرفت بوده بهطوریکه انتظار میرود در ماههای آینده مسایل مهندسی بخشهای فوق نهایی گردند و ضمناً بعد از دریافت اطلاعات سازندگان در زمینه package مختلف، سیر تکاملی به اتمام خواهد رسید.
مکاتبات وپیگیریهای لازم برای رفع مسایل باقیمانده مربوط به مهندسی پایه طرح با شرکت اوده آلمان انجام شده است. و در حال حاضر پیگیری مسایل بانکی برای اخذ وام از صندوق توسعه ملی و گشایش اعتبارات اسنادی طرح از مهمترین فعالیتهای در دست اقدام بوده و امیدوار است با نهایی شدن موضوع طی ماههای آینده امکان صدور سفارشات تجهیزات اصلی و اخذ اطلاعات سازندگان برای تهیه نقشههای اجرایی سیویل و اجرای شمعکوبی و فونداسیونها و شروع عملیات اجرایی در کوتاهترین زمان ممکن فراهم شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.