بیرمقی صنعت آلومینیم ایران در سال رشد جهانی نمودارهای جهانی در حالی میانگین رشد ۲۰ درصدی قیمت آلومینیم را به تصویر میکشد که علیرغم وجود مزیتهای فراوان، همچنان صنعت آلومینیم در ایران کم رمق است. به گزارش ایسنا، آمارهای جهانی نشان میدهد که قیمت آلومینیم به ۱۶۷۷ دلار رسیده است که این رقم نسبت به […]
بیرمقی صنعت آلومینیم ایران در سال رشد جهانی
نمودارهای جهانی در حالی میانگین رشد ۲۰ درصدی قیمت آلومینیم را به تصویر میکشد که علیرغم وجود مزیتهای فراوان، همچنان صنعت آلومینیم در ایران کم رمق است.
به گزارش ایسنا، آمارهای جهانی نشان میدهد که قیمت آلومینیم به ۱۶۷۷ دلار رسیده است که این رقم نسبت به سال گذشته با رشدی معادل ۲۰ درصد همراه بوده که از ماه گذشته قیمت این محصول شیبی صعودی داشته و تحلیلگران امیدوارند که با نظر به افزایش تولید و سطح تقاضا در بازار جهانی این روند صعودی ادامه داشته باشد.
این در حالی است که صنعت آلومینیم در ایران همچنان به دنبال جذب سرمایهگذار برای تجهیز و ارتقای تکنولوژی تولید است و فعالان این حوزه ابراز امیدواری میکنند که با توجه به مزیتهایی که در داخل برای تولید آلومینیم وجود دارد که از جمله آنها دسترسی به سوخت آسان است، سرمایهگذاران خارجی برای حضور مشارکتی فضای ایران ابراز تمایل کنند.
ولی با این حال هوشنگ گودرزی – رییس سندیکای آلومینیم – با بیان اینکه ۳۰ سال است آلومینیم سرمایهگذار خارجی ندارد، در اینباره اظهار کرد: با وجود اینکه بعد از برجام بسیاری از شرکتها و هیأتهای خارجی به اسم سرمایهگذاری وارد کشور شدند و از تجهیزات و زیرساختهای تولیدی آلومینیم در ایران بازدید و ابراز خرسندی کردند اما هیچ کدام از آنها به عمل نرسید و عملاً به خاطر برخی موانعی که در انتقالهای بانکی و قوانین بیثبات در ایران وجود دارد نتوانستند به توافق نهایی برسند.
وی گفت: یکی از اساسیترین مشکلاتی که پیشروی سرمایهگذاران قرار میگیرد عدم ثبات قیمتهایی مانند انرژی است که اگر مسؤولین امر بخواهند آن را برطرف کنند میتوانند با مشخص کردن قیمت انرژی در یک دوره ۱۰ ساله برای برخی صنایع خاص تکلیف سرمایهگذاران داخلی و خارجی را روشن کنند تا آنها بتوانند با برنامهریزی آینده را برای کسب و کار صنعت خود پیشبینی کنند.
با این وجود برنامه آلومینیم برای چشمانداز ۲۰ ساله که قرار است تا سال ۱۴۰۴ تحقق یابد، تولید ۱٫۵ میلیون تن آلومینیم است که بنابر پیشبینیهای انجام شده ارتقای ظرفیت تولید در این حد نیاز به سرمایهگذاری ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ دلاری برای هر تن آلومینیم دارد که این رقم شامل زنجیره کامل تولید، به معنای استخراج بوکسیت، تولید آلومینا و تولید شمش آلومینیم است.
در راستای توسعه تولید آلومینیم و افزایش ظرفیت از جمله طرحهایی که در لیست احیای طرحهای نیمه تمام ایمیدرو قرار داشت، پروژههای تولید آلومینا از نفلینسینیت، آلومینا جنوب، بوکسیتگینه، آلومینا جاجرم و آلومینیم المهدی بود که البته تمامی آنها هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیده است.
این امر قابل تأمل است که در حالی با وجود تمام مزیتهای تولیدی در ایران هدفگذاری ۲۰ ساله آلومینیم ۱.۵ میلیون تن است که بنابر گفته رییس سندیکای آلومینیم، این رقم در مقایسه با تولید فعلی کشورهای خلیجفارس ۷۰ درصد کمتر است، در حالی که به نظر میرسد با وجود زیرساختها به معنای وجود مواهب طبیعی و رونقی که بازار جهانی در ایجاد است میتوان با برنامهریزی درست جایگاه این صنعت را در ایران و جایگاه ایران را در بازار جهانی این صنعت به شکل محسوسی ارتقا بخشید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.