گروه اجتماعی- دارو، مسألهای بسیار استراتژیک برای هر کشوری است و این مهم برای کشورمان نیز صدق میکند. اما گرانی، کمبود و قاچاق دارو؛ خلاصه وضعیت دارویی کشور در سال گذشته بود که در ماههای آخر با مطرح شدن حذف کامل ارزترجیحی و احتمال گرانیهای بیشتر در این حوزه، چالشهایی ایجاد کرد. هر چند که […]
گروه اجتماعی- دارو، مسألهای بسیار استراتژیک برای هر کشوری است و این مهم برای کشورمان نیز صدق میکند. اما گرانی، کمبود و قاچاق دارو؛ خلاصه وضعیت دارویی کشور در سال گذشته بود که در ماههای آخر با مطرح شدن حذف کامل ارزترجیحی و احتمال گرانیهای بیشتر در این حوزه، چالشهایی ایجاد کرد. هر چند که سازمان غذا و دارو بر اصلاح اختصاص ارزترجیحی یا همان ۴۲۰۰ تومانی دارو، تأکید میکند و نه حذف آن. در این بین راهاندازی کارخانههای داروسازی جدید برای صنعت داروسازی کشور اهمیت دارد. بهطوری که افزایش ظرفیت توسعه صادرات و اشتغالزایی از بارزترین مزیتهای این حوزه است. همچنین سرمایهگذاری در صنعت دارو و فرآوردههای دارویی بهعنوان یکی از مهمترین کالاهای اساسی و حلقههای زنجیره درمانی، نقش بیبدیلی در تأمین سلامت پایدار جامعه ایفا میکند. سرمايهگذاري در صنعت دارو در جهان بهعنوان دومين صنعت سودآور پس از توليد نفت خام مطرح شده و بهشدت وابسته به تحقيق و توسعه است. در ايران، دارو با فروش ساليانه حدود چهار ميليارد دلار از صنايع پيشرو در سرمايهگذاري است، با اين وجود به دليل پيچيدگي توليد دارو و همچنين اخذ مجوزهاي لازم، كمتر كسي تمايل به ورود به اين حوزه دارد. در فارس نيز با وجود پتانسيلهاي بالا هنوز اين استان در زمينه برخورداري از كارخانههاي توليد دارو، جايگاه مطلوبي ندارد. برخلاف ادعای دولت سیزدهم مبنی بر عدم افزایش قیمت دارو، وزارت بهداشت از افزایش پنج تا ۳۰ درصدی قیمت برخی داروها خبر داد. اما علت افزایش قیمت دارو چیست؟ بررسیهای صورت گرفته بر روی افزایش قیمتها، نشاندهنده رشد ۲۰۰ درصدی برخی داروهای داخلی است و این برخلاف وعده دولت مبنی بر عدم افزایش قیمت است. پیش از اجرای طرح اصلاح قیمتها در بازار، دولت وعده داده بود که دارو، نان و بنزین افزایش قیمت نخواهند داشت. حال در چنین شرایطی سؤال این است که آیا وضعیت ذخایر دارویی جوابگوی بخش درمان کشور خواهد بود؟
ذخایر دارویی کشور به ۷۰ درصد رسیده است
در همین رابطه، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیان کرد: اگرچه ذخایر دارویی ما به ۷۰ درصد رسیده، ولی مشکلات دیگری در مرحله توزیع و بهرهبرداری داریم که بیشتر به منابع بازمیگردد و الحمدا… با توافقی که با سازمان برنامه و بودجه کردهایم این مشکل در حال حل شدن است. بهرام عینالهی؛ در گفتوگو با ایلنا، درباره اینکه عنوان میشود کمبود دارو از ۴۰۰ به ۷۰ قلم رسیده است، گفت: در بحث دارو ما سه مرحله داریم؛ نخست مرحله تولید دارو است، سپس توزیع دارو و دیگری استفاده و بهرهبرداری در داروخانههاست. آن چیزی که ما میگوییم این است که کمبودهای ما در تولید به ۷۰ قلم رسیده است. وزیر بهداشت و درمان، خاطرنشان کرد: اگرچه ذخایر ما به ۷۰ درصد رسیده ولی مشکلات دیگری در مرحله توزیع و بهرهبرداری داریم که بیشتر به منابع بازمیگردد و الحمدا… با توافقی که با سازمان برنامه و بودجه کردهایم این مشکل در حال حل شدن است. وی درباره اینکه بخشخصوصی بسیار علاقهمند است به صنعت تولید دارو وارد شود، عنوان کرد: بخشخصوصی میتواند وارد شود، ما هم از خدا میخواهیم.
دیدگاه بسته شده است.