دولت و مجلس سودای عضویت در W.T.O دارند

یک فعال صنفی کارگری‌ دولت و مجلس سودای عضویت در W.T.O دارند یک فعال صنفی کارگری معتقد است تیم اقتصادی دولت در سودای دستیابی به درب باغ سبزی که از سوی سازمان تجارت جهانی برای عضویت ایران نمایان شده است، در صدد تحریف حقوق کارگران برآمده است. عبدا…وطن‌خواه، عضو هیأت مدیره مجمع صنفی نمایندگان کارگری […]

یک فعال صنفی کارگری‌

دولت و مجلس سودای عضویت در W.T.O دارند

یک فعال صنفی کارگری معتقد است تیم اقتصادی دولت در سودای دستیابی به درب باغ سبزی که از سوی سازمان تجارت جهانی برای عضویت ایران نمایان شده است، در صدد تحریف حقوق کارگران برآمده است.

عبدا…وطن‌خواه، عضو هیأت مدیره مجمع صنفی نمایندگان کارگری استان تهران، با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: به احتمال قوی دولت و مجلس به شوق پیوستن به سازمان تجارت جهانی این‌طور برای اصلاح قانون کار به صرافت افتاده‌اند، غافل از این‌که گردانندگان این سازمان حضور در قبول عضویت ایران مرددند.

اشاره این فعال کارگری به صحبت‌های اخیر گروهی از اعضای دموکرات و جمهوریخواه مجلس نمایندگان کنگره آمریکا برمی‌گردد که به تازگی خواهان مخالفت دولت این کشور با پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی شده‌اند.

وی ادامه‌داد: البته رویای پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی یک عقبه ۲۰ ساله در میان دولتمردان ایران دارد و درست از همین زمان است که سیاست‌های تعدیل ساختاری توسط‌ دولت‌های پس از جنگ شدت هرچه بیش‌تر اجرایی شده است.

این فعال صنفی کارگری گفت: واضح است که در چنین شرایطی حتی اگر قانون کار به مرتجع‌‌ترین و سیاه‌‌ترین وضعیت ممکن تغییر کند، بازهم کوچک‌‌ترین تحولی در رونق اقتصادی کشور ایجاد نخواهد شد و فقط بر تلفات ناشی از گسترش نابرابری و افزایش آسیب‌های اجتماعی در کشور افزوده می‌شود.

وطن‌خواه گفت: منتقدان قانون کار خواسته و ناخواسته به شفیتگان سرمایه سالاری تبدیل شده‌اند و در بهترین حالت بی‌آن‌که خود بدانند بالای سرقبر خالی گریه و ناله سرداده و از محتوای شوم بسته دربسته‌ای که آن‌را تبلیغ می‌کنند، خبر ندارند.

وی به مروجان این اندیشه که قانون کار مانعی جدی برسر اشتغال و رونق اقتصادی تلقی می‌شود، توصیه کرد تا هشدار کارگران معترض را جدی تلقی کنند و به تابعیت کورکورانه از الگوهای شکست‌خورده اقتصادی ادامه ندهند.

وطن‌خواه افزود: اگر دولت و مجلس به عمل عقلانی باور دارند بهتر است که هرچه زودتر برای استرداد لایحه ضد کارگری اصلاح قانون کار اقدام کنند، زیرا مرور جزءبه‌جزء بندهای درج شده در این لایحه نشان می‌دهد که نارسایی‌های موجود را نمی‌توان بدون تشکیل جلسه‌ شورای ۳ جانبه‌ای حل و فصل کرد که در آن حق چانه‌زنی گروه‌ کارگری به رسمیت شناخته شده باشد.

این فعال صنفی کارگری با تأکید بر این‌که اقتصاد سودا محور جهانی، همواره درصدد ارزان‌سازی نیروی کار بوده است، افزود: برهمین اساس سازمان تجارت جهانی در مقام پیش‌برنده این سیاست به دولت‌های مختلف تعدیل مقررات اشتغال را تحمیل می‌کند.

وطن‌خواه گفت: به دهمین دلیل است که دولت یازدهم و وزارتخانه‌های متبوعش برای تبدیل وضعیت عضویت ایران از حالت موقت به دائم، در ۳ سال گذشته تمام تلاش خود را انجام داده است تا با بازنگری در مقررات کار و اشتغال امکان پیشبرد برنامه تأمین امنیت سرمایه را فراهم کند.

عضو هیأت مدیره مجمع صنفی نمایندگان کارگری استان تهران‌ ادامه‌داد: این نگرانی وجود دارد که دولت بعدی نیز در راستای تکمیل مجموعه تلاش‌های دولت‌های‌ بعد از جنگ برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی زمینه تضییع گسترده حقوق کارگران را فراهم کند و الباقی کارگران را نیز از شمول قانون کار خارج کند.

وی‌ افزود: سازمان تجارت جهانی در چارچوب تقسیم کار جهانی برای اعضای خود تعیین وظیفه می‌کند و تاکنون به ایران این مجال را داده است که با خودروسازان و شرکت‌های نفتی فرانسوی و آلمانی برای مونتاژ خودروهایشان همکاری کند و شاید در همین راستای ورود دوباره شرکت‌های خارجی خوردوساز و نفتی به ایران است که این‌طور تلاش برای اصلاح قانون کار آغاز شده است.

 

این فعال صنفی کارگری با اشاره به وضعیت نامطلوب کارگران خودروسازی‌‌ها افزود: کارگران شاغل در خودروسازی‌‌ها قراردادهای سه ماهه دارند و علی‌رغم این‌که بهره‌وری و میزان تولیداتشان افزایش یافته فقیرتر شده‌اند، زیرا ‌سهمی از بالا رفتن بهره‌وری برای کارگران اختصاص نیافته است.