مذاکره اپراتورهای تلفن همراه و بانک‌ها برای ورود به مزایده اپراتور خصوصی پست

مدیرعامل شرکت پست خبر داد مذاکره اپراتورهای تلفن همراه و بانک‌ها برای ورود به مزایده اپراتور خصوصی پست   گروه ارتباطات- مدیرعامل شرکت پست گفت: از تاریخ ۲۳ مرداد و ابلاغ اساس‌نامه شرکت پست این شرکت برابر بند ۱۰ و ۱۱ اساس‌نامه می‌تواند به شرکت‌های فعال در زمینه خرید و فروش اینترنتی نماد اعتماد الکترونیکی […]

مدیرعامل شرکت پست خبر داد

مذاکره اپراتورهای تلفن همراه و بانک‌ها برای ورود به مزایده اپراتور خصوصی پست

 

گروه ارتباطات- مدیرعامل شرکت پست گفت: از تاریخ ۲۳ مرداد و ابلاغ اساس‌نامه شرکت پست این شرکت برابر بند ۱۰ و ۱۱ اساس‌نامه می‌تواند به شرکت‌های فعال در زمینه خرید و فروش اینترنتی نماد اعتماد الکترونیکی بدهد و دیگر نیازی به اخذ نماد از وزارت صنعت نیست.

به گزارش مناقصه‌مزایده، حسین مهری در یک نشست خبری از پیش‌بینی مکانیزم‌های مختلف برای دسترسی شهروندان به کدپستی خبر داد و گفت: ‌سایت govahi.post.ir به صورت آنلاین کدپستی را ارایه می‌کند همچنین شماره ۱۹۳ نیز به زودی برای اعلام کدپستی در دسترس قرار خواهد گرفت.

وی درباره اعطای نماد اعتماد الکترونیکی توسط شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، گفت: تا پیش از تاریخ ۲۳ مرداد سال جاری اعطای این نماد با وزارت صنعت بود که خود ما هم شرکت‌ها را ملزم به دریافت آن از وزارتخانه مذکور می‌کردیم اما براساس بند ۱۱ ماده ۵ اساس‌نامه جدید شرکت، متولی این مقوله شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران شد.

مهری همچنین درباره حضور پست‌های بین‌المللی در ایران گفت: پست آلمانی DHL و پست آرامکس در ایران فعال هستند اما TNT از ۸ ماه پیش که سهام این شرکت پستی توسط فدکس آمریکا خریداری شد، فعالیتش در ایران متوقف شده است.

وی درباره توضیحات نماینده شرکت TNT که اخیراً توقف فعالیت‌هایش در ایران را رد کرده، گفت: شرکت TNT داخلی در ابتدا نمایندگی TNT اصلی را داشت که از حدود ۸ ماه پیش دیگر نمایندگی این شرکت را ندارد و فقط شرکت داخلی است.

اپراتورهای خصوصی پست

مدیرعامل شرکت پست در ارتباط با متقاضیان ورود به پست خصوصی گفت: سازمان‌های مختلفی تمایل به ورود در حوزه اپراتوری پست دارند و یکی از آن‌‌ها یک اپراتور تلفن همراه است که اعلام آمادگی کرده است.

نزدیک یک دهه شرکت پست بلاتکلیف بود و وضعیت مشخصی نداشت و از این رو آینده مشخصی پیش روی آن نبود و امکان سرمایه‌گذاری، اصلاح ساختار و توسعه آن نیز وجود نداشت.

بنابراین با تأکید دولت یازدهم و با توجه به تغییر مأموریت‌های شبکه پستی و۳ وجه فیزیکی، الکترونیکی و مالی منطبق با الزامات اتحادیه پستی جهانی، اساس‌نامه این شرکت اصلاح شد.

طبق این اساس‌نامه وزارت ارتباطات مکلف است ظرف امسال و سال آینده حداقل دو پروانه اپراتور پستی در قالب مزایده به بخش خصوصی اعطا کند.

با توجه به این‌که در فضای پستی تنها توان دفاتر پیشخوان به چشم می‌خورد و پیش از این هم احتمالاتی از اعطای پروانه بخش خصوصی پست به این مجموعه داده شده بود، مدیرعامل شرکت پست در ارتباط با بخش‌های متقاضی ورود به پست خصوصی گفت: سازمان‌های مختلفی تمایل به ورود در حوزه اپراتوری پست دارند و برخی از آن‌‌ها یک اپراتور تلفن همراه است که اعلام آمادگی کرده است.

حسین مهری عنوان کرد: یکی از سازمان‌های بزرگ هم مذاکراتی با من داشته است و علاوه بر این تعدادی بانک هم متقاضی ورود به حوزه اپراتوری پست هستند.

معاون وزیر ارتباطات با بیان این‌که واگذاری این پروانه‌ها کار ارزشمندی است، گفت: اگر شرکت‌های توانمند بیایند می‌توانند در آینده نمایندگی‌های خارج از کشورشان هم فعال کنند.

وی خاطرنشان کرد: برخی متقاضیان با شرکت‌های خارجی مذاکراتی داشتند و خود ما هم برای اعطای پروانه به بخش خصوصی مذاکراتی را با آن‌‌ها داشته‌ایم.

مدیرعامل شرکت ملی پست در پایان گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یکی دو ماهی فرصت برای متقاضیان دریافت این پروانه در نظر گرفته است که می‌توانند تقاضای خود را اعلام دارند.

برگزاری کنگره پستی آسیا اقیانوسیه ۲۰۱۷ در تهران

حسین‌مهری با اشاره به این‌که بیست و ششمین کنگره جهانی پست حدود ۲۲ روز قبل در استانبول ترکیه آغاز شد، اظهار کرد: چند تن از وزرای کشور‌‌ها و مدیران پست‌‌ها حضور داشتند. بالا‌‌ترین مرجع برای مقررات‌گذاری پست جهانی است.

مدیرعامل شرکت ملی پست ادامه داد: ایران در این کنگره ۳ پیشنهاد داشت که تماماً مورد تأیید کنگره قرار گرفت. یکی بحث آیین‌نامه‌ای بود که به دو سوم آرا برای تأیید نیاز داشت.

وی گفت: رأی بالای ایران به عنوان عضو شورای راهبری جهانی پست (CA)، دیگر موضوع پیشنهادی بود.

او با بیان این‌که سال آینده میزبان کنگره آسیا اقیانوسیه خواهیم بود، ابراز کرد: در حوزه مدیریت کیفیت در سرویس پست نامه‌ها موفق به دریافت گواهینامه نقره شدیم.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به تغییر اساس‌نامه شرکت ملی پست هم گفت: قریب به یک دهه شرکت پست بلاتکلیف بود و وضعیت مشخصی نداشت، از این رو آینده مشخصی پیش روی آن نبود و امکان سرمایه‌گذاری، اصلاح ساختار و توسعه آن نیز وجود نداشت.

مهری با بیان این‌که در این اساس‌نامه جدید شرکت ملی پست باید امور ملی و حاکمیتی را انجام دهد، بیان کرد: صدور کارت‌های هوشمند ملی، سلامت ایرانیان، سوخت و… در راستای این موضوع با ما خواهد بود و طبق اساس‌نامه جدید طی دو سال وزارت ارتباطات باید پروانه دو اپراتور پست خصوصی را واگذار کند.

معاون وزیر ارتباطات با بیان این‌که بعد از اصلاح اساس‌نامه تعیین شد که ۵۱ درصد سهم پست بانک دولتی بماند، درباره پروژه مدیریت نشانی مکان محور و استعلامات میان دستگاهی (GNAF) که در زمره پروژه‌های اقتصاد مقاومتی است، گفت: در حال حاضر ۴۸٫۵ میلیون رکورد اماکن دارای کدپستی ۱۰ رقمی استاندارد شدند که ۳۸٫۵ میلیون آن مربوط به اماکن شهری و ۱۰ میلیون آن در ارتباط با اماکن روستایی است.

وی افزود: سال گذشته برای بهنگام‌سازی ۱۰۰ درصد اماکن شهری ۳۱ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کردیم و در این راستا ۵۵ درصد اماکن روستایی نیز بهنگام شد.

مهری خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار ساختمان را طول و عرض جغرافیایی دادیم و اصطلاحاً دارای GeoCode کرده‌ایم.

او افزود: نقشه پارسل‌بندی ۵۶۷ روستا و هفت شهر را تهیه کردیم که اطلاعات پایه‌ای را ساماندهی می‌کند و در زمان بروز سوانحی نظیر سیل، زلزله و… کمک خواهد بود تا امکان شناسایی اماکن برای خدمات رسانی باشد.

مهری در پاسخ به این سؤال که چه برخوردی با توزیع‌کنندگان غیرقانونی می‌کنید، گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیگیر این موضوع خواهد بود تا شبکه‌های موازی غیرقانونی حذف شوند.

 

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به این‌که با اعطای پروانه‌های جدید پستی، جلوی فعالیت غیرقانونی‌‌ها گرفته می‌شود، گفت: در حال حاضر مجوزهایی از سمت بخش‌های مختلف نظیر شهرداری‌ها، هواپیمایی‌‌ها و… برای فعالیت‌های توزیع و حمل و نقل داده شده که براساس قانون این‌گونه مجوز‌‌ها غیرقانونی است.