رییس کمیسیون کشاورزی تأکید کرد ضرورت تشکیل هلدینگهای قوی کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر این که وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نظارت بهتری در بازار و کنترل آن داشته باشند گفت: انتظار داریم وزارت جهاد کشاورزی ضعفها و سوءمدیریتها را رفع کند. به گزارش ایسنا، […]
رییس کمیسیون کشاورزی تأکید کرد
ضرورت تشکیل هلدینگهای قوی کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر این که وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نظارت بهتری در بازار و کنترل آن داشته باشند گفت: انتظار داریم وزارت جهاد کشاورزی ضعفها و سوءمدیریتها را رفع کند.
به گزارش ایسنا، علیمحمدشاعری درباره تأخیر و تعلل در کنترل قیمت برنج اظهار کرد: از زمانی که دلالان، برنج را از کشاورز تحویل میگیرند تا زمانی که وارد بازار میکنند به علت عدم نظارت و واسطههای بسیار، چون چند دست میگردد قیمت برای مصرفکننده گران تمام میشود.
وی افزود: بارها اعلام کردهایم که مدیریت بازار و تنظیم آن در کشور دچار اشکالات اساسی است، زیرا برنجی که تولید میشود با قیمت ۷۵۰۰ تا ۸ هزار تومان به فروش میرسد که قیمت معقولی است اما در بازار با وجود واسطهها، قیمت تمام نشده به ۱۳ هزار تومان نیز میرسد.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر این وزارت جهاد کشاورزی و صنعت باید کنترلهای لازم را از ابتدا انجام داده تا چنین شاهد نوسان نباشیم، گفت: پیشنهادی را مطرح کردیم تا هلدینگ محصولات کشاورزی در بخشهای مختلف تشکیل شود و بتواند با مدیریت، واسطهها را حذف کرده و فاصله بین تولید و مصرف را کاهش دهد و نهایتاً قیمت محصولاتی که توسط تولید کننده وارد بازار میشود با یک سود معقول و منطقی به دست مصرف کننده برسد.
نماینده مردم بهشهر در مجلس با بیان این که تشکیل هلدینگهای قوی کشاورزی و حمایت از صنوف و تشکلهای تولید میتواند منجر به کم کردن واسطهها و دلالان شود، اظهار کرد: متأسفانه بازار توسط دولت در بخش کشاورزی خیلی کنترل نمیشود، به همین دلیل در تولید موفق هستیم اما در تنظیم بازار و مدیریت عرضه و تقاضا ناموفق و این مسأله به خاطر این است که وزارتخانههای مسؤول بایستی تجدید نظر کرده و به وظیفه خود خوب عمل کنند.
این عضو هیأترییسه کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در سال جاری در بخش شیر، مرغ و شکر و اخیراً هم در پرداخت مطالبات گندمکاران، جو و چغندر قند و چای کشاورزان دچار مشکل شدهاند، با توجه به این که مرکبات هم در سال جاری در مقایسه با سال گذشته افزایش تولید را داشته اگر اقدامات لازم صورت نگیرد بازار مرکبات هم متلاطم خواهد بود.
شاعری افزود: بازار همیشه در کشور ما دچار تلاطم است و به نفع تولید کننده و مصرفکننده نیست و از طرفی واردات هم کنترل نمیشود، صادرات هم مزیتهای لازم را ندارد.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به این که در حال حاضر با همکاری وزارت جهاد کشاورزی واردات برنج کنترل میشود گفت: دلیلی ندارد با دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولید داخل، ۵۰۰ هزار تن هم واردات داشته باشیم باید به سمتی برویم که سرانه مصرف از ۳۷ کیلو به ۳۰ کیلو کاهش یابد، در این شرایط تولید داخل کافی بوده و نیازی به واردات نیست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.