علی غلامفراهانی- هزینه چاپ کتب درسی با افزایش تورم به معضلی بزرگ برای دولت تبدیل شده است؛ معضلی که در دولتهای قبل هم وجود داشت اما تورم وحشتناک فعلی به میزان مشکلات افزوده است. بر همین اساس هم روز دوشنبهای که گذشت مناقصه خرید کاغذ کتابها برگزار شد. در همین رابطه، مهدی حاجیمحمدی؛ مشاور رئیس […]
علی غلامفراهانی- هزینه چاپ کتب درسی با افزایش تورم به معضلی بزرگ برای دولت تبدیل شده است؛ معضلی که در دولتهای قبل هم وجود داشت اما تورم وحشتناک فعلی به میزان مشکلات افزوده است. بر همین اساس هم روز دوشنبهای که گذشت مناقصه خرید کاغذ کتابها برگزار شد. در همین رابطه، مهدی حاجیمحمدی؛ مشاور رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، با اشاره به اینکه به قصد حمایت از تولید داخلی، کاهش هزینههای تولید و در راستای ایجاد غرور ملی با تکیه بر تولید ملی، ۱۰۰درصد مقوا و ۷۰ درصد کاغذ مورد نیاز کتابهای درسی سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ را با بهرهگیری از توان داخلی به چاپ سپردیم، میگوید: اگر همانند سنوات گذشته کاغذ مورد نیاز را از خارج وارد میکردیم، هر کدام از بستههای آموزشی با افزایش قیمت حدود چهار برابری مواجه میشدند. همچنین امسال نیز در مناقصههای خرید کاغذ کتابها که هر سال به صورت بینالمللی و با حضور شرکتهای خارجی برگزار میشد، تغییراتی ایجاد کردیم تا حداکثر ظرفیت ممکن کشور را در این امر بهکار بگیریم. بنابراین مقرر شد مناقصه در بخش اول تنها با حضور شرکتهای داخلی برگزار شود تا هر آنچه مورد نیاز این سازمان است از طریق نیروهای کشور تأمین شود.
دولت ۵۵ درصد افزایش هزینه چاپ کتابهای درسی را تقبل کرد
البته این تمام مشکلات بخش کتابهای درس دانشآموزان نیست و بخش دیگر آن نیز مربوط به هزینههای چاپ این کتابهاست. هزینههایی که کمرشکن شده است و حالا خبر رسیده که دولت بخش اعظمی از هزینههای چاپ کتب درسی را تقبل کرده است. بر همین اساس و به دنبال نامه هیأت پیگیری اجرای قانون اساسی و آموزش و پرورش، دولت ۵۵ درصد افزایش هزینه چاپ کتابهای درسی را تقبل کرد. سیداحمد حبیبنژاد؛ دبیر هیأت پیگیری اجرای قانون اساسی، اعلام کرد: افزایش قیمت کتابهای درسی در سال تحصیلی آینده با دستور رئیسجمهوری به ۳۰ درصد محدود شد؛ این در حالی است که در پی افزایش قیمت کاغذ، هزینه چاپ کتابهای درسی دانشآموزان پایههای اول تا دوازدهم در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ نزدیک به ۸۵ درصد نسبت به سال تحصیلی قبل افزایش یافته است. سیدابراهیم رئیسی؛ اخیراً به سازمان برنامه و بودجه و وزارت آموزش و پرورش دستور داده بود، تأمین رایگان یا یارانهای کتاب درسی برای دانشآموزان دهکهای پایین درآمدی را «با جدیت» پیگیری کنند. حجتالاسلام علی لطیفی؛ رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی که سازمان تحت مدیریت او، متولی چاپ کتابهای درسی دانشآموزان است، همزمان با آغاز سایت ثبتنام کتابهای درسی برای سال تحصیلی آینده اعلام کرد که در اجرای دستور رئیسجمهوری، افزایش قیمت کتابهای درسی در حد ۳۰ درصد کاهش یافته است و با توافق سازمان برنامه و بودجه مابهالتفاوت ۵۵ درصدی افزایش هزینه چاپ کتابهای درسی از طرق دیگر تأمین خواهد شد. گفتنی است؛ قیمت کتابهای درسی به صورت یارانهای بوده و همواره تلاش بر آن بوده که به نسبت افزایش هزینههای چاپ، خانوادهها هزینه کمتری را برای تهیه کتابهای درسی فرزندان خود پرداخت کنند.
دیدگاه بسته شده است.