فروش ۹۵۰ هزار تن جو دامی با قیمت تضمینی در بورس کالا معاون شرکت پشتیبانی امور دام از رضایت ۹۰ درصدی کشاورزان از طرح قیمت تضمینی جوی دامی کل کشور در بورس کالای ایران خبر داد و گفت: از زمان اجرای این طرح تاکنون۹۵۰ هزار تن از محصول جو با میانگین قیمتی هفت هزار ریال […]
فروش ۹۵۰ هزار تن جو دامی با قیمت تضمینی در بورس کالا
معاون شرکت پشتیبانی امور دام از رضایت ۹۰ درصدی کشاورزان از طرح قیمت تضمینی جوی دامی کل کشور در بورس کالای ایران خبر داد و گفت: از زمان اجرای این طرح تاکنون۹۵۰ هزار تن از محصول جو با میانگین قیمتی هفت هزار ریال در بورس کالا به فروش رفت و ۷۰ درصد از مطالبات کشاورزان پرداخت شد.
به گزارش ایرنا، عباسوالوزی با بیان اینکه کاهش بار مالی دولت و پرداخت سریع مطالبات کشاورزان از مزایای اصلی اجرای سیاست قیمت تضمینی در بورس کالاست، افزود: قیمت تضمینی جو در سال گذشته به صورت آزمایشی فقط در استان کرمانشاه اجرایی شد.
وی اضافه کرد: امسال نیز برای نخستین بار جوی کل کشور در بورس کالا به صورت قیمت تضمینی عرضه شد که اجرای آن موفقیتآمیز و رضایت بخش بوده است.
معاون شرکت پشتیبانی امور دام با بیان اینکه عرضه جو در قالب سیاست قیمت تضمینی به دو روش گواهی سپرده و عرضه فیزیکی در بورس انجام شد، گفت: بر این اساس، کشاورزان پول معاملهای که در بورس کالا به ثبت رسید را به سرعت دریافت کردند و بخش مابهالتفاوت قیمت جو خریداری شده در بورس با قیمت تضمینی مصوب دولت باقی مانده که از سوی دولت پرداخت خواهد شد.
به گفته والوزی، در روزهای آینده ۲۰۰ هزار تن جوی باقیمانده با کمک معامله گران به فروش میرود تا کل جوکاران حداقل به ۷۰ درصد پولشان برسند.
معاون شرکت پشتیبانی امور دام، به مزایای اجرای سیاست قیمت تضمینی اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح به دلیل این که باعث کاهش بار مالی دولت شده است و پرداخت مطالبات کشاورزان را سرعت میبخشد، نسبت به روش خرید تضمینی ترجیح دارد.
وی ادامه داد: محصول شمار کمی از کشاورزان هنوز مورد معامله قرار نگرفته است که این تعداد نیز در روزهای آینده به ۷۰ درصد پولشان خواهند رسید.
والوزی، به رضایت کشاورزان از اجرای طرح قیمت تضمینی اشاره کرد و افزود: از آنجایی که بخش عمدهای از کشاورزان با سرعت بیشتری نسبت به سالهای گذشته مطالبات خود را دریافت کردهاند میتوان اعلام کرد حدود ۹۰ درصد کشاورزان از اجرای این طرح رضایت دارند.
معاون شرکت پشتیبانی امور دام درباره دلیل نارضایتی ۱۰ درصد جوکاران از سیاست قیمت تضمینی نیز گفت: بحث نارضایتی از طرح قیمت تضمینی نیست، بلکه برخی کشاورزان گمان میکردند به محض سپردن محصولشان به انبارهای بورس، باید در چند روز به ۷۰ درصد پولشان برسند اما ابتدا باید محصول در بورس به فروش برسد و پس از آن پول به حساب کشاورزان واریز میشود.
وی افزود: به این ترتیب در برخی از استانها به دلیل تاخیر در فروش جو در بورس، گلایههایی از سوی کشاورزان وجود داشت که این امر به نوپا بودن طرح قیمت تضمینی مربوط میشود، اما در جمعبندی کلی، بیشتر کشاورزان از اجرای قیمت تضمینی در بورس کالا رضایت داشتهاند و بیشتر استانها از اجرای این طرح استقبال کردهاند.
به گفته معاون پشتیبانی امور دام، پیش از اجرای طرح قیمت تضمینی، پرداخت مطالبات کشاورزان از سوی دولت بین ۴ تا ۶ ماه زمان میبرد اما با اجرای طرح قیمت تضمینی ۷۰ درصد پول کشاورزان در مدت چند روز به آنها میرسد که این اتفاق خوشایندی در حوزه کشاورزی به شمار میرود.
والوزی، درباره زمان پرداخت مابهالتفاوت قیمت تضمینی اعلام شده از سوی دولت با قیمت معامله در بورس کالا، گفت: این میزان به محض تخصیص سازمان برنامه و بودجه به کشاورزان پرداخت میشود که برای پرداخت هر چه سریعتر مابهالتفاوت، تلاشهای زیادی صورت گرفته و قولهای مساعدی در این زمینه داده شده است.
وی به ادامه اجرای این روش در سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: این طرح در محصولاتی که خرید تضمینی آن برعهده دولت است میتواند ادامه داشته باشد بهطوری که اکنون این روش در محصول ذرت نیز اجرایی شده است.
وی افزود: ذرت در دو هفته گذشته در تابلو بورس به فروش رسیده است و برخی از کشاورزان به فاصله ۱۰ روز از تحویل دادن محصول به انبار، پول خود را دریافت کردهاند.
محصولات پایه کشاورزی در کنار مواد معدنی، صنعتی و شیمیایی در بورس کالا عرضه میشود. هدف از عرضه محصولات در بورس کالا، کنار گذاشتن دلالان و شفافیت فرایند معاملات است.
در نیمه نخست امسال، یک میلیون و ۳۱۰ هزار تن محصول کشاورزی در بورس کالا معامله شده که نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر حجم ۹۶ درصد و از نظر ارزش معاملات ۱۱۳ درصد رشد داشته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.