مواد مخدر کنترل‌نشده چین؛ سلاح‌های شیمیایی بالقوه

مواد مخدر کنترل‌نشده چین؛ سلاح‌های شیمیایی بالقوه دولت آمریکا نگران حجم بالای ذخایر ماده مخدر «کارفنتانیل» در چین است که اندکی مصرف بیش از حد آن موجب مرگ فوری می‌شود. به گفته مقام‌های واشنگتن، از این ماده می‌توان به عنوان یک سلاح شیمیایی استفاده کرده و آن‌ها این نگرانی را به اطلاع مقام‌های چین رسانده‌اند. […]

مواد مخدر کنترل‌نشده چین؛ سلاح‌های شیمیایی بالقوه

دولت آمریکا نگران حجم بالای ذخایر ماده مخدر «کارفنتانیل» در چین است که اندکی مصرف بیش از حد آن موجب مرگ فوری می‌شود. به گفته مقام‌های واشنگتن، از این ماده می‌توان به عنوان یک سلاح شیمیایی استفاده کرده و آن‌ها این نگرانی را به اطلاع مقام‌های چین رسانده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ماده کارفنتانیل یک ماده‌مخدر قوی است که مصرف زیاد آن موجب سکته می‌شود. یک مقام وزارت خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت: از موادی همچون کارفنتانیل می‌توان در دوزهای مرگبار استفاده کرد و آن‌ها قابل مقایسه با عوامل ‌اعصاب سنتی هستند و نگرانی‌های مطرح شده مبنی بر این‌که می‌توان از آن‌ها به عنوان تسلیحات شیمیایی استفاده کرد.

به گفته او، مقام‌های آمریکا در نشست ماه سپتامبر گروه ۲۰ این مسأله را با چینی‌‌ها مطرح کردند. خبرگزاری آسوشیتدپرس ۱۲ شرکت فروشنده را شناسایی کرده که مایل به صادرات مواد کارفنتانیل به آمریکا، کانادا، انگلیس، فرانسه، آلمان، بلژیک و استرالیا هستند. حجم این مواد به قدری زیاد است که می‌تواند میلیون‌‌ها تن را بکشد.

کارفنتانیل ماده سمی به شمار می‌رود که حجمی کم‌تر از یک دانه خشخاش آن می‌تواند یک فرد را بکشد. این ماده جزو مواد کنترل شده در چین نیست. اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا هم از چین خواسته تا ماده کارفنتانیل را جزو لیست سیاه قرار دهد اما چین تاکنون اقدامی نکرده است. قدرت مرگباری آن با موادی مثل عامل اعصاب مقایسه شده است. وزارت امنیت چین به سؤالاتی در این رابطه پاسخگو نبود.

استفاده از ماده سمی سابقه دیرینی در جهان دارد. نیروهای ویژه روس در سال ۲۰۰۲ در سرکوب گروگان‌گیران چچنی که ۸۰۰ تن را در تئاتر مسکو گروگان گرفته بودند از این ماده استفاده کردند. دانشمندانی که نمونه‌های ادرار ۳ تن از افراد زنده مانده را بررسی کردند از وجود این ماده خبر دادند. در این حادثه ۱۲۰ گروگان در نتیجه تأثیر مواد شیمیایی کشته شدند. برخی دیگر نیز دچار عوارض جدی شدند.

 

در نمونه‌ای دیگر پزشکانی که خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی جنبش حماس را پس از حمله موساد به وی در سال ۱۹۹۷ معاینه کردند از ماده مخدر نالوکسون برای به هوش آوردن وی استفاده کردند. گفته شده که عوامل موساد یک نوع از فنتانل را در گوش وی اسپری کرده بودند. اسرائیلی‌ها پیش از این نیز از فنتانیل در دیگر عملیات‌های خود استفاده کرده بودند.