راه‌اندازی بیش از ۷ هزار واحد تولید ورمی کمپوست

با پرداخت ۳۶ میلیارد تومان تسهیلات طی ۴ سال صورت گرفت راه‌اندازی بیش از ۷ هزار واحد تولید ورمی کمپوست میزان اشتغال مستقیم در واحدهای تولید ورمی کمپوست تحت حمایت بسیج سازندگی تا پایان سال ۱۳۹۵ به ۱۰ هزار نفر خواهد رسید. به گزارش ایلنا، ورمی‌کمپوست حاصل فعالیت بیولوژیک نوعی کرم‌خاکی است. این جانور با […]

با پرداخت ۳۶ میلیارد تومان تسهیلات طی ۴ سال صورت گرفت

راه‌اندازی بیش از ۷ هزار واحد تولید ورمی کمپوست

میزان اشتغال مستقیم در واحدهای تولید ورمی کمپوست تحت حمایت بسیج سازندگی تا پایان سال ۱۳۹۵ به ۱۰ هزار نفر خواهد رسید.

به گزارش ایلنا، ورمی‌کمپوست حاصل فعالیت بیولوژیک نوعی کرم‌خاکی است. این جانور با تغذیه از مواد آلی موجود در طبیعت آن‌ها را به کود آلی مغذی تبدیل می‌کند. ورمی کمپوست در حال حاضر به عنوان یکی از غنی‌‌ترین کودهای آلی بیولوژیک و بهترین جایگزین برای کود شیمایی در دنیا شناخته شده است.

کاربرد ورمی‌کمپوست به عنوان یک کود سبز در خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک تأثیر به‌سزایی دارد و موجب رشد بسیار سریع و ملموس درختان و گیاهان مثمر می‌شود. این کود فاقد هرگونه ماده شیمیایی و اصلاح‌کننده خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی خاک است. ورمی کمپوست علاوه بر وزن مخصوص کم، فاقد هرگونه بو، میکروارگانیسم‌های پاتوژن، باکتری‌های غیرهوازی، قارچ‌‌ها و علف‌های هرز است.

با توجه به اهمیت تولید کود سازگار با طبیعت برای امنیت غذایی کشور، عرصه تولید کود ورمی کمپوست از سال ۱۳۹۲ مورد حمایت بسیج سازندگی قرار گرفته است.

براساس گزارش قرارگاه جهاد اقتصادی بسیج، ظرف سال‌های ۹۲ تا ۹۴ با پرداخت بیش از ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی توسط بسیج سازندگی، ۶ هزار و ۶۶۷ هزار واحد تولید کود ورمی کمپوست در کشور راه‌اندازی شده که این میزان واحد تولیدی تا پایان سال ۹۵، به بیش از ۷ هزار واحد خواهد رسید. همچنین تا پایان سال جاری میزان تسهیلات ارایه شده به این واحد‌ها به بیش از ۳۶ میلیارد تومان خواهد رسید.

براساس پیش‌بینی قرارگاه جهاد اقتصادی، میزان اشتغالزایی مستقیم در واحدهای تولید ورمی کمپوست تحت حمایت بسیج سازندگی تا پایان سال ۱۳۹۵ به ۱۰ هزار نفر خواهد رسید. استان خراسان رضوی با افتتاح ۶۴۲ واحد تولید کود ورمی کمپوست بالا‌ترین آمار را در کشور به خود اختصاص داده است.

تولید ورمی کمپوست در ایران اگرچه چند سالی است که رواج پیدا کرده و حجم تولید آن به رقم قابل توجهی رسیده است، با این وجود مصرف آن در میان کشاورزان آنطور که باید و شاید، همه‌گیر نیست. این در حالی است که در صورت مصرف ورمی کمپوست به جای کود شیمیایی، علاوه بر تولید چند برابری محصولات ارگانیک و کاملاً طبیعی، از آلوده شدن آب‌های زیر زمینی و تخریب محیط‌زیست توسط کودهای شیمیایی جلوگیری می‌شود.

سازمان بسیج سازندگی برای کمک به اشتغالزایی و حمایت از تولید در عرصه‌های اقتصاد مقاومتی، متعهد به ارایه آموزش‌های تخصصی در عرصه‌های تولیدی و پرداخت وام اقتصاد مقاومتی به داوطلبان واجد شرایط است.

 

علاقه‌مندان به فعالیت در عرصه‌های تولیدی اقتصاد مقاومتی که نیازمند حمایت هستند، می‌توانند برای کسب اطلاعات بیش‌تر به رده‌های استانی بسیج سازندگی در سراسر کشور مراجعه کنند.