واردات بنزین ایران نصف شد

مدیر امور بین‌الملل شرکت نفت واردات بنزین ایران نصف شد مدیر امور بین‌الملل شرکت نفت با اشاره به کاهش ۸ میلیون لیتری واردات روزانه بنزین، گفت: با صادرات ماهانه ۶۰۰ هزار تن گازوئیل، رکورد جدیدی برای صادرات این فرآورده نفتی ثبت شده است. سیدمحسن‌قمصری درباره آخرین وضعیت صادرات و واردات فرآورده‌های نفتی از ایران، گفت: […]

مدیر امور بین‌الملل شرکت نفت

واردات بنزین ایران نصف شد

مدیر امور بین‌الملل شرکت نفت با اشاره به کاهش ۸ میلیون لیتری واردات روزانه بنزین، گفت: با صادرات ماهانه ۶۰۰ هزار تن گازوئیل، رکورد جدیدی برای صادرات این فرآورده نفتی ثبت شده است.

سیدمحسن‌قمصری درباره آخرین وضعیت صادرات و واردات فرآورده‌های نفتی از ایران، گفت: در حال حاضر واردات بنزین ایران در مقایسه با ماه‌های نخست سال کاهشی حدود ۸ میلیون لیتر در روز را تجربه می‌کند.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با بیان این‌که هم اکنون حجم واردات بنزین کشور به روزانه ۴ میلیون لیتر در روز کاهش یافته است، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود با ورود به نیمه‌دوم سال و کاهش مصارف داخلی، حجم واردات این فرآورده نفتی هم با کاهش بیش‌تری همراه شود.

این عضو هیأت مدیره شرکت ملی نفت با تأکید بر این‌که همزمان با کاهش واردات بنزین، صادرات سایر فرآورده‌های نفتی کشور با افزایش قابل‌توجهی در مقایسه با مدت مشابه پارسال همراه شده است، اظهار داشت: در حال حاضر به‌طور متوسط ماهانه ۶۰۰ هزار تن گازوئیل توسط ایران به کشورهای مختلف جهان صادر می‌شود.

این مقام مسؤول از نفت کوره و گاز مایع هم به عنوان دو محصول نفتی صادراتی ایران نام برد و افزود: هم‌اکنون به‌طور متوسط ماهانه بیش از دو میلیون تن نفت کوره صادر می‌شود.

قمصری با اشاره به صادرات ماهانه حدود ۱۴۰ هزار تن گاز مایع، تأکید کرد: با افزایش تولید گاز طبیعی و مدیریت مصارف داخلی هم اکنون ظرفیت مازادی برای صادرات انواع فرآورده‌های نفتی ایجاد شده است.

حجم واردات بنزین ایران در نیمه نخست امسال روزانه به ۱۲ میلیون لیتر در روز رسیده بود که در مقایسه با مدت مشابه پارسال افزایشی حدود ۴ میلیون لیتری پیدا کرده بود.

در همین حال عباس‌کاظمی، معاون وزیر نفت با اشاره به صادرات روزانه بیش از ٦٠ میلیون لیتر گازوئیل و نفت کوره، گفت: در حال حاضر ایران سهمی معادل ١٣,٥ درصد (معادل روزانه ۲٫۹ میلیون بشکه در سال ٢٠١٥) از مجموع صادرات فرآورده نفتی در منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.

با افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی در فازهای پارس‌جنوبی و جایگزینی گاز به جای گازوئیل و نفت کوره در سبد سوخت و انرژی نیروگاه‌های برق و صنایع، امکان افزایش صادرات فرآورده‌های نفتی در سال ۹۵ فراهم شده است.

 

بر اساس برنامه اعلامی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی سال آینده با بهره‌برداری از طرح‌های جدید پالایشگاهی به ویژه پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس حجم صادرات فرآورده نفتی کشور به ۶۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.