حرفهای خودی و بیخودی فیلترینگ ادامهدار! آنقدر از ما عاقل و فهمیده و درجهیکتر و آدمحسابیتر هستند که در مورد چرایی فیلترینگ و موافقت و مخالفت و درست و غلط و منطقی و غیرمنطقی بودن آن صحبت کردهاند که عجالتاً هوشنگخان در بین این کثیر، […]
حرفهای خودی و بیخودی
فیلترینگ ادامهدار!
آنقدر از ما عاقل و فهمیده و درجهیکتر و آدمحسابیتر هستند که در مورد چرایی فیلترینگ و موافقت و مخالفت و درست و غلط و منطقی و غیرمنطقی بودن آن صحبت کردهاند که عجالتاً هوشنگخان در بین این کثیر، خیلی قلیلتر از این حرفهاست که بخواهد نظری داده و حرفی بزند.
البته این را هم عرض کنیم که فهم هوشنگخانی ما این است که تعداد افرادی که با فیلترینگ مشکل دارند و آن را درست نمیدانند آنقدری هست که موافقان آن خیلی به چشم نیایند و فیالمجلس کفه ترازو اینطرف حسابی سنگینی میکند.
به هرحال در این یادداشت اساساً به دنبال تعریف و تمجید و یا رد و تقبیح فیلتر کردن اینستاگرام و واتساپ و تلگرام نیستیم، زیرا که نه کسی برای حرفهایمان تره خرد میکند و نه اساساً در این شلوغی بازار و هیاهوهای بسیار، صدا به صدا میرسد! ولی گیر و حساسیتمان بدفرم روی فیلتر شدن فروشگاههای اپلیکیشنهای اندرویدی و آیاواسی، زوم کرده است، زیرا که اساساً ادامهدار شدن فیلتر گوگلپلی و اَپاستور را نه میفهمیم و نه درک میکنیم، بماند که از روز اول هم عقل و فهممان به این امورات عجیبه نمیرسید.
آن چیزی که از شواهد و قرائن و حرف و حدیثها میشود فهمید این است که علت اصلی و تامه فیلتر شدن این دو فروشگاه این است که وقتی پلتفرمهای شبکههای اجتماعی خارجکی آمریکایی در ایران فیلتر شد، کسی نتواند با دانلود فیلترشکن از این فروشگاهها، فیلترینگ را دور زده و کار خودش را جلو ببرد. البته در زمانه فیلتر شدن تلگرام هم، این احتمال بود ولی چرا آنموقع کار به فیلتر شدن گوگلپلی و اپاستور و دیگر فروشگاههای غیربومی کشیده نشد، نمیدانیم (خدا را شکر جای جبران مافات نیست که کسی به این نکته ما خرده بگیرد!).
به هرحال این قصه فیلتر شدن پلتفرمهای ارائهکننده اپلیکیشنهای اندرویدی و آیاواسی، اگر دلیلی غیر از این دارد، شخص جنابمان اطلاعی ندارد ولی اگر شواهد و قرائن و گفتهها و نظرات برایمان کفایت کند باید مسدود کردن مسیر ورود ویپیانها را دلیل اصلی و اساسی فیلتر شدن این دو پلتفرم بدانیم.
اما از آنجا که در این روزها عملاً هیچ یک از ویپیانهایی که در این دو فروشگاه ارائه میشود هنر و کفایت و توان دورزدن فیلترینگ را ندارند و یا راه به راه قطع شده و پرش دارند و یا اصلاً چراغشان سبز نمیشود و کریدورهایشان مسدود باقی میماند و در کل اگر کسی به دنبال این است که از شبکههای اجتماعی فیلتر شده برای کار و کسب و ارتباطات و زندگی و گشت و گذار و این قسم چیزها استفاده کند، از قِبَل ویپیانهای ارائه شده در گوگلپلی و اَپاستور آبی برایش گرم نمیشود و فقط وقت و انرژی و اعصابش به هدر رفته و خرد میشود! و اینکه بازار فیلترشکنهای پولی حسابی سکه شده و قیمتها هر روز بالاتر میرود و نان طراح و تولیدکننده و فروشندگان این دست ویپیانها حسابی توی روغن است و حالش را میبرند. بنابراین بهنظر میرسد فیلتر بودن گوگلپلی و اَپاستور برای ایجاد سد و مانع در برابر نصب فیلترشکن، فعلاً علیالسویه شده است یعنی اساساً این دو پلتفرم بزرگ و مهم دیگر در بازی نیستند و از تولید به مصرف ویپیانها مسیر و کانال و راه و روش خودش را دارد و اگر در روزگاری نهچندان دور این دو پلتفرم معدن و ماوا و منبع اصلی و غنی فیلترشکنها حساب میشدند، این روزها دیگر در این فقره پشمی به کلاهشان نیست!
بنابراین نظر هوشنگخانی ما این است که عزیزان مسؤول و متولی، یکبار دیگر صدر تا ذیل موضوع و حواشی کار و ایضاً افاضات فدوی را با نگاه خریداری، ملاحظه و بررسی و مرور بفرمایند، شاید ایشان هم به این صرافت افتادند که درست است که هوشنگخان خیلی حرف میزند ولی گاهی هم حرف حساب میزند!
هوشنگخان
دیدگاه بسته شده است.