معاون وزیر ارتباطات عنوان کرد انتقاد از عدم سرمایهگذاری FCPها با وجود مجوز ارایه خدمات TD-LTE مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به عدم سرمایهگذاری جدی شرکتهای FCP گفت با وجود آنکه مجوز ارایه خدمات TD-LTE برای شرکتهای مختلف صادر شده در این زمینه به غیر از یک اپراتور موبایل هیچ شرکت دیگر به ارایه […]
معاون وزیر ارتباطات عنوان کرد
انتقاد از عدم سرمایهگذاری FCPها با وجود مجوز ارایه خدمات TD-LTE
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به عدم سرمایهگذاری جدی شرکتهای FCP گفت با وجود آنکه مجوز ارایه خدمات TD-LTE برای شرکتهای مختلف صادر شده در این زمینه به غیر از یک اپراتور موبایل هیچ شرکت دیگر به ارایه خدمات نپرداخته است.
محمدجوادآذریجهرمی در گفتوگو با ایسنا به ارایه توضیحاتی درباره فراهم بودن زیرساختهای لازم برای فعالیت MVNOها و FCPها پرداخت و عنوان کرد: اکنون براساس مجوزی که برای اپراتورهای مجازی موبایل صادر شده، این شرکتها زیرساختهای لازم را از طریق اپراتورهای تلفن همراه تأمین میکنند و نیاز به زیرساخت خاصی ندارند اما شرکتهای FCP برای آن پروانه گرفتهاند که خود به ایجاد شبکه بپردازند.
معاون وزیر ارتباطات عنوان کرد: به عبارت دیگر شرکتهای FCP باید به ایجاد بسترهای لازم ارتباطی بپردازند در این حوزه لازمه اصلی کار دسترسی به شبکه زمینی است که شبکه زمینی فعلی شامل داکتها میشود که در اختیار مخابرات است علاوه بر این شبکه کابلی نیز از جمله بسترهای این بخش به شمار میرود که آن هم در اختیار مخابرات است، به غیراین دو بخش یک شبکه فیبر نوری هم میتواند به عنوان بستر ارایه این خدمات مورد استفاده قرار گیرد که اکنون چنین شبکهای نداریم البته باید توجه داشت که در این بخش منظور از شبکه فیبر نوری به منظور دسترسی است.
آذری جهرمی ادامه داد: اکنون براساس مصوبات موجود شرکت مخابرات موظف شده است امکانات خود را با در نظر گردفتن شرایطی در اختیار FCPها قرار دهد و براساس آنچه که به شخصه اطلاع دارم مخابرات سامانه مربوطه برای واگذاری را ایجاد کرده و بر اساس گزارشات مختلفی که ارایه کرده این طور اعلام کرده ۱۵۰۰ درخواست مربوط به دریافت خدمات وجود داشته که با وجود اعلام آمادگی مخابرات اقدامی برای دریافت این خدمات نشده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر برخی شرکتها نیز این گونه اعلام میکنند که مخابرات ثبت درخواستها را با تاخیر انجام داده و از ارایه امکانات مربوطه سرباز میزند که قطعاً رسیدگی به این موضوعات بر عهده سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با تأکید بر اینکه مجوز شرکتهای FCP بر این اساس صادر شده که خود آنها در ایجاد شبکه نقش داشته باشند گفت: اما فکر میکنم اکنون هیچ یک از این شرکتها به غیر از خدمات ADSL که پیش از این ارایه میکردند سرویس جدیدی در اختیار مشترکان خود قرار ندادهاند.
او با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه فیبر نوری به منظور تأمین زیرساختهای ارایه این خدمات نیاز به سرمایهگذاری سنگینی دارد، گفت: این سرمایهگذاری نیاز به بازگشت دارد و ممکن است برخی از شرکتها به همین دلیل به این عرصه ورود نکرده باشند اما به هر حال لازم است هر یک از این شرکتها براساس مدل تجاری خود در این حوزه به سرمایهگذاری لازم برای ایجاد زیرساختها بپردازند. اما اکنون با توجه به این که چنین سرمایهگذاری صورت نگرفته گاهی شاهدیم شرکتها این گونه عنوان میکنند که چرا مخابرات زیرساختهای لازم را در اختیار ما قرار نمیدهد.
وی با تأکید بر اینکه در خصوص همکاریهای مخابرات با این شرکتها لازم است سازمان تنظیم مقررات ارتباطات ارزیابی کند اظهار کرد: به هر صورت آنچه قابل مشاهده است آنکه FCPها اکنون بهطور جدی به سرمایهگذاری در این عرصه نپرداختهاند.
آذریجهرمی در بخشی دیگر از سخنان خود با پاسخ به این سؤال که آیا شرکت ارتباطات زیرساخت نمیتواند برای سرمایهگذاری در ایجاد این زیرساختها اقدام کند، توضیح داد: براساس مقررات ما اجازه ورود به شبکه دسترسی و ایجاد زیرساخت در این بخش را نداریم البته کتمان نمیکنم که ما ۲۰ درصد سهام شرکت ایرانیاننت را در اختیار داریم که این شرکت وظیفه داشته بسترهای لازم در حوزه فیبر نوری را ایجاد کند و حال که این اتفاق نیفتاده ما نیز در این زمینه تکلیفی داشتیم اما در کنار این تکلیف شرکایی هم داشتیم که با وجود سرمایهگذاری شرکت ارتباطات زیرساخت این شرکا سهم خود را سرمایهگذاری نکردند.
وی در پایان در خصوص احتمال بازپسگیری سهام شرکت ارتباطات زیرساخت از اپراتور فیبر نوری، اظهار کرد: به عنوان مدیرعامل شرکت زیرساخت تمام تلاشم بر این است که این سهم را حفظ کنیم، چرا که شبکه فیبر نوری به هر حال یک زیر ساخت مخابراتی محسوب میشود اما ما در شرکت زیرساخت اکنون شاهد سهام طلایی ایرانیاننت هستیم که ممکن است در آینده این سهم را کم کنیم.
در تعریف پروانه FCP که مخفف Fixed Communications Provider است، آمده است: ارایه هرگونه خدمت ارتباطی و انتقال داده بر بستر شبکه موضوع پروانه مستقل از فناوری از قبیل خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت، دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و خدمات مبتنی بر آن؛ توزیع و فروش پهنای باند اینترنت و انتقال و شبکههای اختصاصی، ارایه خدمات صوتی، تصویری، متنی و دادهای و انواع خدمات محتوایی و ارزش افزوده در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور.
بر این اساس، دارندگان پروانه FCP میتوانند بدون محدودیت تکنولوژی و با رعایت انحصار شبکه زیرساخت و شبکههای ماهوارهای، هرگونه سرویس مرتبط با اینترنت را در کشور ارایه کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.