صفه؛ فرصت گردشگری کوهستان در اصفهان شهر اصفهان با قرار گرفتن در منطقهای نیمه خشک از داشتن کوهستانهای در دسترس عموم برای تفریح محروم است اما ساماندهی صفه توانسته فرصتی برای یک گردشگری کوهستانی امن را رقم بزند. تبدیل کوه صفه به یک پارک گردشگری هرچند نگرانی برخی کوهنوردان را به لحاظ تغییراتی که برای […]
صفه؛ فرصت گردشگری کوهستان در اصفهان
شهر اصفهان با قرار گرفتن در منطقهای نیمه خشک از داشتن کوهستانهای در دسترس عموم برای تفریح محروم است اما ساماندهی صفه توانسته فرصتی برای یک گردشگری کوهستانی امن را رقم بزند.
تبدیل کوه صفه به یک پارک گردشگری هرچند نگرانی برخی کوهنوردان را به لحاظ تغییراتی که برای تسهیل دسترسی مردم به این منطقه تفریحی و طبیعی، در برداشته است اما برخلاف نظر برخی که این تغییرات را مترادف با خدشه دار کردن طبیعت کوهستانی صفه میدانند، شهرداری و برخی کارشناسان اجتماعی اعتقاد دارند، ساماندهی کوه صفه میتواند زمینه استفاده مردم از گردشگری کوهستان در شرایطی که زایندهرود نیز به خشکی محکوم شده، فراهم کند.
چند سالی میشود که درمورد ایمنسازی کوه صفه زیاد شنیده شده است انواع پروژههایی که بسیاری از آنها به عنوان راهی برای کاهش خطرات کوهنوردی معرفی میشود. البته شاید بتوان کلمه ایمنسازی را به گونهای تعریف کرد که به معنی ساخت و گسترش پیادهرو و صاف کردن قسمتهای مختلف کوهستان دانست، تا هر شهروند با هر سطح از امکانات، تجربه و توانایی، بتواند مانند پارکها در آنجا قدم بزند.
شاید در نگاه اول تبدیل کوه به یک پارک با تعداد زیادی ساختمان و مرکز رفاهی و تفریحی مانند رستوران و کافه و امکان استفاده از تاکسی و تلهکابین برای جابهجایی در قسمتهای مختلف آن، اتفاق خوبی به نظر بیاید، ولی باید بدانیم که پس از مدتی دیگر کوهی در کار نیست و البته بسیاری از کوهنوردان و ورزشکاران از همین بابت نگرانند.
تعریف دوم از ایمنسازی را باید از زبان اهل فن، یعنی کارشناس ایمنی و امداد و نجات پرسید. اینکه آیا هر ساختار طبیعی خطرناک با صاف کردن و تعداد زیادی پروژه عمرانی ایمن میشود یا ایمنسازی برای رفتن به کوه، به معنی تهیه و استفاده از لباس و امکانات لازم متناسب با مسیر و مطالعه و استفاده از تجهیزات خاص کارشناسی شده در بدنه کوه است طوری که سلامت طبیعت و فرم کوهستان آسیب نبیند.
تلهکابین تعادل کوهستان را بر هم میزند
استاد محیطزیست و منابع طبیعی در خصوص وضعیت تبدیل کوه صفه به پارک گردشگری صفه گفت: بهطور کلی در اکوسیستمهای کوهستانی، حتماً باید تعاملی بین آب، گیاه، جانوران و انسان داشته باشیم. در منطقه صفه، تلهکابین یکی از مواردی است که این تعادل را بهم میزند. در مناطقی شبیه شمال ایران یا بعضی کشورها، شاید پتانسیل احداث تلهکابین وجود دارد، زیرا وقتی به قسمتهای بالاتر میرسند تازه شروع یک سلسله جبال است و به نوعی برای خودش یک آغاز است.
همه اقشار مردم امکان مسافرت به جاهای دور دست را ندارند و برای اینکه از زیر بار فشارهای زندگی رهایی یابند بیشتر به اماکن در دسترس سوق پیدا میکنند در این میان هم پارک کوهستانی صفه تاحدودی توانسته است نقش جایگزینی را در میان مردم اصفهان داشته باشد
خاتونآبادی بیان داشت: مثال دیگر، آب است که مربوط به منطقه صفه نیست و عمدتاً از زایندهرود به آنجا پمپاژ میشود. باید ببینیم این آب در مسیر بازگشت چه آسیبی به قسمتهای پایین دست میرساند، برگشت آن سطح آب سفرههای زیرزمینی دانشگاه اصفهان را بالا آورده و به تدریج موجب فساد ریشه درختان در پایین شیب میشود.
صفه و زایندهرود دوقلوهای خانواده شهروندان اصفهان هستند
اما در این میان کوروشمحمدی، رییس انجمن آسیبشناسی اجتماعی ایران نیز زایندهرود و کوه صفه را دوقلوهای دوستداشتنی شهر اصفهان دانست و اظهار کرد: مردم اصفهان رابطه دیرینهای با زایندهرود داشتهاند و گویا آرامش و امنیت روحی و روانی شهروندان این شهر به زایندهرود گره خورده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.