تکدیگری و اعتیاد دو روی یک سکه افزایش آمار متکدیان گرفتار اعتیاد به خصوص زنان متکدی در شهرستان بیرجند زنگ خطری جدی است که متأسفانه از سوی متولیان، اقدام ریشهای و مؤثر برای حل این معضل صورت نگرفته است. به گزارش مهر، متکدی و تکدیگری نام واژهای است که در این چند سال اخیر بسیار […]
تکدیگری و اعتیاد دو روی یک سکه
افزایش آمار متکدیان گرفتار اعتیاد به خصوص زنان متکدی در شهرستان بیرجند زنگ خطری جدی است که متأسفانه از سوی متولیان، اقدام ریشهای و مؤثر برای حل این معضل صورت نگرفته است.
به گزارش مهر، متکدی و تکدیگری نام واژهای است که در این چند سال اخیر بسیار به گوشمان خورده و بهاصطلاح عامیانه گدا و گدایی است.
همه ما روزانه شاهد افرادی به اسم گدا در کنار خیابانهای شهر هستیم. این افراد برای کسب پول از شیوههای مختلفی استفاده میکنند. همه گداها در شهر، افراد بیبضاعت یا فقیر نیستند. کسانی را دیدهام که خانه و همهچیز دارند اما گدایی میکنند.
چند سالی میشود جولان متکدیان در شهرستان بیرجند روزبهروز در حال افزایش است و اگرچه در بازههای زمانی شاهد برخورد مسؤولان متولی و نیروی انتظامی با این معضل بودهایم اما باز هم بعد از گذشت زمانی دوباره شاهد حضور مجدد آنان در سطح شهر هستیم.
متکدیان چهره شهر را مخدوش میکنند
یک شهروند بیرجندی با بیان اینکه تکدیگری برخاسته از فقر و اعتیاد است، میگوید: متکدیان چهره شهر را مخدوش میکنند.
محمدعلیآبادی میافزاید: یتیمان بیسرپرست، پیر سالان و زنانی که هیچگونه منبع درآمدی ندارند، به دلیل نبود امکانات حمایتی دست به تکدیگری میزنند.
وی ادامه میدهد: تکدیگری زنان در داخل شهر و مواجهشدن آنان با افراد گوناگون در برخی از موارد منجر به انحراف اخلاقی میشود.
علیآبادی خواستار جمعآوری متکدیان از سطح شهر شد و گفت: افزایش تعداد گداها در سطح شهر و تجمع بیشازحد آنها در اکثر نقاط، سبب آزار و اذیت مردم شده و باید موردتوجه قرار گیرند.
دولت توجه ویژهای به مبارزه با تکدیگری داشته باشد
یکی دیگر از شهروندان بیرجندی در این زمینه اظهارکرد: تکدیگری پدیدهای دردسرساز برای کشور بوده و حرفهای شدن این پدیده نیز میتواند برای آینده بسیار خطرناک باشد.
مجید شریفی ادامه داد: کودکانی که امروز اقدام به تکدیگری میکنند، ممکن است چند سال آینده برای اجتماع و امنیت جامعه مشکلآفرین باشند.
وی با تأکید بر اینکه دولت باید توجه ویژهای برای مبارزه با این معضل داشته باشد، افزود: اگر زمینه اشتغال فراهم شود، بسیاری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی نیز رفع میشود.
شریفی با بیان اینکه نباید به برخی از متکدیان کمک شود، افزود: امروزه روشهای زیادی برای تکدیگری در جامعه رواج یافته است.
وی ادامه داد: کمک به اینگونه افراد نه تنها مشکلی را برطرف نمیکند، بلکه زمینهساز بسیاری از آسیبهای اجتماعی میشود.
استفاده از ظرفیت دستگاهها برای مقابله با تکدیگری
یک کارشناس مددکاری اورژانس اجتماعی در این رابطه اظهارکرد: کودکان متکدی خدمات آموزشی مناسب در دسترس نداشته و مسایل اجتماعی و فرهنگی آنها برای والدین نیز اهمیتی ندارد.
فاطمه فرزانه با بیان اینکه مسایل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از جمله گرایش به تکدیگری است، گفت: تکدیگری کودکان از مخربترین اشکال سوءاستفاده از آنها است.
وی با بیان اینکه تکدیگری، دست دراز کردن برای کسب درآمد است، افزود: معاف از مسؤولیت اجتماعی، سرزنش نشدن به خاطر نیازمندی، استفاده از دسترنج دیگران و عدم مشارکت در تولید اجتماعی از جمله خصوصیات تکدیگری است.
فرزانه اظهارکرد: باید از ظرفیت همه دستگاهها و مؤسسات برای مقابله با پدیده تکدیگری در سطح جامعه استفاده کنیم.
اعتیاد عامل اصلی تکدیگری است
معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند اعتیاد را از مهمترین گرایش افراد به تکدیگری در شهرستان دانست و گفت: مشکلات اقتصادی و فرهنگی، بیکاری و نبود منبع درآمد از دیگر عوامل پیدایش این آسیب است.
وی ادامه داد: شخص معتاد در جامعه جایگاه مناسبی نداشته و از طرفی هزینههای اعتیاد بسیار بالاست، بنابراین بهناچار به تکدیگری روی میآورند.
عدم استمرار مقابله با متکدیان و نداشتن یک برنامه جامع و بنیادین باعث میشود که طرحهای بهکار گرفتهشده و جمعآوری متکدیان خروجی مطلوبی نداشته باشد و همچنان این پدیده بهعنوان یک موضوع لاینحل باقی بماند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.