انرژیهای تجدیدپذیر در بن بست یارانههای سنگین مدیرعامل سازمان انرژیهای نو (سانا) گفت: اعطای یارانههای سنگین به سوختهای فسیلی و دیدگاه مدیران برق در سالهای گذشته، امکان رشد انرژیهای تجدیدپذیر را به حداقل رساند که این امر امروز با تضمین خرید برق و فراهمسازی شرایط فعالیت بخش خصوصی، به تدریج در حال توسعه است. به […]
انرژیهای تجدیدپذیر در بن بست یارانههای سنگین
مدیرعامل سازمان انرژیهای نو (سانا) گفت: اعطای یارانههای سنگین به سوختهای فسیلی و دیدگاه مدیران برق در سالهای گذشته، امکان رشد انرژیهای تجدیدپذیر را به حداقل رساند که این امر امروز با تضمین خرید برق و فراهمسازی شرایط فعالیت بخش خصوصی، به تدریج در حال توسعه است.
به گزارش ایرنا، بر پایه آمارهای وزارت نیرو، ظرفیت کنونی نصب شده نیروگاهی کشور در بخش انرژیهای تجدیدپذیر فقط یک درصد سبد انرژی کشور است و پیشبینی میشود در افق سال ۱۴۰۰ ظرفیت تولید انرژی نیروگاههای تجدیدپذیر به ۵ هزار مگاوات برسد.
در همین پیوند، مدیرعامل سازمان انرژیهای نو ایران (سانا) در گفتوگو با ایرنا افزود: صنعت برق کشور بر پایه استفاده از سوختهای فسیلی شکل گرفته است و برخی مدیران این صنعت در گذشته اعتماد چندانی به انرژیهای تجدیدپذیر نداشتند.
به گفته سیدمحمدصادقزاده، در گذشته سازوکارهای موجود به گونهای نبود که بخش خصوصی بتواند وارد کار شود اما با اقدامهای انجام شده سوی وزیر نیرو در چند سال گذشته، افکار مدیران برقی کشور تغییر کرد و بخش خصوصی برای ورود به انرژیهای تجدیدپذیر مجال یافت.
وی اضافه کرد: سالها این موضوع مسکوت ماند و فعالیت چندانی را در این زمینه شاهد نبودیم اما امروز که شرایط مهیا شده است نیز نباید بیمحابا وارد عرصه شد.
صادقزاده ادامه داد: انرژیهای تجدیدپذیر، فناوری نوینی است که میتواند مزایا و معایبی به همراه داشته باشد و بر این اساس باید بهتدریج، با مطالعه و بررسیهای لازم وارد این عرصه شد.
وی اعلام کرد: مطابق برنامهریزیها، امسال ۱۰۰ مگاوات و سال آینده ۳۰۰ مگاوات انواع انرژیهای تجدیدپذیر در نقاط مختلف وارد مدار بهرهبرداری میشود.
مدیرعامل سانا گفت: دولت موظف است همه ساله در لایحه بودجه مبلغی را به عنوان عوارض برق منظور کند که نیمی از آن صرف توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و نیمی دیگر صرف توسعه برقرسانی روستایی میشود. این عوارض در چند سال گذشته ۳۰ ریال به ازای هر کیلووات برق مصرفی مشترکان بوده است.
این مسؤول چندی پیش اعلام کرد پارسال ۱۴ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور به بهرهبرداری رسید و آخرین ابلاغیه وزارت نیرو که ۱۵ اردیبهشت امسال در زمینه خرید تضمینی برق منتشر شد، با استقبال بخش خصوصی همراه بود.
به گفته وی، یک هزار مگاوات قرارداد خرید تضمینی برق از آن زمان تاکنون بین سانا و بخش خصوصی به امضا رسیده است که تا پایان امسال ۱۰۰ مگاوات آن به مدار بهرهبرداری وارد میشود.
وزیر نیرو در مراسم «زنگ مهر ۹۵» در محل پژوهشگاه نیرو، با انتقاد از رشد اندک انرژیهای تجدیدپذیر در کشور در بیش از دو دهه گذشته و بهرهبرداری از فقط ۲۰۰ مگاوات از این نوع انرژیها، این امر را «شرمآور» توصیف کرد.
حمید چیتچیان دلیل این عقبماندگی و فقدان پیشرفت را دیدگاههای مدیرانی برشمرد که از آموزش لازم بهرهمند نشده بودند و انرژیهای نو را مانعی بر سر راه خود میدیدند؛ در حالی که دانش و صنعت لازم برای بهرهبرداری از انرژیهای تجدیدپذیر در کشور وجود دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.