پاداش پیمانکاران در قراردادهای جدید به حجم تولید نفت وابستگی دارد

معاون مدیرعامل شرکت نفت پاداش پیمانکاران در قراردادهای جدید به حجم تولید نفت وابستگی دارد معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: ممکن است مطالعه یک میدان به چند شرکت واگذار شود و از این‎رو شرکت تاتنفت باید در مطالعات خود با درنظر گرفتن فضای رقابتی موجود، بهترین پیشنهاد‌ها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارائه […]

معاون مدیرعامل شرکت نفت

پاداش پیمانکاران در قراردادهای جدید به حجم تولید نفت وابستگی دارد

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: ممکن است مطالعه یک میدان به چند شرکت واگذار شود و از اینرو شرکت تاتنفت باید در مطالعات خود با درنظر گرفتن فضای رقابتی موجود، بهترین پیشنهاد‌ها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارائه دهد.

به گزارش شانا، غلامرضامنوچهری با بیان این مطلب افزود: در بیع متقابل، سرمایهگذار پس از به تولید رساندن میدان، اصل و فرع دستمزد و پاداش خود را در یک دوره سرمایهگذاری برداشت میکرد؛ حال آن‌که در قراردادهای جدید، صرف تولید مهم نیست و طرف قرارداد باید تولید تجمعی میدان را در یک دوره طولانی تضمین کند.

وی با بیان اینکه مدت زمان اجرا و بهره‌برداری در قراردادهای جدید ٢٠ سال درنظر گرفته شده است، ادامه داد: در بیع متقابل، حجم تولید اهمیت چندانی نداشت اما در قراردادهای جدید پاداش به حجم تولید در سالهای پیش روی قرارداد بستگی دارد.

منوچهری گفت: به عبارت دیگر، تحقق منحنی تولید پیشبینی شده بسیار حایز اهمیت است و از اینرو شرکتهای طرف قرارداد در مدل جدید قراردادی صنعت نفت ایران، لازم است حرکت روی منحنی تولید را مدنظر قرار دهند؛ هدفی که تحقق آن نیازمند مطالعات ابتدایی دقیق و کارشناسانه است.

وی یادآور شد: مدل جدید قراردادهای نفتی ایران براساس مدل قراردادی بایبک تنظیم شده است با این تفاوت که در برخی جنبه‌ها با هدف تأمین منافع طرفین قرارداد، تکامل یافته است.

منوچهری بر افزایش ضریب بازیافت به عنوان یکی از اهداف اصلی شرکت ملی نفت ایران در قراردادهای جدید نفتی تأکید کرد و گفت: این مدل قراردادی به ویژه برای میدانهای درحال بهرهبرداری مدل مناسبی است.

معاون توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه شرکتهای خارجی باید تمام توان تکنولوژیکی و دانش فنی خود را در میدانهای موضوع قرارداد با ایران به‌کار گیرند، خاطرنشان کرد: این قرارداد نه تنها منافع بلندمدت ایران را تضمین میکند، بلکه برای آن دسته از شرکتهای خارجی که توان و دانش فنی بالایی داشته باشند و از این قابلیت‌ها در میدانهای نفت و گاز ایران استفاده کنند، سودآور خواهد بود.

وی از مسؤولان شرکت تاتنفت روسیه خواست با توجه به سوابق فعالیتهای این شرکت در حوزه ازدیاد برداشت، کارگاهی در این زمینه در ایران برگزار و تجربیات خود را بازگو کنند.

 

منوچهری گفت: شرکت تاتنفت بهتر است هرچه زودتر دفتر خود را در ایران راه‌اندازی کند.