ایلام موزه درختان بلوط ایلام ۶۴۲هزار هکتار جنگل دارد ولی طی سالهای اخیر مسأله خشکیدگی درختان بلوط باعث به خطر افتادن حیات جنگلهای استان شد و حال این معضل کمتر شده و اندک طراوتی به درختان بلوط بازگشته است. به گزارش مهر، ایلام یکی از استانهای زاگرسنشین کشور دارای ۶۴۲ هزار هکتار جنگل است و […]
ایلام موزه درختان بلوط
ایلام ۶۴۲هزار هکتار جنگل دارد ولی طی سالهای اخیر مسأله خشکیدگی درختان بلوط باعث به خطر افتادن حیات جنگلهای استان شد و حال این معضل کمتر شده و اندک طراوتی به درختان بلوط بازگشته است.
به گزارش مهر، ایلام یکی از استانهای زاگرسنشین کشور دارای ۶۴۲ هزار هکتار جنگل است و براساس گزارش سازمان جنگلها و مراتع حدود ۹۰۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس حدود ۶۰ درصد آن در این استان قراردارد.
متأسفانه در یک دهه اخیر شرایط خشکسالی و وجود ریزگردها سبب شده که پوشش جنگلی زاگرس دچار خشکیدگی و از طرفی امراض و آفت شوند، بهطوریکه درختان بلوط که جزو کهنسالترین گونههای جنگلی زاگرس محسوب میشوند بر اثر خشکسالی و گردوغبار ایستاده و یکی پس از دیگری نقش بر زمین میشوند بهگونهای که آفت ۶۳ هزار هکتار از اراضی جنگلی ایلام را در برگرفته است.
شرایط جنگلی زاگرس و درختان بلوط به گونهای مورد توجه قرار گرفت که در سفر هیأت دولت به استان ایلام رییسجمهور نیز علاوه بر بازدید از عرصههای جنگلی بلوط بر ضرورت تلاش همه دستگاههای ذیربط برای جلوگیری از توسعه و گسترش پدیده خشکیدگی جنگلهای بلوط زاگرس و تلاش در راستای احیای این جنگلها دستورات لازم را صادر کرد.
این در حالی بود که جنگلهای زاگرس و غربی کشور از جمله جنگلهای ایلام از سال ۸۷ شروع و بخش بزرگی از جنگلهای زاگرس و ایلام را فراگرفته بود، حال با گذشت چندین سال از دستور رییسجمهور برای حفظ و احیا جنگلهای بلوط در استان ایلام گفتوگویی با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام و یکی از کارشناسان جنگل در استان در خصوص آخرین اقدامات صورت گرفته در استان داشتهایم.
استان ایلام موزه درختان بلوط
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: کهنسالترین جنگلهای بلوط جهان در استان ایلام است.
رضا احمدی در گفتوگو با مهر بیانداشت: استان ایلام موزه درختان بلوط دنیا است و یک از وجهه مشخصه استان و مزیت مثبت آن پوشش جنگلی آن است.
وی بیان داشت: خشکیدگی درختان بلوط زاگرس به خصوص استان ایلام که اتفاق افتاد یک فاجعه بسیار بدی بود و این اتفاق برای مجموعه جهانیان بسیار مهم بود چراکه منابع طبیعی مرز نمیشناسد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام اظهار داشت: متأسفانه خشکسالیهای یک دهه اخیر درختان بلوط سبب شد خسارت بسیار سنگینی به جنگلهای زاگرس وارد شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام اظهارداشت: خوشبختانه با بررسیها و تحقیقاتی که صورت گرفته در چند سال اخیر اقدامات بسیار خوبی در راستای حفظ درختان بلوط استان انجام شد، بهگونهای که در حال حاضر در نهالستانهای استان ۲۳ گونه از بلوط تولید میشود.
ایلام، مهمترین رویشگاه بلوط در غرب کشور
یک کارشناس محیطزیست نیز بیانداشت: مهمترین رویشگاه بلوط در غرب کشور واقعشده، رویشگاهی که به استناد مطالعات انجامشده از ۱۴ هزار و ۸۰۰ سال قبل تاکنون شاهد تغییرات فراوان بوده و حدود ۵ هزار و ۵۰۰ سال پیش به جنگلهای بلوط تبدیلشده است.
امروزه جنگلها در اثر دخل و تصرفهای مختلف و عوامل مختلف آب و هوایی، موجودی آن از لحاظ کمی و کیفی شدیداً به مخاطره افتاده است. احمداحسانی در گفتوگو با مهر گفت: امروزه جنگلها در اثر دخل و تصرفهای مختلف و عوامل مختلف آب و هوایی، موجودی آن از لحاظ کمی و کیفی شدیداً به مخاطره افتاده است.
امروزه درگیرشدن در صنعت و فنآوریهای روزافزون و زندگی در شبکههای اجتماعی بیش از گذشته ارزش جنگلها بهعنوان مکانی جهت تفرج و دور شده از زندگی روزمره شهری نمود پیداکرده و جایگزینی برای آن نمیتوان تصور کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.