کمیته نظارت بازار اوپک تشکیل می‌شود

کمیته نظارت بازار اوپک تشکیل می‌شود نماینده سابق ایران در اوپک خواستار تشکیل کمیته نظارت بر بازار اوپک شد و اعلام کرد: در صورت احیای نظام سهمیه بندی و رعایت آن توسط اوپکی‌‌ها قیمت نفت به بیش از ۶۰ دلار افزایش می‌یابد. سیدمحمدعلی‌خطیبی درباره تصمیم اخیر اعضای اوپک مبنی بر تعیین سقف تولید نفت، به […]

کمیته نظارت بازار اوپک تشکیل می‌شود

نماینده سابق ایران در اوپک خواستار تشکیل کمیته نظارت بر بازار اوپک شد و اعلام کرد: در صورت احیای نظام سهمیه بندی و رعایت آن توسط اوپکی‌‌ها قیمت نفت به بیش از ۶۰ دلار افزایش می‌یابد.

سیدمحمدعلی‌خطیبی درباره تصمیم اخیر اعضای اوپک مبنی بر تعیین سقف تولید نفت، به مهر گفت: هم اکنون به‌طور متوسط روزانه حدود ۱٫۵ میلیون بشکه نفت مازاد توسط اعضای اوپک در بازار عرضه می‌شود.

نماینده سابق ایران در اوپک با اعلام این‌که براساس تصمیم اخیر اوپک قرار است سقف تولید ۳۳ تا ۳۲.۵ میلیون بشکه‌ای برای تولید نفت کشورهای عضو این سازمان تعریف و عملیاتی شود، تصریح کرد: تعریف سقف تولید نفت گام اول اوپک برای تنظیم عرضه و تقاضا در بازار نفت بوده که کافی به نظر نمی‌رسد.

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر این‌که به منظور رعایت سهمیه تولید نفت توسط کشورهای عضو اوپک باید یک نظارت دقیق و اصولی در تولید و عرضه نفت کشور انجام شود، اظهار داشت: از این رو پیشنهاد می‌شود کمیته تخصصی نظارت بر بازار نفت اوپک بار دیگر احیا شود و این کمیته با هماهنگی دبیرخانه، رییس و دبیرکل اوپک بر نحوه عرضه نفت کشور‌ها نظارت داشته باشد.

این تحلیلگر بازار نفت با بیان این‌که با نظارت و رصد هفتگی و ماهانه تولید نفت کشورهای عضو اوپک توسط این کمیته می‌توانبه نوعی عرضه نفت توسط اوپکی‌‌ها را پایش و مدیریت کرد، بیان کرد: از سوی دیگر این کمیته باید با تهیه گزارش تخلفات افزایش تولید نفت کشورهای عضو اوپک را به دبیرکل و سایر اعضای اوپک ارایه کند.

خطیبی با اعلام این‌که در صورت مدیریت عرضه توسط کشورهای عضو اوپک در کوتاه مدت امکان افزایش قیمت هر بشکه نفت‌خام به بیش از ۶۰ دلار وجود دارد، تأکید کرد: این درحالی است که اگر سقف تولید نفت در اوپک تعریف شود و اعضا نسبت به رعایت آن اقدام نکنند عملاً هیچ گونه تضمینی برای افزایش قیمت طلای سیاه وجود ندارد.

 

نماینده سابق ایران در اوپک هفته گذشته با اشاره به مستثنی‌شدن ۳ کشور از طرح سهمیه‌بندی نفت در اوپک، گفته بود: برای توافق نهایی در بین اوپکی‌ها، عربستان باید نقش تولیدکننده شناور نفت اوپک را بازی کند.