روایت شهردار پایتخت از مبارزه با فساد؛ ۲۰ هزار میلیارد تومان از اموال شهر باز می‌گردد

علی غلام‌فراهانی- سال‌هاست که از بدهی شهرداری تهران به‌عنوان اصلی‌‌ترین معضل عدم توسعه پایتخت ایران یاد می‌شود؛ بدهی کلانی که بی‌شک ریشه در فساد مالی دارد. در دوره‌های گذشته مدیریت بر شهرداری تهران، بدهی این نهاد بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان شد؛ رقمی بزرگ برای شهری که باید روزانه میلیاد‌ها تومان تنها صرف […]

علی غلام‌فراهانی- سال‌هاست که از بدهی شهرداری تهران به‌عنوان اصلی‌‌ترین معضل عدم توسعه پایتخت ایران یاد می‌شود؛ بدهی کلانی که بی‌شک ریشه در فساد مالی دارد. در دوره‌های گذشته مدیریت بر شهرداری تهران، بدهی این نهاد بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان شد؛ رقمی بزرگ برای شهری که باید روزانه میلیاد‌ها تومان تنها صرف جمع کردن زباله از کوچه و خیابان‌هایش شود. همین هفته گذشته بود که سخنگوی شورای‌شهر تهران خبر از کشف فساد در این نهاد به ارزش نیمی از بودجه یک سال این مجموعه را داد! خبری شگفت‌انگیز که به خوبی عمق فساد در یکی از متمول‌‌ترین نهادهای شهری را نشان می‌دهد.

بازگشت اموال و دارایی‌های شهر

در همین رابطه، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران، در مراسم پنجاه‌وهفتمین شنبه‌های امید و افتخار و در جمع خبرنگاران، درباره فساد ۲۰ هزار میلیارد تومانی مربوط به ادوار گذشته و برخورد با فساد در سه سطح، توضیحاتی داد و اظهار کرد: ما آمده‌ایم فساد را به سه دسته تقسیم‌بندی کرده‌ایم؛ یک دسته فساد تعبیر به این بود که خورد و برد، برداشت و برد که شهرداری در این زمینه متضرر شده و برای این مسأله برنامه خاصی را شروع کرده‌ایم و حق و حقوق شهرداری را در قرارداد‌ها و پروژه‌ها پیگیری کردیم و ۲۰ هزار میلیاردی که اخیراً در رسانه‌ها به‌عنوان کشف فساد در شهرداری تهران مطرح شده است، مربوط به بازگشت مبالغ ما از قرارداد‌ها و پروژه‌ها به شهرداری تهران است که این مسأله شامل زمین، امکان، پول و… است که ما آن‌ها را برگشت داده‌ایم و ربطی هم به دوره فعلی ندارد. وی افزود: این مسأله و بازگشت ۲۰ هزار میلیارد تومان به شهرداری تهران به ادوار مختلف شهرداری مربوط است و این پروژه‌های متنوعی است که به دوره‌های مختلف مربوط است. به‌عنوان مثال شهروند هم یک نمونه آن است که در گذشته برند شهروند را به ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان به قیمت آن زمان به سه میلیارد تومان فروخته بودند که با پیگیری‌‌ها آن را برگرداندیم. لذا ما بخشی از امکانات شهر را برگردانده‌ایم که عدد این امکان حداقلش به ۲۰ هزار میلیارد تومان اشاره شده است و هیچ ربطی هم به دوره ما ندارد و اهتمام شورای ششم و شهردار منتخب شورا بر این بوده که بتوانند حق مردم را بازگردانند و این اتفاق افتاده است. زاکانی؛ افزود: در همین بخش نیز مجموعه‌هایی بودند که ما آن‌ها را به شهرداری بازگرداندیم و پس گرفتیم که عدد آن ۱۱۰ مجموعه است و ما توانستیم این مجموعه‌ها را بازگردانیم و عدد آن حدود هشت الی ۹ هزار میلیارد تومان است و این عدد جدای آن رقم ۲۰ هزار میلیارد تومان است. شهردار تهران، تصریح کرد: ما البته علاقه‌ای نداریم بازگویی این موارد را در فضای عمومی عنوان کنیم. علاقه داریم که برویم آن‌ها را بگیریم و برای شهر و شهروندان نگه داریم. این موضوع به صورت جدی پیگیری می‌شود. وی افزود: به‌عنوان مثال در بام‌لند نیز که در گذشته قرارداد نادرستی بسته شده بود ما آن قرارداد را پیگیری کردیم و آن را صورتجلسه کردیم که بام‌لند به شهرداری بازگردد و بام‌لند به قیمت سال گذشته ۱۱ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان بود و الان به ۱۶ هزار میلیارد تومان رسیده است و تمام این موارد غیر از ۲۰ هزار میلیارد تومانی است که در ابتدا به آن پرداختم. شهردار تهران، گفت: در بخش اول هم که گفتم امسال بنا داریم پروژه‌هایی که از دست شهرداری بیرون رفته به شهرداری بازگردانیم و این مسأله در دستور کار ما قرار دارد. زاکانی؛ با اشاره به بخش خرده تخلفات در بدنه شهرداری تهران، گفت: به‌عنوان مثال می‌توان در این بخش به موضوع رشوه اشاره کرد که برای این کار نیز ما آموزش پرسنل و صیانت از پرسنل و سیستمی کردن کار و ایجاد عدم ارتباط با مراجعه‌کنندگان را در دستور کار قرار داده‌ایم. همچنین اگر جایی متوجه شویم که تخلفی صورت گرفته با آن برخورد می‌کنیم و اغماضی نیز نکرده‌ایم.