مجتبی قدیری هرگاه صحبت از قاچاق کالا میشود، به جز اتاق بازرگانی، تمامی دستگاهها و نهادهای دیگر مثل مناطق آزاد، گمرک، اتاق اصناف و… زیر سؤال میروند و متهم میشوند که کانتینرکانتینر کالا از مبادی مناطق آزاد یا دروازههای گمرک داخل کشور میشود و توسط اصناف به فروش میرسد. به راستی چند درصد از […]
مجتبی قدیری
هرگاه صحبت از قاچاق کالا میشود، به جز اتاق بازرگانی، تمامی دستگاهها و نهادهای دیگر مثل مناطق آزاد، گمرک، اتاق اصناف و… زیر سؤال میروند و متهم میشوند که کانتینرکانتینر کالا از مبادی مناطق آزاد یا دروازههای گمرک داخل کشور میشود و توسط اصناف به فروش میرسد.
به راستی چند درصد از واردات کشور توسط تجار و بازرگانانی صورت میگیرد که عضو اتاق بازرگانی هستند و کارت بازرگانی دریافت کردهاند!؟ قطعاً به جرأت میتوان گفت سهم تجار و بازرگانان کشور در واردات کالا به کشور بیش از ۹۰ درصد است؛ اما با توجه به اجاره دادن کارتهای بازرگانی و کارتهای موقتی که از سوی اتاق بازرگانی در این سالها صادر شده است، بخشی از قاچاق کالا از طریق همین کارتها و بازرگانان صورت گرفته است. کارتهای موقتی که از سوی برخی تجار رند و کلک به نام افراد ساده دریافت شده و کالا از گمرک بدون پرداخت تعرفه و عوارض خارج شده و به فروش رسیده است و حالا که باید عوارض گمرکی یا مالیات آن پرداخت شود مشخص میگردد با سوءاستفاده از افراد سادهلوح و تبانی با برخی کارکنان دستگاههای دولتی محمولههای چند ده میلیاردی و شاید هم صدها میلیاردی خارج شده است و حال کسی نیست حق و حقوق دولتی را پرداخت کند. به گونهای که سوءاستفادههای میلیاردی از کارتهای بازرگانی، همواره یک پای ثابت پروندههای مالیاتی بوده است.
امروز آنقدر از کارتهای بازرگانی سوءاستفاده شده است که وکلای ملت در مجلس شورای اسلامی نیز معترض این امر هستند.
به گونهای که محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از بررسی موضوع کارتهای بازرگانی اجارهای در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، خبر داد و گفت: سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی یک امر محرز بوده که راهکارهای مناسبی برای رفع این مشکل وجود دارد و کمیسیون اقتصادی در نظر دارد که با حضور مسؤولان اتاق بازرگانی و وزارت صنعت، معدن و تجارت نشستی تشکیل دهد تا از تخلفات رخ داده در استفاده از کارتهای بازرگانی جلوگیری شود. وی تأکید دارد که اتاق بازرگانی در برابر سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی باید پاسخگو باشد.
به راستی چرا فعالان اتاق بازرگانی برای بخشنامه شماره ٩٥١٢٣ مورخ ۲ شهریور ۹۵ گمرک در خصوص دریافت مالیات ۴ درصدی علیالحساب واردات قطعی اعتراض داشتند و فدراسیون واردات اتاق بازرگانی ایران سریعاً در این خصوص بیانیه صادر نمود. اما آنجا که کوتاهی و قصور اتاق بازرگانی و اعضای آن مطرح است، سکوت حاکم میشود؟
به راستی نباید اعضای اتاق نسبت به قاچاق کالا بیش از دیگران حساس باشند؟ البته این حساسیت نباید فقط رسانهای و با دادن مصاحبههای فراوان و محکوم نمودن همراه باشد، بلکه این واکنش باید در عمل به اجرا درآید و شاهد ارایه و اجرایی شدن طرحها و مصوباتی باشیم که در عمل برخورد قاطع با قاچاق کالا دارد.
اما متأسفانه باید گفت با توجه به شواهد موجود در جامعه، بخشی از قاچاق کشور توسط تجار و بازرگانانی صورت میگیرد که جزو اعضای فعال اتاقهای بازرگانی هستند و دارای کارت بازرگانی میباشند و میدانند که چگونه با دریافت کارتهای بازرگانی به نام افراد دیگر خود را از پرداخت مالیات، تعرفه، عوارض و… رهایی بخشند.
قطعاً اگر قرار است گمرک، مناطق آزاد، اصناف و نهادهای دیگر را در بحث قاچاق کالا متهم کنیم، اتاق بازرگانی نیز یکی از این متهمان است که تاکنون به دام نیفتاده است. اتاقی که مهمترین نقش را در بحث واردات کالا به کشور داشته و دارد، لذا ورود مجلس شورای اسلامی به این موضوع را به فال نیک میگیریم و امیدواریم که با تدبیر وکلای ملت اتاقهای بازرگانی کشور نقش مهمتری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا داشته باشند و سوزن اول این اتاق بر بدنه و فعالان خود باشد که این روزها با توجه به موارد گفته شده که یا از سوی فعالان خود اتاق بازرگانی صورت گرفته و یا به اسم آنها تمام شده است، فشار آورد تا درد آن باعث گردد اتاق در صدور کارتهای بازرگانی و فعالیت اعضای خود دقت بیشتری نماید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.