یک مقام مسؤول در آبفا خبر داد پیمانکاران بهجای پول، پساب میگیرند! بی پولی پروژههای احداث تصفیه فاضلاب را معطل کرد یک مقام مسؤول در وزارت نیرو با بیان اینکه هم اکنون حدود ۵۵درصد جمعیت کشور محروم از شبکه فاضلاب هستند، بیپولی را مهمترین عامل تأخیر اجرای طرحهای ساخت تصفیه فاضلاب اعلام کرد. به گزارش […]
یک مقام مسؤول در آبفا خبر داد
پیمانکاران بهجای پول، پساب میگیرند!
بی پولی پروژههای احداث تصفیه فاضلاب را معطل کرد
یک مقام مسؤول در وزارت نیرو با بیان اینکه هم اکنون حدود ۵۵درصد جمعیت کشور محروم از شبکه فاضلاب هستند، بیپولی را مهمترین عامل تأخیر اجرای طرحهای ساخت تصفیه فاضلاب اعلام کرد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نیرو، بهناموکیلی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته حدود ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت شهری تحت پوشش سامانه تأسیسات فاضلاب و حدود ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر صرفاً تحت پوشش تصفیهخانههای فاضلاب قرار گرفتهاند، گفت: در حال حاضر نیز، حدود ۱۶۰ تصفیهخانه فاضلاب برای پوشش بخش دیگری از جمعیت شهری در حال بهرهبرداری قرار دارد.
مدیر دفتر نظارت بر بهرهبرداری طرحهای فاضلاب کشور طول شبکههای فاضلاب کشور را حدود ۵۶ هزار کیلومتر عنوان کرد و افزود: هماکنون ۲۸۶ شهر دارای شبکه فاضلاب هستند.
این مقام مسؤول با اشاره به اینکه بهطور متوسط حدود ۴۴٫۵ درصد جمعیت شهری تحتپوشش تأسیسات فاضلاب هستند، اظهار داشت: کمتر از یک درصد جمعیت روستایی یعنی حدود ۷۰ هزار نفر تحت پوشش شبکه فاضلاب و ۴۸ هزار نفر تحتپوشش تصفیهخانه فاضلاب قرار دارند.
وی تعداد تصفیهخانههای فاضلاب روستایی فعال در کشور را حدود ۳۵ تصفیهخانه اعلام کرد و یادآور شد: کمبود منابع اعتباری باعث شد تا اجرای سامانههای تصفیه فاضلاب در روستاها با تأخیر آغاز شود.
وکیلی در خصوص احداث سامانههای تصفیه فاضلاب در شهرهای ساحلی هم توضیح داد: شهرهای ساحلی در شمال و جنوب کشور معمولاً یا دارای سامانههای فاضلاب و بهرهبرداری هستند یا در اولویت برنامههای آتی برای اجرایی شدن این طرحها قرار دارند.
به گفته مدیر دفتر نظارت بر بهرهبرداری طرحهای فاضلاب کشور، در بیشتر شهرهای شمالی به دلیل بالا بودن سطح آب زیرزمینی، احداث شبکههای فاضلاب با مشکل مواجه است.
وی با بیان اینکه برای ساخت تصفیهخانهها بودجههای عمرانی داریم؛ ولی برای نگهداری سامانه فاضلاب هیچ اعتبار ملی در نظر گرفته نشده است، خاطرنشان کرد: شرکتها از محل اعتبارات داخلی، اقدام به نگهداری شبکه و تأسیسات فاضلاب میکنند که هزینه قابلتوجهی هم به همراه دارد.
وکیلی همچنین در پاسخ به اینکه درآمد شرکتهای بهرهبردار سامانههای فاضلاب چگونه تأمین میشود، گفت: روشهای مختلفی برای کسب درآمد در این بخش وجود دارد که از جمله میتوان به روشهای بیعمتقابل و خرید تضمینی، BOT اشاره کرد.
این مقام مسؤول، ادامه داد: معمولاً پسابی در اختیار این شرکتها قرار میگیرد تا با فروش این پساب به بخش صنعت و کشاورزی اعتبارات خود را تأمین کنند.
وی یکی دیگر از منابع درآمد این شرکتها را خرید تضمینی پسابها از سوی دولت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: از محل خرید تضمینی پساب توسط دولت، بخشی از هزینههای شرکتهای بهرهبردار تأمین میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.