ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید کلید تسویه بدهی تجدیدپذیر‌‌ها

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر‌ در برنامه ششم پیش‌بینی شده و قرار بود تا پایان برنامه، در سال ۱۴۰۰ سهم نیروگاه‌های پاک از تولید انرژی در کشور حداقل به پنج درصد برسد که با بی‌مهری‌هایی روبه‌رو شد و پیشرفتی در این زمینه حاصل نشد. ظرفیت فعلی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور هم‌اکنون به حدود ۱۰۵۰ مگاوات رسیده و […]

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر‌ در برنامه ششم پیش‌بینی شده و قرار بود تا پایان برنامه، در سال ۱۴۰۰ سهم نیروگاه‌های پاک از تولید انرژی در کشور حداقل به پنج درصد برسد که با بی‌مهری‌هایی روبه‌رو شد و پیشرفتی در این زمینه حاصل نشد. ظرفیت فعلی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور هم‌اکنون به حدود ۱۰۵۰ مگاوات رسیده و حدوداً یک درصد از توان کلی تولید برق در کشور را تشکیل می‌دهد. به گزارش مناقصه‌مزایده، یکی از سنگ‌های مقابل توسعه تجدیدپذیر‌‌ها بدهی هفت هزار میلیارد تومانی وزارت نیرو به تولیدکنندگان انرژی تجدیدپذیر و عدم اطمینان شرکت‌ها از سودآوری برای سرمایه‌گذاری در این بخش است.

تسویه بدهکاری‌‌ها با پرداخت اعتبار ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید محقق می‌شود

جعفر محمدنژاد؛ سخنگوی سازمان ساتبا، با اشاره به اینکه در سیاست‌های کلان پرداخت بدهی تجدیدپذیر‌‌ها باید به سمت تأمین منابع مالی از سمت سوخت صرفه‌جویی‌شده رفت، گفت: کلید حل این مشکل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید است. سخنگوی سازمان ساتبا، افزود: در سال گذشته دوهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معوقه‌هایی که به تولیدکنندگان داشتیم را پرداخت کردیم که از همین محل پرداخت شد. اگر وزارت نفت به تعهد خود از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید عمل کند، کل مطالبات نیروگاه‌داران در سال ۱۴۰۱ به‌طور کامل پرداخت خواهد شد. وی ادامه داد: به‌واسطه محدودیت منابع مالی دولت، سال ۱۴۰۰ به صورت میانگین جوابگوی ۲۰ درصد صورتحساب شرکت‌ها بودیم؛ اما در سال ۱۴۰۱ با پیگیری‌های متعددی که صورت گرفت، برای اولین‌بار از اعتباری که از محل مطالبات سوخت صرفه‌جویی شده مقرر شده بود، ۲۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد. با این وجود در سال ۱۴۰۱، به‌طور میانگین ۶۰ درصد از مطالبات شرکت‌ها پرداخت شده که اگرچه هنوز کامل نشده، اما پیشرفت جدی داشته است.