شرکت نفت خط و نشان کشید کوچکترین فساد شرکتها مساوی است با فسخ قراردادهای IPC اعلام شرایط حضور در مناقصات جدید نفتی؛ بهزودی گروه انرژی- درحالی روز گذشته یکی از مدیران نفتی خبر از اعلام شرایط حضور متقاضیان طرحهای توسعهای صنعت نفت در قالب قراردادهای IPC داد که مدیرعامل شرکت نفت برای خاطیان و دلالان […]
شرکت نفت خط و نشان کشید
کوچکترین فساد شرکتها مساوی است با فسخ قراردادهای IPC
اعلام شرایط حضور در مناقصات جدید نفتی؛ بهزودی
گروه انرژی- درحالی روز گذشته یکی از مدیران نفتی خبر از اعلام شرایط حضور متقاضیان طرحهای توسعهای صنعت نفت در قالب قراردادهای IPC داد که مدیرعامل شرکت نفت برای خاطیان و دلالان احتمالی خط و نشان کشید. بدینترتیب به گفته علی کاردر در این قراردادها بهطور محکم تصریح شده است که اگر شرکت خارجی طرف قرارداد، مرتکب کوچکترین فسادی شود، کل قرارداد فسخ خواهد شد.
معاون بررسی طرحهای منابع هیدروکربوری شرکت ملی نفت ایران از تعیین شیوه ارزیابی متقاضیان طرحهای توسعهای صنعت نفت در قالب قراردادهای جدید نفتی خبر داد و گفت: شرایط حضور در مناقصههای جدید بهزودی اعلام میشود.
کریم زبیدی عنوانکرد: با توجه به اهمیت حفظ منافع ملی در مدل جدید قراردادهای نفتی، نحوه تعیین چارچوب ارزیابی شرکتهای متقاضی حضور در مناقصات بینالمللی بهطور جامع بررسی شده است که نتیجه آن از طریق یک آگهی بینالمللی بهزودی اعلام خواهد شد.
وی ادامهداد: شرکت ملی نفت ایران بهزودی ارزیابی اولیه (Pre-qualification) متقاضیان حضور در پروژههای توسعهای صنعت نفت را آغاز میکند.
زبیدی با بیان اینکه این ارزیابی در سطح شرکتهای بینالمللی انجام میشود، عنوانکرد: در فرایند ارزیابی، شرکتهای متقاضی باید به مجموعه سؤالاتی که در قالب ۴ بخش مختلف تنظیم شده است، پاسخ دهند.
به گفته وی، این شرکتها بر مبنای توانمندیها و پروژههایی که تاکنون در ایران و خارج از مرزهای کشورمان اجرا کردهاند، ارزیابی میشوند.
براساس اعلام شرکت ملی نفت ایران، متولی برنامههای پژوهشی و اجرایی ازدیاد برداشت این شرکت همچنین از نهایی شدن اعضای کمیته فنی- بازرگانی و کمیسیون مناقصات پروژههای بالادستی خبر داده و اعلام کرده است: این کمیته بر مبنای چارچوب اعلام شده، ارزیابیهای تخصصی را درباره صلاحیت شرکتهای بینالمللی انجام میدهد.
همچنین علی کاردر؛ معاون وزیر نفت؛ با اشاره به قراردادهای جدید نفتی و مسؤولیت حراست صنعت نفت، بیانکرد: در این قراردادها بهطور محکم تصریح شده که اگر شرکت خارجی طرف قرارداد، مرتکب کوچکترین فسادی شود، کل قرارداد فسخ خواهد شد و ما این موضوع را در مذاکرات نیز یادآور شدهایم.
وی موضوع حایز اهمیت دیگر در قراردادهای جدید نفتی را اهمیت مسؤولیتهای اجتماعی (CSR) عنوانکرد و افزود: شرکت ملی نفت ایران ۳ بسته مسؤولیت اجتماعی را برای مناطق غرب کارون، پارسجنوبی و نفتخیز جنوب در دست تدوین دارد تا از این طریق در مسیر کاهش آسیبها در این مناطق گام بردارد.
از سوی دیگر درحالی که وزارت نفت از ۲۸ اردبیهشت سال جاری یک فورجه دو ماهه به شرکتهای متقاضی فعالیت در قالب اکتشاف و تولید برای تکمیل مدارک شرکت در مناقصات و ارزیابیشان داده شد، شرکتهای ایرانی صاحب صلاحیت در زمینه اکتشاف و تولید درحال دریافت مجوز برای ورود به مناقصات پیش روی صنعت نفت ایران هستند.
پنجم آذرماه سال گذشته، شیوهنامه تعیین صلاحیت شرکتهای اکتشاف، توسعه و تولید از میدانهای نفت و گاز کشور از سوی بیژن زنگنه، وزیر نفت ابلاغ و در آن تصریحشد در شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای جدید بالادستی نفت، پیشبینی شده است که افزون بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای سازندگان داخلی برای تأمین تجهیزات و کالاهای مورد نیاز پروژهها و نیز بهرهگیری از ظرفیتهای پیمانکاران داخلی برای اجرای پروژههای نفتی و انجام عملیاتی مانند حفاری و تکمیل چاهها در دریا و خشکی، از اهرم و امکان امضا و اجرای این نوع از قراردادها برای تأسیس و تقویت ظرفیتهای مدیریتی و فنآوری کشور برای اجرای پروژههای بزرگ نفتی در حوزه اکتشاف و تولید حداکثر بهره ممکن گرفته شود؛ از این رو تأسیس شرکتهای E&P در بندهای متعدد شرایط و الگوی جدید قراردادهای نفتی مورد توجه و اهتمام قرار گرفته است.
در نهایت قرار شد این شرکتها در قالب ۳ سطح مدل ارزیابی شوند که مدل اولیه، مدل غربالگری، مدل دوم، مدل پیش ارزیابی و مدل سوم، مدل ارزیابی است که براساس آن، صلاحیت و توانمندی شرکتهای داوطلب در کارگروههای ویژهای که تعیین شده است، بررسی شده و فهرست نهایی به شرکتهای خارجی معرفی شود.
فراخوان شناسایی و ارزیابی شرکتهای ایرانی متقاضی فعالیت در حوزه اکتشاف و تولید ٢٨ اردیبهشت ماه امسال اعلام شد و در اواسط تیرماه وزارت نفت پس از ارزیابی شرکتهای متقاضی برای فعالیت در قالب شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P)، ۸ شرکت را به عنوان شرکتهای ایرانی صاحب صلاحیت در این حوزه تعیین و معرفی کرد.
پتروپارس، مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC)، انرژی دانا، توسعه پتروایران، گروه مپنا (شرکت نفت و گاز مپنا)، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران) و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) (شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا)، شرکتهایی بودند که به گفته محمدرضا مقدم، معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فنآوری و سرپرست معاونت امور مهندسی وزارت نفت توانستند از بین ۳۷ شرکت حدنصابهای لازم را در ارزیابیهای صورت گرفته کسب کنند.
طی چند روز گذشته بهتازگی ۳ شرکت صاحب صلاحیت دیگر به مجموع ۸ شرکت ایرانی مستعد برای فعالیت در قالب شرکتهای اکتشاف و تولید اضافه شدند.
بدینترتیب شرکت سرمایهگذاری غدیر، شرکت گسترش انرژی پاسارگاد و شرکت پتروگوهر فراساحل کیش در ارزیابیهای وزارت نفت، صاحب صلاحیت تشخیص داده شدهاند و جمع ۸ گانه شرکتهای (E&P) را به۱۱ عضو افزایش داد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.