از شفافسازی تا ضمانتنامه برای دریافت تسهیلات ضرورت عرضه پروانههای معدنی در بورس سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با تأکید بر اینکه ارزش پروانههای معدنی باید در فضای شفافی ثبت قیمت گذاری شود، گفت: ارایه در بورس میتواند به عنوان یک ضمانتنامه برای معدنداران برای دریافت تسهیلات بانکی به حساب آید. به گزارش میزان، […]
از شفافسازی تا ضمانتنامه برای دریافت تسهیلات
ضرورت عرضه پروانههای معدنی در بورس
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با تأکید بر اینکه ارزش پروانههای معدنی باید در فضای شفافی ثبت قیمت گذاری شود، گفت: ارایه در بورس میتواند به عنوان یک ضمانتنامه برای معدنداران برای دریافت تسهیلات بانکی به حساب آید.
به گزارش میزان، سعیدباستانی با تأکید بر اینکه ارزش پروانههای معدنی باید ثبت شده و قیمت گذاری شود، گفت: اگر پروانههای معدنی در مکان شفافی همانند بورس ثبت شود طبیعتاً قیمت و ارزش واقعی آن بررسی شده و مشخص میشود و قطعاً قابلیت ضمانت پیدا میکند.
نماینده مردم تربتحیدریه در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه عرضه پروانههای معدنی در بورس اقدام مفیدی بوده که البته شاید درمان واقعی مشکلات معدنداران نباشد، افزود: بیشترین ارزش یک معدن به شرایط استخراج و میزان فرآوری آن مربوط میشود که البته ارایه در بورس میتواند به عنوان یک ضمانتنامه برای معدنداران برای دریافت تسهیلات بانکی به حساب آید.
باستانی ادامه داد: با خرید و فروش پروانه بهرهبرداری از معادن در مکانی همچون بورس، اینگونه پروانهها دارای ارزش اقتصادی شده و در نتیجه مشکل فعالان این بخش برای ارایه تضمین برای دریافت تسهیلات تا حدودی رفع خواهد شد.
وی با بیان اینکه باید شرایط برای واگذاری پروانههای معدنی از طریق بورس نیز امکانپذیر شود، یادآور شد: باید با برنامهریزی مناسب و ایجاد راهکارها و فضای مناسب افراد برای ورود به بورس ترغیب شوند.
باستانی با اشاره به ضعف ایجاد چرخه ارزشافزوده مواد معدنی افزود: ایجاد چرخه ارزشافزوده در هر مرحله سبب کاهش مشکلات میشود، حداقل مزیت ایجاد چرخه ارزش این است که اگر در بازار جهانی مس، آهن و طلا تغییری رخ دهد، از طریق ایجاد ارزشافزوده حاصل از فرآوری مواد معدنی درآمدی مطلوب نصیب کشور شده است.
وی ادامه داد: برخی افراد در برخی معادن خاص سرمایهگذاری سنگینی کردهاند، که در شرایط کنونی بهرهبرداری از آن به سطح پایینی رسیده و در همین راستا دولت باید معدن جدید دیگری در اختیار این بهرهبردار قرار دهد.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه زنجیرههای پیوسته فرآوری ضعیف عمل میکنند و این سبب آسیب رساندن به معدنداران شده است، تصریح کرد: باید هماهنگیهای داخلی و سیاستگذاریهای مناسب بین شورای عالی معادن و سایر دستگاههای معدنی برای بهرهبرداری، فرآوری و صادرات محصولات معدنی صورت گیرد و نباید در هنگام نیاز مصرفکنندگان داخلی به مواد معدنی این مواد به خارج از کشور صادر شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.