سرمایه‌گذاری ۸۲۰ میلیون دلاری کره‌ای‌ها به روش BOT در بخش انرژی

پیمانکاران ایرانی مجری دو پروژه نیروگاه‌سازی می‌شوند سرمایه‌گذاری ۸۲۰ میلیون دلاری کره‌ای‌ها به روش BOT در بخش انرژی قرارداد ساخت یک نیروگاه خورشیدی در استان فارس به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار و یک نیروگاه بادی در شهرستان زابل استان سیستان‌وبلوچستان به ارزش ۲۲۰ میلیون دلار هفته گذشته با حضور رییس ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری […]

پیمانکاران ایرانی مجری دو پروژه نیروگاه‌سازی می‌شوند

سرمایه‌گذاری ۸۲۰ میلیون دلاری کره‌ای‌ها به روش BOT در بخش انرژی

قرارداد ساخت یک نیروگاه خورشیدی در استان فارس به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار و یک نیروگاه بادی در شهرستان زابل استان سیستان‌وبلوچستان به ارزش ۲۲۰ میلیون دلار هفته گذشته با حضور رییس ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری و مدیران شرکت کره‌ای به امضا رسید.

به گزارش ایرنا، نعمت‌ا…ترکی، رییس ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری در پایان آیین امضای این قرارداد که در محل سازمان برنامه و بودجه استان تهران برگزار شد گفت: این دو نیروگاه با سرمایه‌گذارای یک شرکت از بخش خصوصی کره‌جنوبی احداث می‌شود.

وی تصریح کرد: با سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیون دلاری مستقیم این شرکت کره‌ای، یک نیروگاه خورشیدی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در استان فارس به ظرفیت تولید ۲۰۰ مگاوات نیروی برق و در زمینی به مساحت ۱۵۰ هکتار ساخته خواهد شد.

ترکی اظهار کرد: همچنین با سرمایه‌گذاری ۲۲۰ میلیون دلاری مستقیم همین شرکت، یک نیروگاه بادی در شهرستان زابل استان سیستان‌وبلوچستان احداث می‌شود.

رییس ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری با اشاره به این‌که انتقال فناوری‌های نوین به شرکت‌های داخلی از شروط اصلی امضای قرارداد با سرمایه‌گذاران خارجی است خاطرنشان کرد: قرارداد ساخت این دو پروژه نیروگاهی به روش B.O.T (ساخت، بهره‌برداری و واگذاری) بوده و در حدود ۱۵ماه تکمیل و به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی با بیان این‌که ستاد توسعه سرمایه‌گذاری ناظر بر اجرای این پروژه است، تصریح کرد: پیمانکاران مشارکت کننده در ساخت این دو پروژه، ایرانی خواهند بود و وسایل و تجهیزات مورد استفاده در این طرح نیز از تولیدات داخلی تأمین می‌شود.

رییس ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری با تأکید بر این که در سرمایه‌گذاری‌های خارجی، پیشینه کاری شرکت‌های خارجی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: تنها از توان شرکت‌هایی که ظرفیت و اهلیت سرمایه‌گذاری خارجی را دارند و شروط مورد نظر ما از جمله استفاده از توان پیمانکاران داخلی و انتقال فناوری به داخل کشور را قبول کنند، استفاده خواهیم کرد.

ترکی، ارزش قراردادهای سرمایه‌گذاری خارجی که با حمایت ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری به امضا رسیده را حدود ۷ میلیارد دلار و مربوط به ۷ استان کشور عنوان کرد و افزود: امیدوارم حجم سرمایه‌گذاری‌های خارجی تا پایان سال به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

وی یادآور شد: ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری به عنوان هماهنگ‌کننده سرمایه‌گذار و سرمایه‌پذیر در سراسر کشور عمل می‌کند و به معرفی پروژه‌ها به علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری می‌پردازد.

رییس ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری با اشاره به ظرفیت‌های گسترده کشور در جذب سرمایه خارجی اظهار کرد: در حوزه گردشگری، حمل و نقل عمومی، احداث بیمارستان‌های تخصصی، ساخت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب و… ظرفیت‌های خوبی برای جذب سرمایه خارجی در سراسر کشور وجود دارد.

هفته گذشته نیز قرارداد ساخت یک مجموعه بزرگ گردشگری در استان خراسان‌رضوی به ارزش ۱۶۶ میلیون دلار با حضور رییس ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری و مدیران شرکت‌هایی از چین و امارات به امضا رسید.

رییس سازمان برنامه و بودجه استان تهران با حفظ سمت ریاست ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری کشور را برعهده دارد.

رییس سازمان برنامه و بودجه استان تهران با اشاره به این‌که از ابتدای سال ۹۵ تاکنون تفاهم‌نامه‌های مربوط به دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در بخش‌های مختلف در این استان به امضا رسیده است، ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال این رقم به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

 

وی به مذاکره با شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در استان تهران اشاره و خاطرنشان کرد: ظرفیت خوبی در زمینه‌های ساخت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب، طرح‌های آبرسانی و بخش حمل و نقل عمومی برای سرمایه‌گذاری در تهران وجود دارد.