فاز جدید در سرمایهگذاری صنعت آب پیمانکاران ایرانی با سرمایه ۱۸۰ میلیون یورویی خارجیها مجری پروژههای آبفا می شوند گروه انرژی- «طی ۵ سال آینده حداقل ۱۲ میلیارد دلار در بخش آب و فاضلاب ایران سرمایهگذاری میشود» این برنامهای بود که وزیر نیرو تیرماه سال جاری با اعلام آن از آمادگی تهران برای پذیرش سرمایهگذاری […]
فاز جدید در سرمایهگذاری صنعت آب
پیمانکاران ایرانی با سرمایه ۱۸۰ میلیون یورویی خارجیها مجری پروژههای آبفا می شوند
گروه انرژی- «طی ۵ سال آینده حداقل ۱۲ میلیارد دلار در بخش آب و فاضلاب ایران سرمایهگذاری میشود» این برنامهای بود که وزیر نیرو تیرماه سال جاری با اعلام آن از آمادگی تهران برای پذیرش سرمایهگذاری از سوی شرکتهای انگلیسی نیز تأکید کرده بود. حال زمینه به گونهای فراهم شده است تا با برداشته شدن تحریمها بر تعداد کشورهای متقاضی بازار آب ایران افزوده شود. شماری از رییسان شرکتهای حوزه آب و فاصلاب انگلیسی ضمن ارایه گزارشهایی از فعالیت شرکتشان اعلام آمادگی کردند که در طرحهای وزارت نیرو مشارکت کنند. اخیراً نیز شرکتهای فرانسوی و کرهای به این لیست اضافه شدهاند تا در روند هدر رفت آب ایران سرمایهگذاری کنند.
به گزارش مناقصهمزایده، به گفته چیت چیان میزان آب تجدیدشونده کشور ما در گذشته ۱۳۰ میلیارد متر مکعب در سال بود، ولی براساس ارزیابیهایی که اکنون داریم به کمتر از ۹۰ میلیارد مترمکعب محدود شده و از طرفی مصارف و جمعیت کشور ما افزایش پیدا کرده؛ لذا میزان آب تجدید شونده به ازای هر نفر ایرانی کاهش قابل توجهی داشته است.
همچنین مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این خصوص بیان کرد: بیش از ۱۵ سال است که درگیر مسأله خشکسالی و افت شدید بارشها شدهایم و مشکلاتی در بخش آب داریم که بخشی از آن به اضافه برداشتها از منابع زیرزمینی و سطحی، بخشی به آلودگی منابع آبی کشور و بخشی به تعرفههای آب و فاضلاب مربوط میشود چراکه این تعرفهها جوابگوی هزینههای تعمیرات، نگهداری و توسعه آن نیست.
جانباز با بیان اینکه «ایران نیازمند سرمایهگذاری در بخش زیرساختهای آب است»، گفت: در زمینه موضوعاتی چون بازچرخانی ساب فاضلاب به عنوان یک منبع جدید آبی، حذف آلایندها از جمله فلزات سنگین، نمک زدایی و انتقال آب به مناطق کم آب و استفاده مطلوبتر از آبهای توزیعی با کاهش آب بدون درآمد ورود کردهایم و با وجود اینکه تاکنون اقدامات خوبی در این زمینهها انجام شده، نیازمند استفاده از دانش روز جهانی در تعامل با مجامع بینالمللی و جذب سرمایه هستیم.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: فرانسه و کرهجنوبی تاکنون برای کمک به جلوگیری از هدررفت آب اعلام آمادگی کردهاند.
علی سیدزاده، به ایلنا گفت: یکی از برنامههای ما استفاده از سرمایهگذاری کشورهای خارجی است و علیالخصوص بعد از موفقیت حاصل از برجام کشورهای مختلفی اعلام آمادگی کردهاند که در حوزه کاهش هدرررفت آب درایران سرمایهگذاری کنند.
وی افزود: ما برای کاهش هدررفت آب تکنولوژیهایی مثل سیستمهای پیشرفته نشتیابی، دستگاههای پیشرفته لولهیاب و تجهیزات کنترل و مدیریت فشار در شبکه توزیع نیاز داریم. اگرچه در داخل ایران برخی از این تکنولوژیها بعضا وجود دارد، ولی تکنولوژی اصلی در کشورهای توسعه یافته موجود است.
سیدزاده تصریحکرد: فرانسه و کرهجنوبی تاکنون برای کمک به جلوگیری از هدررفت آب اعلام آمادگی کردهاند و ما حتی دو پروژه پایلوت در بوشهر و تهران (هر پروژه به ارزش ۹۰ میلیون یورو) تعریف کردهایم تا بتوانیم با استفاده از سرمایههای این کشورهای خارجی با هدف انتقال تکنولوژی و بومیسازی تکنولوژهایی که در اختیارمان نیست و همچنین با استفاده از پتانسیل مشاوران و پیمانکاران داخلی به اهداف مورد نظرمان برسیم.
وی با بیان اینکه شبکههای توزیع آب در ۱۰۰ شهر کشور دچار فرسودگی شده و نیاز به تعویض و تعمیر دارند، اظهارداشت: در حال حاضر در حدود ۳۰ درصد طول شبکههای توزیع آب در کل کشور فرسوده است که همین رقم در مورد تهران هم صدق میکند.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت مهندسی آبفای کشور خاطرنشانکرد: میزان هدررفت آب در کشورهای توسعهیافته بهطور میانگین ۱۵ درصد، در کشورهای در حال توسعه میانگین ۳۵ درصد و این میزان در ایران ۲۶ درصد است و اگر بتوانیم منابع مالی مورد نیاز را تأمین کرده و یا دولت در اختیارمان قرار دهد، پیشبینیمان این است که سالی نیم درصد هدررفت را کاهش داده و تا پایان برنامه ششم به ۲۳ درصد برسیم و همچنین اگر همین روند را ادامه دهیم، طی ۲۰ سال آینده میتوانیم ۲۰ درصد از رقم هدررفت آب در کشور را کاهش داده و به میانگین جهانی برسیم.
گفتنی است در ایران بیش از ۵۷ درصد تأمین آب شرب از آبهای زیرزمینی و مابقی از آبهای سطحی صورت میگیرد و مشکلاتی را در خصوص تأمین آب سالم در کشور داریم که عمده این مشکلات به بحث تغییر اقلیم و خشکسالی باز میگردد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.