مهدی یاوری- دستگاه دیپلماسی کشور روزهای خاصی را میگذراند؛ تغییر رویکرد روابط ایران با کشورهای عربی مهمترین تحول دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم بوده است؛ جایی که کشورمان تصمیم جدی بر احیای روابط خود با کشورهای عربی همچون عربستان، امارات و بحرین گرفته است. همچنین اتفاقات مثبتی در روند روابط ایران با عربستان، امارات و […]
مهدی یاوری- دستگاه دیپلماسی کشور روزهای خاصی را میگذراند؛ تغییر رویکرد روابط ایران با کشورهای عربی مهمترین تحول دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم بوده است؛ جایی که کشورمان تصمیم جدی بر احیای روابط خود با کشورهای عربی همچون عربستان، امارات و بحرین گرفته است. همچنین اتفاقات مثبتی در روند روابط ایران با عربستان، امارات و کویت روی داد اما مهمترین چالشهای این روزهای دستگاه دیپلماسی را میتوان از یک طرف آب شدن یخ روابط کشورمان با یکی از قدرتمندترین کشورهای خاورمیانه یعنی عربستان و تیرگی روابط ایران با باکو دانست. آخرین تحول جدی این روزهای دستگاه دیپلماسی نیز مربوط به سفر رئیسجمهور به سوریه بود. بر همین اساس دیروز (دوشنبه) نشست خبری ناصر کنعانی؛ سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان تحتتأثیر تحولات جهان و منطقه و مخصوصاً روابط ایران-عربستان و تهران و باکو بود.
سفر رئیسجمهور به دمشق
سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان در مورد سفر رئیسجمهور به دمشق، گفت: سفر رئیسجمهور در صدر هیأتی به دمشق انجام شد که بیتردید یکی از رخدادهای مهم در تحولات دو کشور ایران و سوریه است. این سفر بعد از پیروزی باشکوه مقاومت بر جبهه تروریسم بود و دارای معنا و مفهوم خاصی است. وی با اشاره به ریلگذاری روابط ایران و سوریه در مرحله پساتروریسم، عنوان کرد: این سفر از بُعد اقتصادی و تجاری اهمیت زیادی داشت، همچنانکه در جریان آن ابعاد همکاریهای دوجانبه مورد توجه قرار گرفت. در این سفر سعی شد حوزه اقتصاد و تجارت پابهپای همکاریهای سیاسی حرکت کنند. اسناد مهمی در جریان سفر رئیسجمهور به دمشق امضاء شد که شامل برنامه جامع همکاریهای راهبردی مشتمل بر ۳۰ بند بود. ۱۵ سندی که امضاء شد عمدتاً دارای ماهیت اقتصادی و تجاری بود تا فضای نوینی در همکاریهای اقتصادی دو کشور انجام شود.
اخراج ۴ دیپلمات آذربایجان از ایران
کنعانی؛ در مورد اخراج چهار دیپلمات آذربایجان از ایران، افزود: ایران در چارچوب اقدام غیرسازندهای که آذربایجان انجام داده بود چهار دیپلمات آذربایجان را بلافاصله بعد از اقدام طرف آذری از ایران اخراج کرد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی، درباره بازگشایی اماکن دیپلماتیک ایران و عربستان، گفت: در چارچوب توافق طرفین و اراده عملی از سوی دو دولت پیشرفتهای خوبی در روند آمادهسازی اماکن دیپلماتیک برای از سرگیری فعالیتهای رسمی سفارتخانهها و سرکنسولگریهای دو کشور داشتیم. وی ادامه داد: به دلیل سنوات طولانی تعطیل بودن اماکن و استحکامات در بنا و تجهیزات، نیازمند بازهزمانی بیشتری برای آمادهسازی اماکن دیپلماتیک هستیم.
بازگشایی رسمی سفارتخانههای تهران و ریاض در کوتاهترین زمان
کنعانی؛ با بیان اینکه در مرحله آمادهسازی نهایی ساختمانهای ایران در ریاض و جده هستیم، گفت: هیأت ما در عربستان حضور دارد و امیدواریم با تفاهم خوب طرفین شاهد بازگشایی رسمی سفارتخانهها در کوتاهترین زمان ممکن باشیم. ایران در اجرای تعهد خود جدی است و در عربستان نیز شاهد این اراده جدی هستیم اما از سرگیری روابط و فعالیت هیأتهای دیپلماتیک دو کشور را لزوماً نمیتوانیم به فعالسازی اماکن گره بزنیم. کنعانی؛ در مورد سفر مشاور امنیت آمریکا به عربستان، افزود: در مورد روابط دوجانبه میان کشورها اظهارنظر نمیکنیم. روابط سیاسی ایران و عربستان عملاً برقرار است. بنابراین خوشبین هستیم. مسیر توافق شده با حسننیت طرفین در حال پیشرفت هست و نسبت به روابط دوجانبه دو کشور خوشبین هستیم. کنعانی؛ درباره صدور روادید برای تجار ایرانی به منظور سفر به عربستان، اظهار داشت: براساس توافق دو کشور به ویژه در نشست وزرای خارجه و بیانیه مشترک ایران و عربستان عملاً محدودیتی برای سفر اتباع و شهروندان دو کشور به ویژه تجار و فعالان اقتصادی دو کشور نداریم و امکان صدور روادید را با وضع فعلی داریم و میتوانیم اقدام کنیم.
دیدگاه بسته شده است.