گروه ارتباطات – اصطلاح «قاچاق مکالمه» طی سالهای اخیر زیاد به گوش کاربران رسیده است. پدیدهای که طبق آخرین اعلام شرکت ارتباطات ماهانه دو میلیون دلار درآمد قانونی کشور را به مجاری غیرقانونی میکشاند. به گزارش مناقصهمزایده، تلفن اینترنتی یا انتقال صوت روی پروتکل اینترنت (Voice Over Internet Protocol) یا VoIP، یک اصطلاح عمومی […]
گروه ارتباطات – اصطلاح «قاچاق مکالمه» طی سالهای اخیر زیاد به گوش کاربران رسیده است. پدیدهای که طبق آخرین اعلام شرکت ارتباطات ماهانه دو میلیون دلار درآمد قانونی کشور را به مجاری غیرقانونی میکشاند.
به گزارش مناقصهمزایده، تلفن اینترنتی یا انتقال صوت روی پروتکل اینترنت (Voice Over Internet Protocol) یا VoIP، یک اصطلاح عمومی برای خانوادهای از فناوریهای انتقال برای تحویل ارتباطات صوتی بر روی شبکههای مبتنی بر IP مثل اینترنت و شبکههای سوئیچینگ بسته است. ترافیک تلفنی شامل دو قسمت ترمینیشن و اورجینیشن است. ترمینیشن (termination) به عمل انتقال تماسهای تلفنی اینترنتی از خارج به داخل کشور و اوریجینیشن (origination) به انتقال تماسهای تلفنی اینترنتی از داخل به خارج کشور گفته میشود.
در سال ۱۳۹۳ حجم قاچاق مکالمات حدود ۳۰ درصد بود و در نهایت با گذشت چندین سال و طبق آخرین آمار در سال ۱۳۹۴ با کاهشی صددرصدی مواجه شده و به ۱۵ درصد رسید که البته هنوز هم شرکت ارتباطات زیرساخت ماهانه ضرر دو میلیون دلاری متحمل میشود.
آمار ۴۰ درصدی قاچاق مکالمات بینالمللی
مدیرکل امور تجاری شرکت ارتباطات زیرساخت در حالی که ترافیک بینالمللی را حق حاکمیتی دولت و در حوزه اختیارات شرکت ارتباطات زیرساخت میداند، میزان انتقال غیرمجاز مکالمات تلفنی بینالمللی کشور را اعلام کرد.
مجید میرزایی در توضیح ترافیک مجاز و غیرمجاز اظهار کرد: انتقال ترافیک تلفنی یا همان مکالمات بینالملل حق حاکمیتی دولت است و شرکت ارتباطات زیرساخت به نمایندگی از دولت گیتهایی را تعیین کرده که حالت مجاز ترافیک بینالملل باید از این گیتها به خارج از کشور (اصطلاحا اورجینیت) شده و از همین گیتها هم وارد کشور (اصطلاحا ترمینیت) شود و هر ترافیکی که خارج از این گیتها رد و بدل شود غیرمجاز است.
وی با تأکید بر وجود انتقال غیرمجاز مکالمه در کشور، اظهار کرد: برآوردها نشان میدهد که حدود ۴۰ درصد ترافیک بینالمللی کشور در حال حاضر به صورت غیرمجاز منتقل میشود که هم به صورت ترمینیشن از خارج کشور وارد و هم بهصورت اورجینیشن از کشور خارج میشود، بدون اینکه وارد گیتهای شرکت ارتباطات زیرساخت شوند. این درحالیست که زیرساخت به عنوان نماینده دولت اختیار انحصاری ارایه این سرویس را دارد و ترافیک بینالملل حق حاکمیتی دولت و شرکت ارتباطات زیرساخت است.
مدیرکل امور تجاری شرکت ارتباطات زیرساخت درباره آمار مکالمات تلفنی بینالمللی بیان کرد: تقریباً روزی ۴ تا ۵ میلیون دقیقه ترافیک بینالمللی از طریق گیتهای زیرساخت با سایر کشورها و بهویژه کشورهای همسایه رد و بدل میشود.
میرزایی همچنین با بیان اینکه آمار دقیق ترافیک قاچاق مشخص نیست، افزود: سرویس پرفیکس ۰X۰ از جمله ۰۲۰، ۰۳۰، ۰۴۰، ۰۵۰، ۰۶۰ و سرویس IP to IP – همان مکالماتی که با کارت از ISPها (ارایهدهندگان خدمات اینترنتی- خریداری میشود) را در کنار سرویس ۰۰ برای ساماندهی ترافیک بینالملل ایجاد کردیم و با این کار بخش قابل توجهی از ترافیک شبکه بینالملل ساماندهی شده و از گیتهای زیرساخت منتقل میشود.
وی ادامه داد: اما با این حال بخشی از ترافیک کماکان از مسیرهای غیرمجاز رد و بدل میشود که البته برای مقابله با این پدیده راهکارهایی را نیز استفاده میکنیم. اما به هر حال برخی سودجویان تمایل دارند باز هم به روال کار غیرمجاز خود ادامه دهند.
راهکارهای رگولاتور برای برخورد با قاچاق ترافیک
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی چندی پیش از تشکیل کمیتهای با هدف نظارت مطلوب بر فرایند انتقال ترافیک و رصد ترافیک غیرمجاز داخلی و بینالملل در حوزه صوت و دیتا خبر داده بود.
علیاصغرعمیدیان با اشاره به اینکه ترافیک دیتا و صوت که از مسیر قانونی دروازههای بینالمللی زیرساخت عبور نمیکند، مصداق ترافیک غیرمجاز است، در توضیح بیشتر این مطلب گفت: این کمیته به ریاست رگولاتوری و با حضور نمایندگان تامالاختیار فنی و حقوقی تمامی اپراتورهای ثابت و سیار، شرکت ارتباطات زیرساخت و نهادهای مرتبط تشکیل شده است.
وی افزود: رصد تعرفههای انتقال ترافیک داخل کشور و بینالملل، متعادل کردن تعرفههای بینالملل براساس شرایط و وضعیت انتقال ترافیک در کشورهای مقصد و ترافیک داخل کشور، ساماندهی فروش سیمکارتهای شبکه سیار و تشکیل پایگاه داده مشترکین اپراتورها، ساماندهی خطوط دور شوال (یکطرفه و دوطرفه)، تولید CDRهای متمرکز استانی و کشوری، بررسی و ایجاد سامانههای لازم به منظور تشخیص ترافیک غیرمجاز و مقابله با آن، ساماندهی اپراتورهای ارایهکننده خدمات تلفن اینترنتی (VOIP) از اهداف دیگر تشکیل کمیته رصد انتقال ترافیک داخلی و بینالملل در رگولاتوری است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه فلسفه پروانههای صادر شده در این حوزه برای ارایه خدمت به مردم است، درباره نحوه برخورد با اشخاص حقیقی یا حقوقی و اپراتورهایی که اقدام به انتقال ترافیک غیرمجاز میکنند، گفت: انتقال ترافیک غیرمجاز باعث تضییع حقوق مردم و بیتالمال میشود به همین دلیل از تمامی ظرفیتهای قانونی برای برخورد مؤثر و بازدارنده با این موضوع استفاده میشود.
عمیدیان در عین حال متذکر شد: در حال حاضر براساس مصوبه ۱۹۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای برخورد با اشخاص حقیقی یا حقوقی متخلف در حوزه انتقال ترافیک غیرمجاز، دریافت جریمه و معرفی به مراجع قضایی و در مورد اپراتورهای متخلف، دریافت جریمه، تعلیق و لغو پروانه پیشبینی شده است.
وی، ساماندهی پایگاه داده اطلاعات هویتی مشترکین شبکه ثابت و سیار اپراتورها، شناسایی و قطع سیمکارتی که مبادرت به انجام ترافیک غیرمجاز از مبادی غیررسمی میکنند، نظارت بر عملکرد دفاتر فروش سیمکارت مانند دفاتر پیشخوان، کنترل و مانیتورینگ مسیرهای ترافیکی اپراتورهای VOIP و توقف فعالیتهای غیرمجاز، راهاندازی سامانههای شناسایی تقلب در حوزه ثابت و سیار و راهاندازی سیستم ثبت اطلاعات تماس کاربران برای مکالمات داخلی، بین استانی و بینالملل ثابت از جمله نتایج فعالیت کمیته رصد انتقال ترافیک داخلی و بینالملل عنوان کرد.
طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات دارندگان مجوز بینالملل VOIP باید ترافیک خود را به صورت مستقیم به دروازههای بینالملل مشخص شده از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت (سوئیچهای مبتنی بر فناوریهای از قبیل TDM و IP) تحویل دهند و در مقابل شرکت ارتباطات زیرساخت نیز موظف است امکانات لازم برای اتصال مستقیم دارندگان مجوز بینالملل VOIP به دروازههای بینالملل خود را فراهم سازد.
ورود وزیر به بحث قاچاق مکالمات
وزیر ارتباطات نیز چندی پیش به اعلام موضع قطعی وزارت ارتباطات در مورد قاچاق مکالمات پرداخته و به شرکتهایی که تا به حال به گفته وی به جای خدمترسانی به مردم به قاچاق ترافیک مشغول بودند اخطار نهایی را داده بود.
محمودواعظی با اشاره به اینکه برخی شرکتهای اینترنتی پوششی برای قاچاق ترافیک و یا همان مکالمه اینترنتی هستند، گفته بود: اگرچه وزارت ارتباطات ترجیح میدهد امور این شرکتها از طریق صنف پیگیری شود اما اگر این شرکتها بهکار قاچاق مکالمه ادامه دهند، وزارت ارتباطات با آنها برخورد کرده و مجوزشان را باطل خواهد کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به برخی انتقادات که درباره فعالیت شرکتهای خصوصی مطرح شده بود اظهار کرد: به شخصه آدرس تمام ۷۰۰ شرکت فعال در حوزه VOIP را دارم اما لازم است این را بدانید که اجازه نمیدهم این شرکتها به جای کار مجاز به قاچاق ترافیک بپردازند. مطمئن باشید من جلوی قاچاق ترافیک را خواهم گرفت اما ترجیح فعلی آن است که این کار در درون صنف انجام شود.
واعظی ادامه داد: شما میدانید و من هم میدانم که در این حوزه چه اتفاقاتی رخ میدهد و در طول ۲۴ ساعت چند میلیون دقیقه مکالمه قاچاق میشود این وظیفه ما است که جلوی این موضوع را بگیریم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.