ظرفیت جهانی آذربایجان‌غربی برای تبدیل به مرکز مبادلاتی طلا

ظرفیت جهانی آذربایجان‌غربی برای تبدیل به مرکز مبادلاتی طلا معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی گفت: بی‌شک ظرفیت این‌که بتوان یک مرکز مبادلات طلای دنیا را در ایران و آذربایجان‌غربی داشته باشیم وجود دارد. عبدالحمید سرتیپی در گفت‌وگو تسنیم، با اشاره به این‌که آذربایجان‌غربی پس از هرمزگان دومین […]

ظرفیت جهانی آذربایجان‌غربی برای تبدیل به مرکز مبادلاتی طلا

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی گفت: بی‌شک ظرفیت این‌که بتوان یک مرکز مبادلات طلای دنیا را در ایران و آذربایجان‌غربی داشته باشیم وجود دارد.

عبدالحمید سرتیپی در گفت‌وگو تسنیم، با اشاره به این‌که آذربایجان‌غربی پس از هرمزگان دومین استان از نظر ظرفیت انرژی‌های زمین‌گرمایی به شمار می‌رود اظهار داشت: اگر همین انرژی حرارتی ذخیره شده در پیرامون ۱۲ کیلومتری پوسته فوقانی زمین را بررسی کرده و آن را با تقریب خطی هر ۱۰۰ متر، ۳ درجه افزایش می‌یابد، در نظر گیریم مشاهده می‌کنیم که معادل ۵۰ هزار برابر کل انرژی به دست آمده از منابع نفت و گاز شناخته شده جهان است.

ظرفیت عظیم آذربایجان غربی در ایجاد نیروگاه‌های برقی و حرارتی

وی افزود: هم‌اکنون در محور خوی به ماکو و منطقه سیه‌چشمه یکی از بی‌نظیر‌ترین مناطق زمین‌گرمایی نهفته است که اگر به این مسأله مهم توجه شود می‌توان نیروگاه‌های برقی و حرارتی بسیار زیادی را در این استان ایجاد کرد.

به گفته معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی، ایران بر روی پوسته زون کمربندی کوه‌زایی آلپ-هیمالیا قرار گرفته و تاکنون ۱۵ درصد ذخایر معدنی کشف شده جهان در این کمربند بوده است.

سرتیپی بیان کرد: مشابه این کمربندی، کمربند متانوژی ‌اند است که نزدیک ۶۵ درصد ذخایر معدنی کشف شده دنیا بر روی آن قرارداد بنابراین علت این‌که در کمربند آلپ-هیمالیا ۱۵ درصد اما در این کمربندی ‌اند ۶۵ درصد ذخایر معدنی جهان کشف شده این است که ظرفیت‌های معدنی کمربند آلپ-هیمالیا به درستی شناسایی نشده و اکتشافات کاملی بر روی آن انجام نشده است.

تمامی فرایندهای زمین‌شناسی در پوسته آذربایجان‌غربی قابل مشاهده است

وی با ابراز خرسندی از این‌که همه فرایندهای زمین‌شناسی در پوسته آذربایجان‌غربی قابل مشاهده است گفت: می‌توان آذربایجان‌غربی را خاستگاه سنگ‌هایی دانست که در مقیاس ملی و جهانی در بخش معدن معرفی کرد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که بسیار حایز اهمیت است معدن طلا بوده چراکه در منطقه تکاب دو معدن فعال طلا و در سردشت یک معدن وجود دارد، علاوه بر آن در مطالعاتی که سازمان زمین‌شناسی انجام داده در مسیر خوی-اشنویه و منطقه مهاباد و سیلوانا ظرفیت طلا به اندازه کافی وجود دارد.

نیم‌درصد طلای جهان در پوسته آذربایجان غربی نهفته است

سرتیپی با اشاره به این‌که براساس تحلیل‌ کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و سایر محققان، نیم درصد طلای جهان در پوسته استان آذربایجان‌غربی قرار دارد گفت: این در حالی است که از این ظرفیت و نعمت خدادادی طلا به منظور توسعه اقتصادی استان استفاده نشده و جای دارد که در این زمینه تلاش کرد.

وی افزود: برای مثال باید بتوان دو معدن فعال طلا در تکاب را به حداکثر تولید خود رساند چون حداکثر تولید معدن زره‌شوران ۳ تن در سال بوده و معدن آق‌دره نیز سالانه ۶۰۰ کیلو طلا و ۶۰۰ کیلو نقره تولید می‌کند.

معدن طلای زره شوران تکاب توسعه می‌یابد

سرتیپی تصریح کرد: هم‌اکنون معدن طلای زره‌شوران در مرحله توسعه بوده و امید است که در یک سال آینده به یک تن برسد، اما اگر طرح توسعه پیش‌بینی شده آن محقق شود به سهولت بین دو تا ۳ تن قابل وصول بوده چون در آن منطقه ۲۷ میلیون تن کانسنگ طلا وجود دارد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی با تأکید بر این‌که برای توسعه اقتصادی این منطقه باید تولید طلا را در خود استان انجام داد اظهار داشت: برای مثال اگر ظرفیت‌های اکتشافی استان توسعه یافته و استخراج واحدهای فرآوری در آن راه‌اندازی شود و علاوه بر آن در دو سال آینده بورس کالای استان فعال شده و تولید و مبادله طلا در آن رخ دهد می‌تواند در زمینه توسعه اقتصاد استان بسیار تأثیرگذار باشد.

واحدهای تولیدی طلا در آذربایجان غربی راه‌اندازی شود

وی گفت: گام بعدی این است که باید اتحادیه‌های طلاساز استان را تشویق کرده تا برای افزایش ارزش‌افزوده طلا، واحدهای تولیدی مربوطه را راه‌اندازی کنند و علاوه بر آن در دوره‌های آموزشی شرکت کرده و بتوانند یک بازار مطمئن مبادلات طلا را در استان راه‌اندازی و تولید زیورآلات طلا را در خود آذربایجان‌غربی ارایه دهند.

سرتیپی با تأکید بر این‌که زمینه کار و توسعه آن در استان وجود دارد، افزود: اگر بتوان این چرخه را در آذربایجان‌غربی فعال کرد، بی‌شک یک ارزش‌افزوده بسیار بالا در استان ایجاد شده و می‌تواند در توسعه اقتصادی آن سهم بسیاری ایفا کرد.

۶۰۰کیلو طلای معدن آق‌دره تکاب در بورس طلای استان مبادله می‌شود

وی اظهار داشت: هم‌اکنون مقرر شده که ۶۰۰ کیلو طلای آق‌دره تکاب در بورس طلای استان مبادله شود و اگر چنین شود خود به خود یک گردش مالی بسیار قابل‌توجهی در بانک‌های استان به وجود می‌آید.

سرتیپی با اشاره به این‌که هم اکنون تنها در ایتالیا و هنگ‌کنگ مرکز مبادلات طلا وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به این‌که آذربایجان‌غربی استانی مرزی بوده و به قلب اروپا راه دارد، ظرفیت این‌که بتوان یک مرکز مبادلات طلای دنیا را در ایران و آذربایجان‌غربی داشته باشیم وجود دارد.

 

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی، بیان کرد: با توجه به این‌که باید معدن را جایگزین اقتصاد نفتی کرد، اگر اقدام به تولید خام کرده و همان نیز به صورت خام صادر شود، بی‌شک در توسعه اقتصادی استان تأثیر چندانی نخواهد داشت.