«آب» تسهیلکننده روابط ایران و افغانستان میشود مدیرکل دفتر رودخانههای مرزی و منابع آب مشترک گفت: زمینههای مشترک متعددی بین دو کشور ایران و افغانستان برای توسعه همکاریها وجود دارد، در واقع آب میتواند تسهیلکننده و مکمل روابط فیمابین باشد. بهگزارش مناقصهمزایده به نقل از پاون، هفدهمین نشست کمیته مشترک کمیساران آب هیرمند با حضور […]
«آب» تسهیلکننده روابط ایران و افغانستان میشود
مدیرکل دفتر رودخانههای مرزی و منابع آب مشترک گفت: زمینههای مشترک متعددی بین دو کشور ایران و افغانستان برای توسعه همکاریها وجود دارد، در واقع آب میتواند تسهیلکننده و مکمل روابط فیمابین باشد.
بهگزارش مناقصهمزایده به نقل از پاون، هفدهمین نشست کمیته مشترک کمیساران آب هیرمند با حضور «جباروطنفدا» مدیرکل دفتر رودخانههای مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو و «سلطانمحمودمحمودی» مدیرکل تنظیم امور آب وزارت انرژی و آب افغانستان و نمایندگان وزارت امورخارجه دوکشور برگزار شد.
مدیرکل دفتر رودخانههای مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو در پایان این نشست با اشاره به تاریخچه معاهده رودخانه هیرمند، اظهار داشت: معاهده هیرمند در سال ۱۳۵۱ بین دو کشور امضا شده و مبنای همکاری دو کشور برای جریان آب رودخانه مرزی و مشترک هیرمند است. وی افزود: براساس این معاهده موافقت شده آب رودخانه مرزی و مشترک هیرمند سالانه ۸۲۰ میلیون مترمکعب تحویل شود.
وی تصریح کرد: طبق اسناد پیوست معاهده ۱۳۵۱ توافق شده که یک کمیته مشترک به ریاست کمیساران آب هیرمند از دو طرف تشکیل شود، بر همین مبنا این کمیته از سال ۸۳ تشکیل شده و تا امروز ۱۷ جلسه برگزار کرده است.
کمیسار آب هیرمند از طرف ایران، ادامه داد: زمینههای مشترک متعددی بین دو کشور ایران و افغانستان برای توسعه همکاریها وجود دارد، بالطبع آب میتواند تسهیل کننده این روابط باشد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه نشست هفدهم نیز همچون جلسات قبلی در فضای صمیمی و دوستانه برگزار شد و امیدواریم این جلسات تداوم پیدا کرده و آبهای مشترک بتواند عامل تقویت همکاریهای بیشتر میان دو کشور شود.
مدیرکل دفتر رودخانههای مرزی و منابع آب مشترک در ادامه با اشاره به رودخانه مرزی و مشترک هریرود، اظهار داشت: سرچشمه رودخانه هریرود در افغانستان بوده که در امتداد مسیر خود بخشی از مرز ایران و افغانستان و همچنین ایران و ترکمنستان را تشکیل میدهد.
وی افزود: هر سه کشور ایران، افغانستان و ترکمنستان برای سالیان متمادی بخشی از نیازهای خود را از آب رودخانه هریرود تأمین کردهاند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.