افزایش مشارکت ملی با اصلاح درست قانون انتخابات

گروه سیاسی- اصلاح قانون انتخابات؛ مطالبه‌ای که بیش از هفت سال است که مطرح شده اما همچنان روی ریل قرار نگرفته است. در واقع ضرورت اصلاح قانون انتخابات یکی از موضوعاتی است که همواره درباره آن اجماع وجود داشته و علی‌رغم اینکه تاکنون طرح‌‌ها و لوایحی برای اصلاح قانون انتخابات مطرح شده، اما هنوز به […]

گروه سیاسی- اصلاح قانون انتخابات؛ مطالبه‌ای که بیش از هفت سال است که مطرح شده اما همچنان روی ریل قرار نگرفته است. در واقع ضرورت اصلاح قانون انتخابات یکی از موضوعاتی است که همواره درباره آن اجماع وجود داشته و علی‌رغم اینکه تاکنون طرح‌‌ها و لوایحی برای اصلاح قانون انتخابات مطرح شده، اما هنوز به جایی نرسیده است. حالا و در آستانه انتخابات دوباره این مبحث مهم به راه افتاده است؛ بحثی مهم که می‌تواند خیل جمعیت انتخابات را به شدت افزایش دهد. حالا که بار دیگر به هنگامه انتخابات نزدیک می‌شویم، پرونده این سیاست بر زمین مانده مجدداً روی کار آمده تا شاید اسفند ۱۴۰۲، رقابت برای صندلی‌های بهارستان با قوانین جدید در کشور برگزار شود. گرچه دولت سیزدهم برای تهیه لایحه اصلاح قانون انتخابات گام‌هایی برداشته اما با وجود همه وعده و وعیدها، هنوز هم درباره این موضوع از فعل‌های زمان آینده استفاده می‌شود. حدود یک سال پیش احمد وحیدی؛ وزیر کشور، اعلام کرد که دولت قبل لایحه جامع انتخابات را تهیه کرده اما با توجه به اشکالات آن، دولت سیزدهم تهیه لایحه جدیدی را پیگیری می‌کند و قطعاً آن را پیش از پایان دوره یازدهم به مجلس می‌فرستد. وعده وحیدی؛ برای ارسال این لایحه اسفند ۱۴۰۱ هم تکرار شد. با این حال خبری از اعلام وصول لایحه‌ای با این عنوان از سوی مجلس به گوش نرسیده است.

وزارت کشور زودتر مجریان انتخابات را مشخص کند

در همین رابطه، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، گفت: وزارت کشور در آستانه دو انتخابات مهم باید زودتر تکلیف فرمانداران و مجریان انتخابات را مشخص کند. احمد نادری؛ در جلسه علنی دیروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، اظهار داشت: در سال‌جاری دو اتفاق مهم یعنی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس و خبرگان رهبری را پیش‌رو داریم و این روز‌ها نیز در مجلس موضوع اصلاح قانون انتخابات مجلس مطرح است. نماینده مردم تهران، با اشاره به اینکه مجری اصلی انتخابات، وزارت کشور، فرمانداری‌‌ها و استانداری‌‌ها هستند، افزود: علی‌رغم اینکه چند ماه تا برگزاری انتخابات باقی نمانده متأسفانه بسیاری از فرمانداری‌‌ها در سراسر کشور مانند فرمانداری مهم تهران با سرپرست اداره می‌شود. عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: لازم است وزیر کشور هر چه سریع‌تر فرمانداران و مجریان انتخابات را مشخص کند، چرا که فرماندارانی که مسؤولیت را برعهده می‌گیرند فرصت زیادی برای آماده کردن انتخابات باشکوه و بدون نقص ندارند. باید مسؤولان اجرایی هر چه سریع‌تر تعیین‌تکلیف شوند.

برای افزایش مشارکت ملی، فعالیت احزاب محدود به دوران انتخابات نباشد

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر این‌که «مسؤولین برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات باید مشکلات معیشتی آن‌‌ها را حل کنند»، به نقش احزاب در افزایش این مشارکت اشاره کرد و گفت: برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات نباید عملکرد احزاب محدود به دوران انتخابات باشد. حسن لطفی؛ در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با تأکیدات رهبری بر ایجاد مشارکت بالا در انتخابات آینده کشور، بیان کرد: فضای سیاسی کشور ناشی از چند موضوع است که یکی از این‌ها میزان تأثیرگذاری انتخابات بر زندگی روزمره مردم است، چراکه اگر مردم واقعاً احساس کنند که انتخابات منجر به توسعه منطقه و بهبود وضع زندگی‌شان و همچنین کاهش تورم و کنترل قیمت‌ها می‌شود، قطعاً در انتخابات شرکت می‌کنند. وی در ادامه، عنوان کرد: با توجه به اینکه مردم هم احزاب را شناخته‌اند و هم وضعیت کشور را دیده‌اند، فکر می‌کنم اگر دولت کارهای عملیاتی در راستای کاهش تورم و کنترل قیمت انجام بدهد، قطعاً در روند انتخابات تأثیر مثبتی خواهد داشت، ولی اگر همین منوال ادامه داشته باشد با توجه به اینکه مردم از وضعیت اقتصادی ناراضی‌اند، بعید می‌دانم احزاب و جناح‌ها هم بتوانند مردم را به پای صندوق‌های رأی بیاورند.