رئیس صندوق نوآوری مطرح کرد

شرط افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی چیست؟!

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی کشور زمانی محقق می‌شود که شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ وارد عمل شوند، چرا که بازار بزرگ نیازهای فناورانه متعددی دارد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، تفاهم‌نامه همکاری میان صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و هلدینگ مس […]

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی کشور زمانی محقق می‌شود که شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ وارد عمل شوند، چرا که بازار بزرگ نیازهای فناورانه متعددی دارد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، تفاهم‌نامه همکاری میان صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و هلدینگ مس سرچشمه با موضوع همکاری مشترک در حوزه‌های تأمین مالی طرح‌های سرمایه‌گذاری با اولویت زنجیره ارزش مس با اتکا به توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، کمک به جذب منابع نهادهای مالی به ویژه شبکه بانکی کشور و تزریق آن به طرح‌های دانش‌بنیان حوزه مس و توسعه سرمایه‌گذاری‌های جسورانه در فناوری‌های ارزش‌آفرین صنایع مس به امضاء رسید. در این تفاهم‌‎نامه طرفین بر ایجاد صندوق مشترک سرمایه‌گذاری جسورانه به منظور تأمین مالی طرح‌های سرمایه‌پذیر تأکید کردند. همچنین مقرر شد صندوق نوآوری نسبت به معرفی محصولات، خدمات و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان براساس نیازهای فناورانه «مس سرچشمه» و صنایع متبوع آن به این هلدینگ اقدام کند. براساس متن این تفاهم‌نامه، صندوق نوآوری همچنین در توسعه زنجیره ارزش اولویت‌دار صنعت مس از طریق سرمایه‌گذاری و تأمین مالی عاملان توسعه زنجیره در چارچوب قانون مشارکت خواهد کرد. از سوی دیگر این صندوق در جهت جلب مشارکت بانک‌ها جهت سرمایه‌گذاری در طرح‌های مورد تأیید طرفین اقدامات لازم را انجام خواهد کرد.

رویکرد جدید صندوق نوآوری در زمینه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان

در آیین امضای این تفاهم‌نامه، محمدصادق خیاطیان؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، با بیان اینکه رویکرد جدید صندوق نوآوری در زمینه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان همکاری با صنایع و شرکت‌های بزرگ در حوزه فناوری است، افزود: ما زمانی در توسعه فناوری بیشتر «عرضه‌محور» عمل می‌کردیم و در این میان مخاطب ما غالباً شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک و متوسط بودند و از سوی دیگر برای اینکه توسعه فناوری اتفاق بیافتد، طرف عرضه بیشتر مورد حمایت بود اما این‌‌ها نتوانستند سامان اقتصاد دانش‌بنیان را قوام بخشند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، با اشاره به اینکه اقتصاد دانش‌بنیان با شرکت‌های کوچک قابلیت شکل‌گیری ندارد، گفت: اگرچه نباید فراموش کنیم که همین شرکت‌های کوچک دستاوردهای بسیار خوبی داشتند. نخبگان، استادان دانشگاه‌ و فارغ‌التحصیلان تحصیلات تکمیلی توانستند شرکت‌های دانش‌بنیانی را تأسیس کنند و فناوری را هم به خوبی توسعه دادند و خیلی از مسائل و نیازمندی‌های کشور به دست همین شرکت‌های کوچک حل شد. وی گفت: با این همه اکنون نیاز کشور این است که سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایش پیدا کند و این مسأله زمانی محقق می‌شود که شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ وارد عمل شوند، چرا که بازار بزرگ، نیازهای فناورانه متنوعی هم به دنبال دارد. خیاطیان؛ در ادامه با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی امروز برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با شرکت‌های بزرگ وارد تعامل و همکاری شده است، گفت: برای مثال ما در هفته جاری با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس تفاهم‌نامه همکاری منعقد کردیم. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، افزود: صنایع و مجموعه‌های بزرگ به همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان علاقه‌مندند و ما این مسأله را به فال نیک می‌گیریم. در این میان حتما از تمایل شرکت مس‌سرچشمه برای تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری در این شرکت‌ها استقبال می‌کنیم و همکاری با این مجموعه حتماً جزء اولویت‌های ماست. وی با ارزشمند خواندن ایجاد معاونت نوآوری و نیز تشکیل کمیته ارزیابی طرح‌های فناورانه در ساختار شرکت مس‌سرچشمه، گفت: این اقدامات از جمله مواردی است که نشان می‌دهد شرکت مس‌سرچشمه به دنبال آن است که مسیر توسعه فناوری را در ساختار خود هموار سازد. ما نیز در صندوق نوآوری و شکوفایی از ابزارهای حمایتی خود برای تحقق این هدف استفاده خواهیم کرد.