۲۵ درصد جامعه دچار اختلالات روان هستند

هانیه قنادزاده‌ـ رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران ضمن هشدار درمورد آینده پزشکی و روانپزشکی کشور گفت: نحوه تعرفه‌گذاری‌ها به سمتی پیش می‌رود که در آینده تعداد متخصصین در برخی از رشته‌های مورد نیاز به شدت کاهش می‌یابد. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، احمد جلیلی در آستانه برگزاری سی و سومین کنگره سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران […]

هانیه قنادزاده‌ـ رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران ضمن هشدار درمورد آینده پزشکی و روانپزشکی کشور گفت: نحوه تعرفه‌گذاری‌ها به سمتی پیش می‌رود که در آینده تعداد متخصصین در برخی از رشته‌های مورد نیاز به شدت کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، احمد جلیلی در آستانه برگزاری سی و سومین کنگره سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران با بیان این‌که در کشور نیاز به روانپزشکی جامعه‌نگر داریم اظهارداشت: بر همین اساس باید در حوزه روانپزشکی و بیماری‌های اعصاب و روان بازیابی کنیم پیش از آن‌که فرد بیمار نزد پزشک بیاید همچنین پس از بیماریابی و درمان بیماری پیگیری وضعیت سلامت روان آن باشیم. در حال حاضر۲۵ درصد جامعه دچار اختلالات روان هستند و باید به آن‌ها توجه ویژه شود.

وی افزود: قطع درمان مهم‌ترین دلیل عود بیماری بوده و بهترین راه پیشگیری از این مسأله استفاده از تیم‌های درمانی است که بیمار وضعیتش را پیگیری کند.

رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران ادامه داد: روانشناسان بالینی و روانشناسان سلامت می‌توانند در این زمینه مؤثر باشند و مشکلات مردم را تا حدود زیادی برطرف سازند.

جلیلی ضمن هشدار در مورد آینده پزشکی کشور گفت: نحوه تعرفه‌گذاری خدمات به نحوی است که در آینده متخصص در برخی از رشته‌ها که به آن نیازمندیم به شدت کاهش می‌یابد و روان‌پزشکی نیز در این دسته قرار دارد. لذا توجه به نحوه تعرفه‌گذاری حایز اهمیت است.

وی در پاسخ به این‌که چند درصد از بیماران به دلیل بیمه نبودن داروهایشان مجبور به قطع درمان می‌کنند، گفت: پوشش بیمه‌ای برای خدمات روانپزشکان یکی از مشکلات اساسی مردم و جامعه است و از آن‌جایی که بیمه واقعی در کشور وجود ندارد دغدغه‌های فراوانی داریم.

رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران افزود: تعرفه‌های پزشکی و روانپزشکی نامتعارف بوده و مشکلات زیادی را به همراه داشته است این در حالی بوده که ریشه بسیاری از بیماری‌ها مثل مشکلات گوارش و قلب و عروق و بیماری‌های اعصاب و روان است.

جلیلی تأکید کرد: بیمه‌ها باید واقعی باشد و تعرفه‌ها نیز به صورت متناسب تعریف شود همچنین رابطه مالی بین پزشک، مراکز درمانی و بیماران قطع شود.

رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران خاطرنشان کرد: بد‌ترین حالت این بوده که پزشک از بیمار پول بگیرد در حالی که اگر بیمه‌ها به صورت واقعی باشد این مسأله وجود نخواهد داشت و هر ماه مراکز درمانی فهرست بیماران را که به آن‌ها خدمات ارایه کرده به شرکت بیمه پرداخت کرده و آن‌ها بلافاصله این هزینه‌ها را پرداخت کنند.

وی با بیان این‌که شعار امسال سی و سومین کنگره روانپزشکی ایران «کمک‌های اولیه روانشناختی» است، افزود: دو موضوع روانپزشکی علوم اعصاب و کار گروهی در سلامت روان در کنگره امسال که ۲۷ تا ۳۰ ماه جاری در تهران برگزار می‌شود مدنظر قرار دارد.

 

وی در پایان با اشاره به این‌که در کنگره امسال مهمانانی از کشورهای استرالیا، انگلیس و بلژیک حضور دارند، گفت: ۷۰ مقاله نیز به صورت تخصصی و پژوهشی و ۵۲ مورد پوستر در کنگره ارایه می‌شود.