ایران دهمین کشور دنیا در تولید تخم‌مرغ است

ایران دهمین کشور دنیا در تولید تخم‌مرغ است دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ با بیان این‌که ایران دهمین کشور دنیا در تولید تخم‌مرغ است، گفت: می‌کوشیم که صبحانه با تخم‌مرغ را در بین دانش‌آموزان ترویج کنیم اما آموزش و پرورش برای ترویج خوردن صبحانه‌ کار خاصی نکرده است. به گزارش فارس، سیدفرزادطلاکش با بیان […]

ایران دهمین کشور دنیا در تولید تخم‌مرغ است

دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ با بیان این‌که ایران دهمین کشور دنیا در تولید تخم‌مرغ است، گفت: می‌کوشیم که صبحانه با تخم‌مرغ را در بین دانش‌آموزان ترویج کنیم اما آموزش و پرورش برای ترویج خوردن صبحانه‌ کار خاصی نکرده است.

به گزارش فارس، سیدفرزادطلاکش با بیان این‌که امسال بیست‌ویکمین سال بنیانگذاری روز جهانی تخم‌مرغ است که متأسفانه در ایران هفتمین سال برگزاری آن است، گفت: تخم‌مرغ کامل‌ترین، ارزان‌‌ترین و فراوان‌‌ترین غذای پروتئینی است که جایگاه ویژه‌ای را در تغذیه اقشار مختلف جامعه می‌تواند داشته باشد، ولی متأسفانه به دلایل غیرعلمی و باورهای اشتباه از مصرف این ماده مغذی خودداری می‌شود.

دبیرستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ اظهار داشت: تخم‌مرغ عالی‌‌ترین منبع پروتئینی است که تمامی ۹ اسیدآمینه ضروری را در خود دارد و یک جعبه مغذی کوچک حاوی تمام مواد ویتامینی و معدنی ضروری بدن از قبیل کلسیم، سدیم، ید، سلینیوم، کولین، لوتیین، ویتامین‌های B، A، D، E را در خود داراست.

وی خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر مراکز مهم تغذیه جهان در کشورهای پیشرفته تخم‌مرغ را به عنوان یک غذای عملگرا مطرح می‌کنند که با کم‌ترین تولید انرژی، نیاز مواد مغذی معادل یک رژیم ۲۰۰۰ کالری را فراهم می‌کند، ضمن این‌که قند آن هم بسیار پایین است.

طلاکش گفت: پروتئین تخم‌مرغ از چنان ارزش بالایی برخوردار است که به عنوان استاندارد سنجش کیفیت سایر مواد غذایی قرار می‌گیرد و به دلیل مواد بسیار مهم و ضروری زرده آن مانند کولین که برای تکامل مغز جنین و نوزاد و تقویت حافظه و یا لوتئین که برای حفظ و پایداری چشم از تخریب‌های طبیعی در سالخوردگی جلوگیری می‌کند، نباید مورد بی‌مهری قرار گیرد.

وی افزود: گرچه عمده چربی تخم‌مرغ که در زرده موجود است، از نوع غیراشباع بوده و کلسترول تخم‌مرغ نقشی تأثیرگذار در افزایش کلسترول خون ندارد، اما متأسفانه توصیه به کم خوردن تخم‌مرغ توسط برخی از پزشکان و کارشناسان تغذیه، بی‌بهره ماندن جامعه جوان و در حال رشد و حتی سنین بالاتر را رقم زده و در نتیجه تعداد قابل توجهی از کودکان و نوجوانان ما به دلیل عدم مصرف کافی پروتئین دچار کوتاهی قد و مشکلات ضعف ایمنی، ضعف یادگیری و… هستند. به همین جهت می‌کوشیم حداقل مصرف سرانه کشور در تخم مرغ را به ۲۵۰ عدد برسانیم.

طلاکش افزود: گرچه با انجام اقدامات ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ طی ۶ سال گذشته سرانه مصرف تخم‌مرغ از ۱۶۰ عدد به ۱۹۰ عدد افزایش پیدا کرده، ولی به دلیل جوان بودن کشور و مشکلات اقتصادی و عدم دسترسی کافی به سایر منابع پروتئینی دامی، باید روی مصرف تخم‌مرغ در سطح مدارس کارهای بیش‌تری انجام شود تا ایده‌آل حداقلی ۲۵۰ عدد سرانه مصرف تخم‌مرغ محقق شود.

دبیرستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ گفت: با کارهای پژوهشی و تحقیقاتی بسیار زیاد توانسته‌ایم طرح بستنی سفیده تخم‌مرغ و دیگر محصولات بر پایه تخم‌مرغ را به وزارت بهداشت ارایه دهیم که هم‌اکنون منتظر صدور مجوز آن و تلاش کارخانه‌های لبنی کشور برای تولید آن هستیم.

وی تصریح کرد: تخم‌مرغ ۱۳ نوع ویتامین اساسی و مواد معدنی ضروری بدن را در خود دارد.

طلاکش با بیان این‌که غنی‌سازی تخم‌مرغ با اسیدفولیک در ایران انجام و پاسخ خوبی در پژوهش‌ها دریافت شده و تز دفاعیه یک دانشجوی دکترا نیز در این خصوص بوده است، گفت: پس از جمع‌آوری اطلاعات پژوهش صورت‌گرفته، ثابت شده است که ۹۰ درصد اسیدفولیکی که در زرده تخم‌مرغ ایجاد می‌شود، می‌تواند قریب به اتفاق نیازهای بدن را تأمین کند و تلاش می‌کنیم این داروی طبیعی را در سال آینده به جامعه ارایه دهیم.

 

دبیرستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ تصریح کرد: فائو تا سال ۲۰۲۰ به کشورهای غرب آفریقا تکلیف کرده که سوءمصرف پروتئین شهروندانشان را با ازدیاد مصرف تخم‌مرغ رفع کنند.